Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 11 24

„Kitas Dirkas Nowitzkis“: kaip „Žalgiryje“ sekasi Vokietijos supertalentui?

„Isaiah Hartensteinas Vokietijoje laikomas turbūt didžiausiu talentu nuo Dirko Nowitzkio sužibėjimo. 18-metis turi visus duomenis gerai karjerai. Tačiau rožėmis kloto kelio į NBA nebūna“, – vaizdo reportažą apie Isaiah Hartensteino karjerą iki Kauno „Žalgirio“ pristatė „Vice Sports“. Į „Žalgirio“ areną atvykstant Bambergo „Brose Baskets“ krepšininkams, simboliškai pasidomėjome, kaip Lietuvos čempionų gretose sekasi I.Hartensteinui.
Isaiah Hartensteinas
Isaiah Hartensteinas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eurolyga | „Žalgiris“ – „Brose Baskets“ | 20:00 | „Žalgirio“ arena

Rožėmis nenuklotas ir kelias Kaune.

Eurolygoje 210 cm ūgio puolėjas pasirodė aikštėje dviejuose mačuose. Eurolygos debiutą I.Hartensteinas pažymėjo Stambule su „Fenerbahče“, kai Šarūnas Jasikevičius metė aukštaūgį į kovą likus žaisti 4,5 min. Susijaudinęs jaunasis talentas švystelėjo labai netaiklų tolimą metimą, o taškais per trumpą atkarpą taip ir nepasižymėjo.

Tačiau Šaras po rungtynių buvo patenkintas jaunuolio drąsa. Kita vertus, pasitenkinimas minutėmis nevirto.

Vėliau I.Hartensteinas aikštėje pasirodė tik 48 sekundėms dvikovoje su Stambulo „Galatasaray“.

Š.Jasikevičius: „Kartais ir tų taškų nereikia – svarbiausia, jog jaunimas nedarytų klaidų. Vėliau jie įgys daugiau patirties ir duos daugiau naudos.“

LKL čempionate nuo spalio 23-osios vokietis tik vieneriose rungtynėse Utenoje žaidė ilgiau nei 5 minutes.

Tiesa, daugiau pasirodyti I.Hartensteinas gavo rugsėjo pabaigoje ir spalio pradžioje, kai dvikovose su „Šiauliais“, Prienų-Birštono „Vytautu“ ir Alytaus „Dzūkija“ per 18,3 minutės rinko vid. 7,3 taško ir atkovojo 3,3 kamuolio.

Bet dvikovoje su „Juventus“, lapkričio 6-ąją, PJ dar vadinamas aukštaūgis per 14 minučių pelnė 12 taškų ir surinko 17 naudingumo balų.

„Hartensteinas nustebino. Būtų gerai, kad ir toliau jam taip sektųsi. Bet kas dar labiau nustebino, tai jo solidumas, kadangi jis išpildė visas užduotis gynyboje, praktiškai niekur nevėlavo. Kartais ir tų taškų nereikia – svarbiausia, jog jaunimas nedarytų klaidų. Vėliau jie įgys daugiau patirties ir duos daugiau naudos“, – tada I.Hartensteinu džiaugėsi Š.Jasikevičius.

Tiesa, pavyzdžiui į pastarąją dvikovą Maskvoje su CSKA Šaras vokiečio nebeišsivežė, o pasirinko Paulių Valinską.

VIDEO: I.Hartensteinas: „Dirbsiu iš visų jėgų, kad būčiau toks, koks buvau, ir dar geresnis“

LKL čempionate I.Hartensteino statistika atrodo taip: vid. 5,1 taško (77,8 proc. dvit., 33,3 proc. trit., 76,5 proc. baud.), 2,7 atkovoto kamuolio ir 5,7 naudingumo balo.

NBA apžvalgininkai vienu metu I.Hartensteinui prognozavo vietą pirmajame 2017-ųjų NBA naujokų biržos penketuke. Dabar vokiečio akcijos dėl traumų ir trumpo žaidimo laiko nusmuko iki 12-23 vietos. Kita vertus, I.Hartensteino aplinka įsitikinusi, kad puolėjas bus geriau pasiruošęs ne kitų metų, o 2018-ųjų NBA naujokų biržoje.

I.Hartensteinas daug pasireikšti „Žalgiryje“ dar negauna. Tačiau sezonas ilgas, Šarūnui Jasikevičiui reikės visų žaidėjų kaunantis dviejuose frontuose, todėl vokiečio laikas dar ateis. Juolab, tai dar tik pirmieji jo mėnesiai pagrindinėje „Žalgirio“ komandoje.

Net iš Vokietijos krepšinio gerbėjų tenka sulaukti kritiškų žinučių dėl I.Hartensteino žaidimo laiko, tačiau debiutinį jo sezoną „Žalgirio“ komandoje svarbiausia bus kantrybė ir pasiruošimas tai progai, kuri vienaip ar kitaip pasitaikys ilgo rungtynių maratono metu.

„Orakulo“ prognozė: „Žalgiris“ – „Brose Baskets“
„Orakulo“ prognozė: „Žalgiris“ – „Brose Baskets“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas