Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 03 15

Kevinas Pangosas – apie Šaro ašaras ir stebinančias lietuvių žinutes

Kai Kevinas Pangosas prisimena savo nuotykius Kaune, jam per kūną nubėga šiurpuliukai. Eurolygos tinklalaidėje „The Crossover“ Sankt Peterburgo „Zenit“ įžaidėjas pasakojo apie įsimintiniausius epizodus „Žalgiryje“.

Kevino Pangoso žvaigždė sužibo būtent Kaune. Nors tas kelias į žvaigždes nebuvo paprastas.

Savo pirmąjį sezoną „Žalgiryje“ kanadietis pelnė tik vid. 8,7 taško per susitikimą ir dėl vos 28,4 proc. dvitaškių pataikymo rinko tik 7,2 naudingumo balo. Tačiau antraisiais metais jo vidurkis šoktelėjo net du kartus – iki 12,7 taško, 5,9 rezultatyvaus perdavimo ir 14,2 naudingumo balo.

„Šaras pirmaisiais metais man buvo labai griežtas. Jis man metė daug iššūkių. Bet aš taip ir buvau auklėjamas. Tie iššūkiai buvo tam, kad tapčiau geresnis, – Eurolygos tinklalaidėje „The Crossover“ pasakojo K.Pangosas. – Pasitikau naują sezoną su kitokiu požiūriu. Per tuos 2–3 laisvus mėnesius turėjau daug ką apgalvoti. Pakeičiau savo požiūrį, smarkiai stiprinau kūną, įgūdžius, ir pradėjau sezoną norėdamas tapti lyderiu.

Stengiausi būti vokalesnis, agresyvesnis puolime, bandžiau kurti situacijas komandos draugams, prisiimti atsakomybę mačų pabaigoje. Ne viskas pavykdavo, todėl Šaras būdavo piktas. Bet visada bandydavau padėti laimėti ir pasižymėti.

Tai buvo puiki komanda, nes visi buvome labai artimi. Naujokai greitai pritapo, senbuviai susiklijavo ir statė tą pamatą, o sezono pabaigoje nustebinome visus. „Žalgiris“ nebuvo Eurolygos grandas, bet kovėmės aukštame lygyje.“

K.Pangosui per kūną perbėga šiurpuliukai vos tik prisiminus ketvirtfinalio seriją, kurioje „Žalgiris“ 3-1 pranoko Pirėjo „Olympiakos“.

„The Crossover“ vedėjas Joe Arlauckas pastebėjo, kad pačios svarbiausios yra pirmosios ir paskutinės tokių serijų rungtynės. Tai ketvirtfinalį K.Pangosas atidarė 20 taškų pasirodymu, o užbaigė pribaigdamas „Olympiakos“ 21 tašku.

Labiausiai įžaidėjui įsiminė trečiosios serijos rungtynės – pirmosios Kaune, prie savų sirgalių.

„Taip, kaip įėjome į tą salę, kai visi vilkėjo žalius marškinėlius, manau, neturėjome šansų pralaimėti to mačo. Vien dėl tos sukurtos energijos. Komanda pajuto tą ugnį ir be stabdžių pasileido į priekį. Tai buvo neįtikėtina patirtis, – fantastišką atkrintamųjų atmosferą Kaune prisiminė K.Pangosas. – Atsimenu, apsiašarojo ir Šaras. Tai buvo didelis momentas. Atsimenu, kad buvau ekstazėje.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Žalgirio“ fanai
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Žalgirio“ fanai

J.Arlauckas pridūrė, kad žiūrėdamas tas dvikovas Kaune jis suprato, kad tai vieta, kur tuo metu jis norėtų būti labiausiai.

„Tai buvo neįtikėtina. Tiksliai nebepamenu detalių, bet jau šventėme praktiškai arenoje. Užtikrintai pirmavome, o energija buvo nereali – visi šoko, dainavo, džiaugėsi. Kiekvienas metimas buvo kaip vyšnaitė ant torto“, – pasakojo K.Pangosas.

J.Arlauckas pajuokavo, kad Šaras vis tiek turbūt rėkė ant žalgiriečių.

„Manau, kad taip. Nusiramino gal likus minutei iki mačo pabaigos“, – pridūrė K.Pangosas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius su šeima
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Šarūnas Jasikevičius su šeima

Buvęs „Žalgirio“ legionierius pabrėžė, kad krepšinis Lietuvoje nėra tik sportas.

„Tai JŲ sportas“, – akcentavo krepšininkas ir pabrėžė, kad finalo ketverte Belgrade už „Žalgirio“ stovėjo visa Lietuva, o vien prisiminus tą atmosferą, jam per kūną bėga šiurpuliukai.

„Iki šios dienos daug lietuvių krepšinio sirgalių man rašo. Ta meilė yra neįtikėtina“, – pridūrė K.Pangosas.

Čia į pokalbį įsiterpė lietuvių kilmės Joe Arlauckas.

„Man 55-eri ir aš vis dar iš lietuvių gaunu žinučių, nors aš ten niekada net nežaidžiau. Neįtikėtina!“ – šypsojosi amerikietis.

„Važiuodamas į Lietuvą žinojau, kad krepšinis ten reiškia daug. Bet nesitikėjau tokios meilės ir palaikymo“, – antrino K.Pangosas.

„Manau, visi krepšininkai turėtų bent metus pažaisti tokiuose miestuose kaip Kaunas ar Vitorija – krepšinio miestuose“, – pridūrė J.Arlauckas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Pergalės akimirkos
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Pergalės akimirkos

„The Crossover“ tinklalaidėje K.Pangosas pasakojo apie Šaro reiklumą įžaidėjams.

„Jo lūkesčiai įžaidėjams yra labai aukšti. Nes jis pats buvo įžaidėjas, o jo stiprybė – ką jis man pripažino kelis kartus, buvo jo protas. Tai, kaip jis suprato žaidimą ir kaip jam ruošėsi. Kai žaidi jo komandai, jis to tikisi ir iš tavęs, – teigė K.Pangosas. – Pirmaisiais mano metais gavau žadintuvo signalą. Atvykau galvodamas, kad mėtysiu tritaškius, dalysiu perdavimus ir lakstysiu pirmyn atgal. Galvojau, kad jis išmokys mane žaisti du prieš du, bet nesitikėjau, kad išmoksiu tokių dalykų, apie kuriuos net nepagalvojau. Strateginiai dalykai, psichologiniai momentai, kaip pasiruošti svarbiausioms rungtynėms, svarbiausiems momentams... Jis tikisi, kad įžaidėjas padės organizuoti komandą, išgyventi spaudimą. Jei suklysta kažkas kitas, jis greičiausiai rėks ant įžaidėjo, nes viskas prasideda nuo šios pozicijos. Jei kažkas sumauna derinį, tai ne jo, o įžaidėjo kaltė.“

K.Pangosas prisiminė epizodą, kai Eurolygos pusfinalyje su Stambulo „Fenerbahče“ baigiantis atakai skirtam laikui jis įmetė tritaškį, bet minutės pertraukėlės pradžioje gavo Šaro kritikos.

„Jis atėjo į mane rėkdamas. Visi po to manęs klausė, kodėl jis ant tavęs šaukė, jei pataikei? O jis šaukė: kaip niekas nežino derinio?! Jis rėkė, nes mečiau sudėtingą metimą, o puolimas nebuvo tinkamai sustyguotas, – šypsojosi K.Pangosas. – Juokinga, nes tuo metu gerai supratau Šarą ir juokiausi viduje. Žinoma, jis džiaugėsi dėl tritaškio, bet žinojau, kodėl jis piktas, nes jis tikisi tiek daug. Jis ne visada žiūri į rezultatą. Juk gali pataikyti tokį tritaškį 2 kartus iš 10, bet jei puolimas bus tinkamai sudėliotas, jis tiesiog plauks pasroviui ir tai veiks efektyviau.

Šaro lūkesčiai dideli, bet jis padeda tau augti ir atneša komandai sėkmę. Jei visi supranta savo vaidmenį ir jį išpildo, tada turi gerus šansus laimėti. Šaras sudėtingas, meta iššūkius, bet viskas labai logiška. Tu supranti to rėkimo prasmę. Jis nedaro to tik tam, kad aprėktų. O kai laimi, juk jis neberėkia, o švenčia kartu su tavimi.“

Visą pokalbį su K.Pangosu galite pažiūrėti Eurolygos tinklalaidėje „The Crossover“.

VIDEO: The Crossover: Kevin Pangos | Ep. 7

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas