Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 24

L.Lekavičius apie N.Hayesą: „Atrodo, kad jis Kaune gyvena jau 10 metų“

Prisitaikymas prie naujos šalies ir kalbos kai kam gali atrodyti bauginantis, bet tik ne Kauno „Žalgirio“ naujokui Nigelui Hayesui, kuris stipriai įniko į lietuvių kalbos pamokas, visai panašiai, kaip tą darė praėjusiame sezone Turkijoje.
Nigel Hayes
Nigel Hayes / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Lietuvių kalba yra šiek tiek sudėtinga, tačiau po truputį aš ją perprantu, – „Euroleague.net“ sakė 24-erių amerikietis. – Didžiuojuosi savimi, kad nebijau iššūkių ir juos įvykdau. Tai padeda naujoje aplinkoje. Vietiniai yra dėkingi, jiems patinka, kad kažkas mokosi ir bendrauja su jais jų kalba. Tai padeda greičiau įsilieti į naują kultūrą.“

VIDEO: Focus on: Nigel Hayes, Zalgiris Kaunas

„Tai yra puiku, – apie naujoko adaptaciją „Žalgiryje“ kalbėjo kapitonas Paulius Jankūnas. – Jis atvyko prieš mėnesį, bet jau žino daugybę lietuviškų žodžių. Jis kasdien bando kalbėti lietuviškai, bando išmokti ko nors naujo. Tai parodo kokia intelektuali bei geranoriška asmenybė yra Nigelas.“

24-erių amerikietis greitai pritapo naujoje aplinkoje bei tapo viena ryškiausių „Žalgirio“ rūbinės figūrų.

„Nigelas yra puikus vyrukas, daug bendraujantis ir nebijantis pasisakyti, o tai yra puiku. Tai puikus žaidėjas, kuris sustiprino „Žalgirį“ bei padeda mums laimėti“, – sakė Zachas LeDay.

„Atrodo, kad jis Kaune yra jau 10 metų. Jis supranta mūsų juokus. Puikus vyrukas bei labai geras žaidėjas“, – apie naująjį komandos draugą atsiliepė Lukas Lekavičius.

„Jis mėgsta kalbėti, juokauti, bet kalbant apie krepšinį – jis atletiškas, gerai pataikantis ir komandinis žaidėjas“, – N.Hayesą įvertino Artūras Milaknis.

N.Hayesas praėjusiame sezone rinko po 15 taškų atstovaudamas Stambulo „Galatasaray“ ekipai, o toks pasirodymas pritraukė ir stipriausių Senojo žemyno klubų susidomėjimą.

Po truputį įsibėgėjantis puolėjas ryškiai sužibėjo dvikovoje su Madrido „Real“, kuomet baudęs karališkojo klubo milžiną Walterį Tavaresą, jis surinko 15 taškų bei stipriai prisidėjo prie kauniečių pergalės.

„Noriu tapti geresniu žaidėju ir vėl mėgautis krepšiniu. Praėjusiame sezone per daug galvojau apie tikslus, ar teisingai kažką darau. Šį sezoną noriu būti susikoncentravęs ties vieta, kurioje esu, bei mėgautis žaidimu. Aš visada dirbu daug, jei kiti vyrukai darys tą patį, tuomet galėsime turėti gerą sezoną“, – sezono išvakarėse sakė krepšininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas