Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 02 09

Klausimo apie svylančią kėdę sulaukęs Jure Zdovcas: „Nerimo nėra“

Vėl į devynių pralaimėjimų duobę Eurolygoje įkritęs ir iš lentelės dugno neišsiropščiantis Jure Zdovcas sulaukė klausimo, ar jaučiasi ramus dėl darbo vietos Kauno „Žalgirio“ vyriausiojo trenerio poste.

Tai jau antras kartas, kai Kauno „Žalgiris“ šį sezoną fiksuoja devynių pralaimėjimų atkarpą.

„Žinote, į konferenciją atvykau tikėdamasis šio klausimo. Nerimo nėra, stengiuosi atlikti kuo įmanoma geresnį darbą, tad mano sąžinė yra švari. Kai patiri daug pralaimėjimų Eurolygoje, šis klausimas yra normalus. Geras klausimas“, – sakė J.Zdovcas, kurio vadovaujama ekipa su 3 pergalėmis ir 19 pralaimėjimų kiurkso Eurolygos lentelės dugne.

Antradienį pajutę bene geriausią gynybą Eurolygoje demonstruojančios Milano „Olimpia“ jėgą, ketvirtadienį Lietuvos čempionai susikibs su visiškai kitokiu žvėrimi, raumenimis puolime žibančia Eurolygos debiutante „Monaco“.

Pagreitį pagavusi Monako Kunigaikštystės ekipa per pastarąsias septynerias rungtynes iškovojo šešias pergales, o sezono puolimo reitingas – ketvirtas visoje Eurolygoje (vid. 114 taškų per 100 taškų).

„Labai atletiška ir į puolimą orientuota komanda, – sakė J.Zdovcas. – Ant popieriaus ši komanda mums nėra paranki, bet vis tiek turime tikėti, rodyti gerą gynybą ir kantrybę puolime, jei norime varžovą nustebinti.“

Donato Motiejūno atstovaujamos komandos prisikėlimą inicijavo pokyčiai trenerio kėdėje, kuomet vairą iš Zvezdano Mitrovičiaus perėmė Saša Obradovičius.

53-erių specialistas debiutavo dvikovoje Kaune, kuomet pratęsimo pareikalavusioje dramoje Nemuno saloje „Monaco“ triumfavo 107:98.

„Tai buvo pratęsimas, bet vis tiek praleidome daug taškų. Jie dažnai renka daug taškų. Kaip ir minėjau daug kartų, negalime visiškai sustabdyti „Monaco“ puolimo, galime tik pristabdyti jį su komandine gynyba. Jie ieškos silpnų vietų mūsų žaidime, turėsime priimti tai asmeniškai ir kiekvienas duoti kažką papildomai. Reikės kontroliuoti puolimą, galbūt žaisti ilgesnes atakas, kadangi „Monaco“ puikiai žaidžia greitose atakose, – dėstė J.Zdovcas. – Daug pokyčių žaidime su trenerių rokiruote neįvyko. Jis galbūt pasitiki ir naudoja mažesnį būrį žaidėjų, rotuoja gal 8-9 krepšininkus. Akivaizdu, jog treneris duoda daugiau laisvės Mike'ui Jamesui, kuris kuria žaidimą. Saša yra gynybinio pobūdžio treneris, bet prisitaikė prie esamos sudėties. „Monaco“ yra atakuojančio stiliaus komanda, labai atletiška, mačiau, kad Saša kai kuriuose momentuose buvo kiek nervingas, bet komanda laimi. Jis rado būdą, kaip laimėti rungtynes.“

VIDEO: „Eurolygos diena“: Zdovco priekaištai, pražydęs D-Mo ir naujas bosas Monake

„Monaco“ pergalės koreliuoja su puikiu Donato Motiejūno žaidimu.

Aukštaūgis iš Lietuvos per pastarąsias aštuonerias rungtynes septyniskart surinko dviženklį rezultatyvumo ir naudingumo balų rodiklį.

Apskritai jis šį sezoną per kiek daugiau nei 19 minučių ant parketo renka po 10,3 taško (59,2 proc. dvit., 48,4 proc. trit., 45,8 proc. baud.), atkovoja po 4,5 kamuolio ir fiksuoja po 10,9 naudingumo balo.

„Jis daug žaidė ir prieš S.Obradovičiaus atvykimą. Galbūt anksčiau būdavo mažiau D.Motiejūnui kuriamų situacijų baudos aikštelėje, o dabar yra daug žaidimo „du prieš du“ ar žaidimo išsikeitimo situacijose prieš mažesnį varžovą, – apie lietuvį kalbėjo J.Zdovcas. – Tai žaidėjas, kuris gali gerai žaisti „du prieš du“, baudos aikštelėje, gali pataikyti. Labai mobilus aukštaūgis. Kaip minėjau, treneris rotuoja mažiau žaidėjų, kuriais labiau pasitiki. Kol kas tai pasiteisina.“

Euroleague.net/Donatas Motiejūnas
Euroleague.net/Donatas Motiejūnas

Pagrindine „Monaco“ puolimo ašimi išlieka Mike'as Jamesas, renkantis po 15,6 taško ir 6 rezultatyvius perdavimus.

„Galbūt pirmajame tarpusavio susitikime nuo pradžių buvome per daug susikoncentravę ties Mike'u, nes įprastai jis iniciatyvos imasi lemiamu rungtynių momentu. Pirmoje mačo pusėje jis pernelyg bandė surasti laisvus komandos draugus. Mes turėtume koncentruotis į visus krepšininkus, o ne tik į jį“, – sakė J.Zdovcas.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Mike'as Jamesas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Mike'as Jamesas

Monako Kunigaikštystėje žalgiriečiai ir toliau versis be Manto Kalniečio ir Janio Strelnieko, kurie vėl gydosi traumas.

„Jie nėra pasiruošę žaisti 100 proc. Tikiuosi, kad po „Monaco“ rungtynių turėsime kelias dienas atsistatymui ir kitą savaitę jie prisijungs prie treniruočių“, – teigė J.Zdovcas.

NBA ritmu gyvenantis „Žalgiris“ rungtynes žaidžia kas antrą dieną. Ar klubas nebandė antradienį vykusios dvikovos su Milano „Olimpia“ nusikelti į patogesnę datą?

„Esu tikras, kad klubas bandė tai padaryti. Mums šį sezoną tikrai nesiseka, daugybė mačų jau buvo nukeltų, o žaidėjai vis krenta iš rikiuotės. Aš vis tiek tikiu, kad rytoj rasim energijos ir motyvacijos sužaisti gerą mačą“, – sakė „Žalgirio“ vyriausiasis treneris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas