Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 20

Kuklesniais ginklais Šarą ir vėl pranokęs K.Maksvytis: „Tokį komandos veidą ir įsivaizdavau“

Tai buvo 21-oji Kazio Maksvyčio ir Šarūno Jasikevičiaus tarpusavio akistata. Nors į šiuos mūšius Šaras visada eidavo turėdamas geresnius krepšininkus ir būdamas favoritu, 45-erių oponentas iš Darbėnų dažnai sugebėdavo nustebinti savo kur kas ryškesnį tautietį. Taip nutiko ir ketvirtadienio vakarą, kai K.Maksvyčio treniruojamas Kauno „Žalgiris“ iškovojo įspūdingą pergalę, paskutinėse sekundėse nukovęs „Barcelona“.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Š.Jasikevičius laimėjo 13 tarpusavio akistatų, K.Maksvytis – 8.

Tai reiškia, kad iš trijų tarpusavio mačų Šarui vidutiniškai nepavyksta paimti net dviejų pergalių.

Visus šiuos rezultatus K.Maksvytis pasiekė su Klaipėdos „Neptūnu“, Panevėžio „Lietkabeliu“, o dabar – ir su „Žalgiriu“. Šaras, tuo tarpu, savo rankose turėjo kur kas galingesnius ir prabangesnius pabūklus – „Žalgirį“ ir „Barcelona“.

Paskutinių sekundžių trileryje „Žalgiris“ pranoko katalonus 73:72, bet ir visas 40 minučių buvo geresnė, dažniau pirmavusi ir labiau laimėti norėjusi komanda.

„Tokį komandos veidą ir įsivaizdavau. Kovojančią, alkaną, rodančią charakterį, klystančią, klumpančią ir vėl iš naujo besikeliančią bei kovojančią. Rungtynių pabaigoje, atrodo, galėjome geriau kontroliuoti situaciją, ypač atakoje. Galbūt kiek ir pasisekė, bet gerai gynėmės ir iškovojome pergalę“, – po mačo šypsojosi K.Maksvytis.

Treneris pagyrė sausakimšai tribūnas užpildžiusius sirgalius. Ketvirtadienio vakarą „Žalgiris“ tikrai turėjo šeštą žaidėją.

„Įspūdinga atmosfera jautėsi dar prieš rungtynes, miestas gyvas, emocijų daug, visi laukia dvikovos. Žaisti tokioje atmosferoje yra nuostabu: jie labai gerai palaikė mus, spaudė teisėjus. Tai buvo fantastiška“, – kalbėjo strategas.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Rungtynių akimirka

Arena sprogo likus 24 sek., kai Arnas Butkevičius pataikė bene svarbiausią mačo tritaškį, po kurio „Žalgiris“ perėmė iniciatyvą ir jos nebeišleido.

„Galbūt tame epizode kiek ir pasisekė, nes prieš tai prametė iš kur kas geresnės situacijos, bet Arnas tikrai to nusipelno. Puolime jis nusipelno kur kas didesnio vaidmens. Jis yra vienas iš tų, kurie gal ir nekalba daug, bet savo veiksmais ir darbu labai daug duoda“, – savo auklėtinį gyrė treneris.

Per vieną savaitę K.Maksvytis nugalėjo net du Europos krepšinio didmeistrius Sergio Scariolo ir Š.Jasikevičių.

Paklaustas apie tai, strategas šypsojosi.

„Esu tame krepšinyje tikrai jau daug laiko. Mano karjeroje buvo tiek gražių pergalių, tiek skaudžių pralaimėjimų. Ratas sukasi. Dabar sėkmė atsisuko į mūsų pusę, labai smagu laimėt prieš tokias pavardes, prieš tokias komandas“, – ramiai kalbėjo strategas.

Lygiai taip pat jis nesureikšmino ir gana solidžios statistikos, kurią yra pavykę pasiekti tarpusavio mačuose su Š.Jasikevičiumi.

„Kai žaisdavau su „Neptūnu“, dažnai „Žalgiris“ nebūdavo rimtai nusiteikęs. Mums tuomet būdavo mačai „mirk arba gyvenk“, o jie tiesiog ruošdavosi Eurolygai“, – kuklinosi K.Maksvytis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas