Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 10 07

L.Lekavičių išliaupsinęs X.Pascualis: „Jis vienintelis, kurio nesukontroliavome“

Sankt Peterburgo „Zenit“ lieka neįveikiamu varžovu Kauno „Žalgiriui“. Trečią sezoną Eurolygoje žaidžiantis Rusijos klubas trečią kartą iš Kauno išsiveža pergalę, o iš viso „Žalgirį“ nugali jau penktą sykį paeiliui. Keturis iš tų kartų prie „Zenit“ vairo stovėjo Xavi Pascualis, vėl šachmatų partijoje apžaidęs prie „Žalgirio“ šoninės linijos stovintį Martiną Schillerį.
Eurolyga: „Žalgiris“ – „Zenit“
Xavi Pascualis / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

„Žalgiris“ gąsdino iš šiaurės atvykusius svečius dviem „alley-oop“ dėjimais pirmajame kėlinyje, bet nepaisant dešimttūkstantinės aistringų sirgalių armijos, „Zenit“ greitai apsiprato ir su priešiška atmosfera, ir su Lietuvos čempionų gynyba.

Antrajame ketvirtyje šeimininkai svetingai vis palikdavo laisvės ties tritaškio linija, o tuo naudojęsi „Zenit“ žaidėjai smaigstė vinis į „Žalgirio“ krepšį, susikurdami 12 taškų persvarą.

Kauniečiai prisikėlė po ilgosios pertraukos, kai dviženklis deficitas išnyko lyg dūmas ir „Žalgiris“ trumpam net buvo persvėręs rezultatą, bet 10 153 arenoje susirinkę sirgaliai džiūgauti galėjo neilgai.

Jordano Loydo ir Billy Barono metimai ataušino „Žalgirio“ arenos atmosferą, o ketvirtajam kėliniui dar nepasiekus apogėjaus „Zenit“ persvara vėl buvo dviženklė.

Nors Josho Nebo įspūdingų blokų užkurti žalgiriečiai dar bandė sugrįžti ir sušvelnino skirtumą iki 3 taškų, perkąsti riešuto iš Piterio jiems vėl nepavyko – 64:70.

„Noriu pasveikinti varžovų klubą ir sirgalius už įspūdingą atmosferą. Visada malonu būti šioje arenoje, – pirmiausia padėką sirgaliams skyrė Xavi Pascualis. – Šiandien žaidėme rimtas rungtynes. Manau, kad gynyboje visas rungtynes žaidėme gerai, kontroliavome situacijas, kurias norėjome kontroliuoti. Vienintelis dalykas, kurio nesugebėjome kontroliuoti, buvo Lekavičius. Lukas daug kartų naudojosi situacijomis, padarėme klaidų, bet visa kita manau buvo gerai.

Puolime užbaigėme su 18 rezultatyvių perdavimų ir 9 klaidomis, manau, kad šie skaičiai yra puikūs. Jei būtume truputį efektyvesni, galėjome rungtynes uždaryti ir anksčiau.

Noriu dar kartą pasveikinti „Žalgirį“. Jie kovėsi kaip visada ir turėjo galimybių sugrįžti, bet galiausiai mes pasiekėme svarbią pergalę.“

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Eurolyga: „Žalgiris“ – „Zenit“
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Eurolyga: „Žalgiris“ – „Zenit“

Katalonui, treniruojančiam „Zenit“, šiose rungtynėse ypač įsiminė buvusio jo auklėtinio Luko Lekavičiaus žaidimas. Emmanuelį Mudiay nuo suolo pakeitęs žalgirietis draskė „Zenit“ gynybą ir pelnė 10 taškų.

„Man jis labai patinka, jis – puikus žaidėjas. Mūsų santykiai puikūs, – apie buvusį auklėtinį Atėnų „Panathinaikos“ komandoje kalbėjo X.Pascualis. – Jis labai geras žaidėjas – jis labai greitas, mums buvo sunku pažaboti jo savybes. Turime pasveikinti jį dėl šių rungtynių.“

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Lukas Lekavičius
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Lukas Lekavičius

„Zenit“ strategas po rungtynių bedė pirštu į statistikos protokolą, kuriame pamatė didelę savo komandos persvarą naudingumo balų grafoje, o taip pat pridūrė, jog džiaugiasi dėl žaidėjų išlaikytos koncentracijos tada, kai „Žalgiris“ bandė sugrįžti į rungtynes.

„Per pirmas 30 minučių mes žaidėme kur kas geriau nei ketvirtajame kėlinyje, kai per pusę kėlinio pelnėme tik 6 taškus. Pažiūrėjus į naudingumo balus, mes surinkome 79, o varžovai 63, tad tai gana didelis pranašumas. Tačiau „Žalgiris“ gerai atakuoja krepšį, veržiasi į baudos aikštelę, jie buvo efektyvūs keliose iš eilės atakose ir priartėjo. Tačiau nepraradome koncentracijos ir žinojome, kad turėsime galimybę laimėti, jei laikysimės rungtynių plano. Rungtynėse taip jau nutinka, kad negali visų jų metu žaisti vienodai. Galiausiai sugebėjome susikaupti ir laimėti rungtynes paskutinę minutę“, – kalbėjo Xavi.

VIDEO: Eurolyga grįžo į Kauną: stebuklinga pirmoji ataka „Žalgirio“ arenoje

Kaune „Zenit“ triumfavo ir be skambiausio vasaros pirkinio – Keviną Pangosą pakeisti turėjusio Shabazzo Napiero.

Jis dar rugsėjo viduryje vykusiose VTB Vieningosios lygos Supertaurės rungtynėse patyrė čiurnos traumą ir ilgam iškrito iš rikiuotės. Tiesa, kiek ilgai jis dar negalės rungtyniauti, X.Pascualis pasakyti negalėjo ir nurodė tik trumpiausią įmanomą terminą.

„Nežinome tiksliai, bet turėsime palaukti dar bent dvi savaites. Jis patyrė traumą ir norime, kad jis kuo greičiau sugrįžtų, bet norime ir to, kad jis pilnai pasveiktų“, - sakė katalonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas