Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 10 07

Kieto „Zenit“ riešuto vėl neperkandę žalgiriečiai: „Turime pradėti laimėti“

„Žalgirio“ arenoje pirmą kartą per 19 mėnesių susirinko daugiau nei 10 tūkstančių sirgalių, bet daug progų džiūgauti jie neturėjo.
Edgaras Ulanovas ir Joffrey Lauvergne
Edgaras Ulanovas ir Joffrey Lauvergne / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

2020 m. kovo 3-oji buvo diena, kai „Žalgirio“ arenoje Eurolygos rungtynėse pastarąjį kartą susirinko keliolikos tūkstančių žaliai-baltų armija.

13 551 aistruolis tuomet užkūrė „Žalgirį“ pergalei prieš Rimo Kurtinaičio treniruotą Maskvos srities „Chimki“, bet jau netrukus ant Eurolygos sezono užslinko COVID-19 pandemija ir kitos tokios šventės Nemuno saloje teko laukti iki pat šio vakaro.

Nors ir ribojami kaukių, kurias privalu dėvėti visų rungtynių metu, „Žalgirio“ aistruoliai atrodė išsiilgę krepšinio ir karštai palaikė savus, bet namo turėjo traukti panarinę galvas – Xavi Pascualio treniruojamas Sankt Peterburgo „Zenit“ 70:64 perlaužė Martino Schillerio „Žalgirį“.

Tai jau penkta iš eilės „Zenit“ pergalė prieš „Žalgirį“ – kauniečiai Eurolygoje Sankt Peterburgo ekipos dar nėra įveikę.

„Manau, didžiausios ovacijos šiandien atitenka ne „Zenit“ už pergalę, nei mums už kovą, o sirgaliams, kurie atėjo, – duoklę rekordinei šio sezono Eurolygoje 10 153 gerbėjų miniai atidavė Edgaras Ulanovas, pats žaidęs tose 2020 m. kovo rungtynėse, o nuo tada spėjęs praleisti sezoną Stambule. – Mus labai nustebino ir pamalonino tokia atmosfera. Buvom atsilikę 10 taškų, bet kai įvykdavo spurtai, didele dalimi prie to prisidėjo sirgaliai. Labai ačiū.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Eurolyga: „Žalgiris“ – „Zenit“
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Eurolyga: „Žalgiris“ – „Zenit“

Kalbėdamas apie rungtynes, po sezono pertraukos į Kauną sugrįžęs puolėjas pabrėžė, kad tų kelių geresnių atkarpų, kai „Žalgiris“ prisivijo varžovus, paprasčiausiai neužtenka.

„Sunkios rungtynės. „Zenit“ labai organizuota komanda. Momentais mums pavyko įvelti į kažkokį nepatogų žaidimą, priversti pulti juos neparuoštai. Bet puolime, ypač pradžioje, atrodėme neužtikrintai. Daug brokuoto žaidimo, daug prarastų kamuolių, kažkas paskuba, kažkas nepastato užtvaros. Eurolygoje kartais užtenka kėlinį ar pusę kėlinio blogai sužaisti.

Gynyboje manau neblogai momentais atrodėme, bet puolime reikėjo daugiau organizuotumo“, – sakė kaunietis.

Viena ligšiolinio „Žalgirio“ strigimo priežasčių – slogus Emmanuelio Mudiay žaidimas.

Skambiausias „Žalgirio“ vasaros pirkinys vėl atrodė neužtikrintai ir aikštę paliko vos su 4 taškais, o rungtynių metu jį dėl minučių nukonkuravo Lukas Lekavičius – iš Kongo Demokratinės Respublikos kilęs E.Mudiay žaidė tik 12 minučių.

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Eurolyga: „Žalgiris“ – „Zenit“
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Eurolyga: „Žalgiris“ – „Zenit“

„Emmanuelis tikrai reaguoja į visas pastabas, tikrai nori ir supranta, kai duodame patarimą. Į akis kas kliūna, tai kad trūksta drąsos, – įžaidėjo trūkumą išskyrė E.Ulanovas. – Jis mums yra svarbus žaidėjas. Bandome jam tą pasakyti. Jis turi visas sąlygas čia gerai žaisti, bet gal to užsidegimo, drąsos, balso rungtynių metu trūksta. Bet tikrai žmogus yra pasiruošęs tobulėti ir priprasti prie europietiško krepšinio, kas, kaip matome, nėra lengva. Geros komandos priverčia jį jaustis nepatogiai, mesti jį neparuoštus metimus, bet jis tikrai supranta, kad lengva nebus.“

Jei E.Mudiay kol kas stringa, tai kitas „Žalgirio“ naujokas Janis Strelniekas abejose ligšiolinėse rungtynėse buvo rezultatyviausias komandoje.

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Eurolyga: „Žalgiris“ – „Zenit“
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Eurolyga: „Žalgiris“ – „Zenit“

Latvis Vilerbane įmetė 21, o Kaune 14 taškų, bet snaiperio tai neguodžia.

„Mes pralaimėjome abejas rungtynes. Geriau jau nepelnyčiau nė taško, bet laimėtume rungtynes“, – į asmeninę statistiką nesižvalgė „Žalgirio“ atakų lyderis.

Jam ir kitiems žalgiriečiams praėjusią savaitę teko kraipyti galvą dėl skylių gynyboje, kai riboto talento ASVEL komanda į „Žalgirio“ krepšį suvertė 88 taškus.

Panašu, kad per savaitę savo aikštės pusėje buvo žengtas žingsnis į priekį, bet džiaugtis dėl to žalgiriečiai neskuba.

„Buvo daug akcentuota gynyba. Vilerbane labai jau per lengvai leidome jaustis šeimininkams, – pabrėžė E.Ulanovas. – Tikrai stipriai akcentuojame gynybą. Buvo tikrai geresnis darbas gynyboje, padėjome vieni kitiems, momentais tikrai privertėme „Zenit“ pasijausti nepatogiai. Darbas, kurį atlikome šią savaitę, davė vaisių, bet pergalės nepavyko namuose iškovoti, tai nepradėsime džiaugtis kitais dalykais. Rezultatas yra blogas, minus šeši, nei džiaugtis nei liūdėti nėra kada, nes tvarkaraštis tikrai sudėtingas.“

VIDEO: Eurolyga grįžo į Kauną: stebuklinga pirmoji ataka „Žalgirio“ arenoje

„Sunkus pralaimėjimas, – pridūrė J.Strelniekas. – Geras dalykas, kad žengėme į priekį gynyboje, bet blogai, kad padarėme daug blogų klaidų. Aš pats padariau jų pirmoje rungtynių pusėje, taip davėme jiems daug lengvų taškų. Turime atsitiesti ir vėl pradėti viską iš naujo.“

Latvis buvo griežtas – nors per savaitę pasistūmėta į priekį, pergalės tai neatnešė, o tai ir yra svarbiausia krepšinyje.

„Turime nudirbti dar daug darbo, Eurolygoje dar nelaimėjome nė vienerių rungtynių. Turime ruoštis sekmadienio rungtynėms, o kitą savaitę lauks dviguba Eurolygos savaitė. Bus sunku, bet turime pradėti laimėti“, – sakė J.Strelniekas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Joffrey Lauvergne
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Joffrey Lauvergne

Jis kartu su E.Ulanovu buvo ilgiausiai žaidę komandos nariai – traumų pastaraisiais metais kamuotas gynėjas šįkart ant parketo praleido 25 minutes.

„Tai pasikeitimas, prie kurio turiu prisitaikyti, nes praėjusius kelis sezonus tiek daug nežaidžiau. Bet manau, kad viskas bus gerai“, – šyptelėjo traumų kamuotas žaidėjas.

Galbūt „Žalgiriui“ dar kažko trūksta? Paulius Motiejūnas šią savaitę spaudos konferencijoje užsiminė apie galimą pastiprinimą, bet E.Ulanovas tikina, kad tai – ne žaidėjų daržas ir žvelgia tik į dabar komandai atstovaujančius krepšininkus.

Bus sunku, bet turime pradėti laimėt.

„Kas mes čia esame, visi pasitikėsime vieni kitais šimtu procentų, nes kito kelio nėra. O čia yra tų, kurie komplektuoja komandą, reikalas. Mes nepradėsime pirštais badytis, kad tu kažką blogai darai, ar tu. Taip tikrai nebus. Surinkti geri vyrukai, vieni kitus palaikysime. Šiai dienai turime, ką turime, ir turime išspausti maksimumą, nesižvalgyti į kažkokias kalbas. Šiai dienai turim tiek, kiek yra, ir atiduosime viską, ką galime“, – sakė puolėjas.

Kitas rungtynes „Žalgiris“ žais trečiadienį, kai viešės Belgrade pas „Crvena zvezda“, o penktadienį lauks išvyka į Graikiją ir akistata su Pirėjo „Olympiakos“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas