Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 28

Kol „Maccabi“ trypė „Virtus“ klubą, T.Šengelija veržėsi muštis į tribūnas

Pastaruoju metu nebepralaimintis Tel Avivo „Maccabi“ (18-13) klubas įspūdingu laimėjimu dar labiau priartėjo prie Eurolygos atkrintamųjų varžybų. Odedo Kattasho auklėtiniai namuose net 111:80 (28:13, 34:20, 25:20, 24:27) nupūtė Bolonijos „Virtus“ (13-18).

Penktą pergalę iš eilės „Maccabi“ įtvirtino dar pirmoje rungtynių pusėje.

Įspūdingai atakavę „geltonieji“ jau ketvirtą rungtynių minutę įgijo dviženklį pranašumą (15:4), o po pirmojo ketvirčio dominavo 28:13.

„Virtus“ bandė atsitiesti antrame ketvirtyje, kai skirtumas sumažėjo iki 29:38, bet kėlinį „Maccabi“ užbaigė laimėdamas atkarpą net 24:4 ir įpusėjus rungtynėms triuškino italus net 62:33.

62 taškai yra naujas „Maccabi“ klubo per du pirmuosius kėlinius pelnytų taškų rekordas.

Po ilgosios pertraukos vaizdas aikštėje nepasikeitė. Tel Avivo ekipa trečiąjį kėlinį atidarė spurtu 18:7 ir padidino persvarą iki 39 taškų – 79:40.

Likęs rungtynių laikas jau buvo tik formalumas, o Izraelio klubas iškovojo vieną įspūdingiausių šio sezono pergalių.

Rungtynės nepraėjo ir be emocijų. Ketvirtojo kėlinio pradžioje „Virtus“ puolėjas Tornikė Šengelija įsivėlė į konfliktą su „Maccabi“ sirgaliumi ir buvo net pasiruošęs veržtis į tribūnas, bet kartvelą sustabdė komandos draugai ir „Virtus“ treneriai.

„Maccabi“ sirgaliai tokį varžovo elgesį palydėjo įžeidžiančiomis skanduotėmis, nukreiptomis prieš T.Šengeliją.

Tel Avivo klubas rungtynėse atliko net 38 rezultatyvius perdavimus ir pagerino visų laikų Eurolygos rekordą, kuris iki tol priklausė Madrido „Real“ klubui (36).

Beveik mėnesį nepralaiminti „Maccabi“ ekipa su 18 pergalių žengia šeštoje vietoje Eurolygoje ir yra per plauką nuo vietos atkrintamosiose užsitikrinimo. Savo ruožtu „Virtus“ su 13 laimėjimų užima tik keturioliktą vietą ir jau atsisveikino su viltimis žaisti ketvirtfinalyje.

„Maccabi“: Darrunas Hilliardas 16 (5/9 trit., 5 rez. perd.), Lorenzo Brownas (8 rez. perd.) ir Wade'as Baldwinas (7 rez. perd.) po 14, Romanas Sorkinas 13, Joshas Nebo 12, Bonzie Colsonas 11, Jarrellas Martinas 10.

„Virtus“: Semi Ojeleye 16, Awudu Abassas 13, Marco Belinelli 8.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas