Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 19

Laimingas, bet ant žemės stovintis J.Zdovcas: „Laimėjome du mačus, ne Eurolygą“

Kauno „Žalgiris“ pabudo. Išbalusiais veidais sezono pradžioje į aikštę žengę Lietuvos čempionai penktadienį Nemuno saloje užkūrė tokią pirtį, kad joje sudegė ir tik apie pergalę prieš rungtynes kalbėjusi Stambulo „Fenerbahče“. Energija liepsnoję Jure Zdovco kariai išsiuntė Aleksandro Džordževičiaus auklėtinius atgal į Turkiją tuščiomis – 86:75 (16:18, 22:11, 26:30, 22:16).
Jure Zdovcas
Jure Zdovcas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Svečiai geriau pradėjo kovą (11:18), bet „Žalgirio“ areną pažadino nuo suolo pakilusių Josho Nebo ir Tai Websterio energija. Amerikietis išplėšė kamuolį, zelandas nurūko į greitą ataką ir Kaunas nebenutilo.

Antro kėlinio pabaigoje „Žalgirio“ gynyba išgliaudė dar vieną turkų derinį, kamuolį perėmęs Janis Strelniekas elegantišku metimu iš po krepšio pelnė lengvus taškus, o skirtumas tarp komandų peržengė dviženklę ribą (38:27).

Dviem tritaškiais trečią kėlinį atidaręs latvis buvo sukrovęs ir 15 taškų atsargą (48:33). Į areną vėl sugrįžęs penkiaženklis skaičius žiūrovų buvo kiek pritilęs ketvirto kėlinio pradžioje (64:62), bet tada kastuvą išsitraukė Edgaras Ulanovas.

Praėjusiame sezone pasitikėjimo „Fenerbahče“ klube taip ir nesulaukęs puolėjas, vasarą gavęs atleidimo lapelį, negailestingai baudė savo buvusią komandą taikliais metimais, o „Žalgiris“, už gerklės sugriebęs „Fenerbahče“ žvaigždyną, gniaužtų nebeatleido.

„Sveikinimai žaidėjams. Laimėjome sunkias rungtynes. Nėra lengva tai padaryti per dvigubą savaitę, ypač todėl, kad žaidėme prieš komandas, kurios atvyko pralaimėjusios ir siekė atsitiesti.

Šį vakarą vėl mėgavausi stovėdamas šalia aikštės ir treniruodamas šiuos vyrukus. Visi žaidė tikrai kietai, nesvarbu, ką išleisdavau į aikštę. Turėjome sunkių momentų, galbūt jie įmetė per daug taškų, tačiau dar kartą sveikinu žaidėjus. Kai komanda laimi, visada laimi žaidėjai, taip yra visada“, – džiaugėsi J.Zdovcas.

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Jure Zdovcas
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Jure Zdovcas

„Darbas gynyboje ir kai kurie epizodai ginant savo krepšį buvo nuostabūs. Ir nors puolime pelnėme 86 taškus, tačiau aš tikiu, kad viskas prasideda nuo gynybos. Ir žaidėjų pasitikėjimas savimi sugrįžta nuo gero darbo gynyboje“, – pridūrė „Žalgirio“ treneris.

Ypatingų J.Zdovco pagyrų nusipelnė Mantas Kalnietis. Pirmąjį savo dvigubą dublį Eurolygoje, būdamas 35-erių, surinkęs įžaidėjas pelnė 11 taškų ir išdalino 11 rezultatyvių perdavimų.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mantas Kalnietis
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Mantas Kalnietis

„Jis buvo nuostabus. Aišku, mes laimėjome dvejas rungtynes, ne Eurolygą, bet galime šiek tiek pasidžiaugti. Mantas buvo vienas iš žaidėjų, kuris labai palaikė mano filosofiją man atvykus į komandą. Kai iškrito Paulius Jankūnas, jis tapo tikru komandos lyderiu. Jo tritaškis pabaigoje, kai „Fenerbahče“ priartėjo, manau, buvo lemiamas rungtynėse. Bet krepšinis – komandinis žaidimas. Laimime kaip komanda arba pralaimime kaip komanda“, – teigė J.Zdovcas.

Trenerio komplimentų nusipelnė ir gerą energijos impulsą komandai davę naujokai Tai Websteris bei Zoranas Dragičius.

„Prie komandos jie prisijungė tikrai sunkiu metu. Daug rungtynių, mažai treniruočių, nėra lengva. Esu labai patenkintas tuo, kad jie supranta savo vaidmenis komandoje. Jie turi būti kantrūs, dirbti gynyboje.

T.Websteriui jo energija kartais netgi šiek tiek kiša koją. Reikia jį kontroliuoti. Tai pats aukščiausias lygis – vienas neatsakingas epizodas ar klaida ir varžovai tave nubaus. Jis dar šiek tiek vaikiškas, bet – puikus vyrukas. Paaiškinau jam, kad būsiu griežtas jam, bet tik tam, kad jis taptų geresniu žaidėju. Jis turi potencialo, yra dar tikrai jaunas ir gali geriau skaityti bei suprasti žaidimą.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Tai Websteris
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Tai Websteris

Zoranas, kaip ir Tai, pradžioje buvo nervingas. Rungtynėse su „Real“ per greitai mesdavo į krepšį, bet aš jį pažįstu. Esu šiek dirbęs kartu su juo, rinktinėje, kelis mėnesius. Jis nebėra jaunas, bet manau, kad niekada nevėlu prisitaikyti prie kito trenerio, prie mano filosofijos. Paskutinėse dvejose rungtynėse Zoki jau buvo kantresnis, nebedarė beprotiškų prasiveržimų vienas prieš penkis.

Jis įsiklauso, tobulėja, o man svarbiausia, kad komanda puikiai priima naujokus. Visi po truputį supranta, ko aš noriu, dėl to esu labai patenkintas, bet žinote – po dviejų dienų mūsų laukia naujos rungtynės. Negalime per daug atsipalaiduoti, pasidžiaugsime kelias valandas ir turėsime vėl judėti į priekį“, – teigė J.Zdovcas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Zoranas Dragičius
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Zoranas Dragičius

„Žalgiriui“ artėjant prie pergalės pabaigoje įvyko keistas epizodas ant atsarginių žaidėjų suolo – J.Zdovcas apšaukė savo asistentą Arne Woltmanną.

„Įvyko nesusipratimas. Jis norėjo, kad mes atakuotume paskutinės atakos metu, kad turėtume geresnį įmestų ir praleistų taškų santykį, jei vėliau turėtume po vienodai pergalių. Bet aš to nemėgstu. Turime gerbti varžovą. Liepiau žaidėjams nemesti, bet vėliau atsiprašiau Arne“, – paaiškino J.Zdovcas.

Praėjusiame sezone „Žalgiris“ prieš „Fenerbahče“ Kaune buvo laimėjęs net 37 taškų skirtumu (99:62). Tuomet Stambulo ekipoje žaidė ir E.Ulanovas, sukrapštęs vos 2 taškus.

Kitas mūšis Eurolygoje „Žalgirio“ laukia kitą penktadienį – išvyka į Barseloną pas Šarūną Jasikevičių ir Roką Jokubaitį.

Laimėjęs antrą sykį Eurolygoje „Žalgiris“ vis dar lieka paskutinis. Tiek pat pergalių turi ir antradienį kauniečių nugalėtas Atėnų „Panathinaikos“ (2-9), bet graikų įmestų ir praleistų taškų santykis kol kas geresnis.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas