Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 14

Ledo maišą įsikinkęs „Žalgirio“ naujokas įvertino kapų tylą komandos rūbinėje

Austinas Hollinsas netapo gelbėtoju pamažu skęstančiame Kauno „Žalgirio“ laive. Trumpalaikę sutartį su Lietuvos čempionais sudaręs amerikietis prisistatė tritaškiu, bet nesugebėjo užkurti komandos pergalei prieš sunkiai puolime sulaikomą Belgrado „Partizan“ komandą.

NBA legendos ir ilgamečio trenerio Lionelio Hollinso sūnus koją ant parketo pirmą kartą padėjo beveik įpusėjus antrajam rungtynių kėliniui, o vyriausiu „Žalgirio“ žaidėju tapusį 32-ejų amerikietį pasitiko garsūs plojimai.

A.Hollinsas už juos greitai atsidėkojo – vos po 53 sekundžių paliktas laisvas kampe jis smeigė tritaškį ir kėlė ant kojų „Žalgirio“ areną, nes skirtumas tuo metu buvo sumenkęs iki vienženklio.

Įdomu tai, kad Kauno sirgaliams A.Hollinsas prisistatė iš tos pačios vietos, kaip praėjusią savaitę padarė ir Edmondas Sumneris, irgi įmetęs pirmąjį tritaškį iš kairiojo atakos kampo.

Tiesa, jau po kelių minučių penktą sezoną Eurolygoje pradėjęs „Žalgirio“ naujokas gavo pylos nuo Kazio Maksvyčio, kai prasižengė prieš varžovą būdamas daugiau nei 20 metrų nuo krepšio, nors „Žalgiris“ jau buvo pažeidęs taisykles daugiau nei keturis kartus, tad „Partizan“ atiteko pigūs baudų metimai.

A.Hollinsas dar kelis sykius žengė ant parketo antroje rungtynių pusėje, kai „Žalgiris“ bandė naikinti dviženklį deficitą, bet du jo tritaškiai skriejo pro šalį, žalgirietis prisirinko pražangų ir savo beveik 11 minučių debiutą užbaigė su -3 naudingumo balais.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Austin Hollins
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Austin Hollins

„Turėjome galimybių laimėti rungtynes arba bent jau suteikti sau šansą tą padaryti, – po mačo spengiant kurtinančiai tylai žaliai-baltų rūbinėje sakė žalgirietis. – Žinoma, neturime kelių vyrukų dėl traumų, bet tai ne pasiteisinimas. Turime išlikti vieningi, labiau vienas kitą pažinti, ištaisyti kelis dalykus ir pažiūrėsime, kas nutiks tada.“

Tik antradienį į Kauną atvykusiam A.Hollinsui tai buvo pirmos krepšinio rungtynės nuo sausio 27-osios, kai jis iškrito iš rikiuotės dėl kelio traumos, o vėliau gulėsi ant operacinės stalo. Nors amerikietis tikina, kad yra pasveikęs, po rungtynių kelį jis šaldė didžiuliu ledo maišu.

– Žengęs ant parketo sulaukėte didelių ovacijų, pataikėte pirmą tritaškį, bet vėliau turėjote ir prastesnių epizodų. Kaip įvertintumėte savo pasirodymą? – paklausė 15min.

– Aš visada galvoju, kad galėjau sužaisti geriau. Bet svarbiausias esu ne aš, nes nei aš, nei kitas žmogus vienas nelaimės rungtynių. Turime būti vieningi ir žaisti kartu, tai yra svarbiausia. O kalbant apie mane, stengsiuosi būti geresnis, perprasti sistemą ir padėti komandai.

– Tai buvo pirmos jūsų rungtynės po beveik 11 mėnesių. Matau, kad šaldote kelį. Kaip jaučiatės fiziškai ir kaip jūsų kelis?

– Fiziškai jaučiuosi gerai. Mano kelis išgijęs, viskas gerai. Žinoma, rungtynėse žaisti jausmas kitoks, nežaidžiau jau ilgą laiką. Bet esu palaimintas, kad turiu galimybę žaisti aukštame lygyje.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Austin Hollins
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Austin Hollins

– Keenanas Evansas pelnė net 33 taškus, bet pergalės vis tiek nesugebėjote iškovoti. Ko pritrūko?

– Tai buvo viena iš tų dienų. Keenanas surengė nuostabų pasirodymą. Kaip komanda tikrai norėtume, kad būtume padėję jam iškovoti pergalę, bet viskas susiklostė kitaip. Turime toliau dirbti ir tapti geresniais.

– Ši komanda iš pastarųjų dešimties rungtynių laimėjo tik dvejas. Kokią komandos nuotaiką radote atvykęs į šią rūbinę?

– Vyrukai nori laimėti, niekas nemėgsta pralaimėjimų. Tokia ir nuotaika. Visi susikaupę. Žinoma, tokios nesėkmės siutina, ypač ilgo sezono metu, kai patiri pralaimėjimų seriją ir dalykai nesiklosto taip, kaip norėtum. Bet turi išlikti pozityvus, toliau dirbti kiekvieną dieną ir išplėšti pergales. Eurolygoje kiekvienos rungtynės svarbios, tad turime kovoti ir siekti pergalių.

Fiziškai jaučiuosi gerai. Mano kelis išgijęs, viskas gerai.

– „Žalgiris“ – gana jauna komanda, jūs dabar esate vyriausias žmogus ekipoje. Koks būtų jūsų patarimas jaunesniems komandos draugams stengiantis išlipti iš šios duobės?

– Svarbiausia neprasmegti liūdesyje. Ilgo sezono metu gali būti sudėtinga, kai pralaimi, bet turi išlikti susikoncentravęs nesvarbu, ar laimi, ar pralaimi, ar sužaidi geras rungtynes, ar ne. Turi žvelgti į didesnį paveikslą.

– Pasirašėte sutartį tik trims savaitėms. Ar tai uždeda papildomo spaudimo pasirodyti gerai, kad pratęstumėte sezoną „Žalgiryje“ ir ką turite padaryti, kad liktumėte Kaune?

– Nežinau. Nejaučiu papildomo spaudimo. Pragyvenimui žaidžiu krepšinį, tad jokio spaudimo nėra. Atiduosiu viską, ką galiu, o jei nepavyks užsikabinti, tai bus verslo dalis. Jei pavyks, bus nuostabu. Treneriai ir vadovybė žino, ką galiu duoti komandai, o aš bandysiu pasirodyti kuo geriau. Jei galėsiu likti čia ilgiau, puiku.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Austin Hollins
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Austin Hollins

– Kiek krepšinio žaidėte iki atvykdamas į Kauną?

– Sportavau ir labai sunkiai dirbau reabilitacijos metu. Bet darbas vienam sporto salėje skiriasi nuo rungtynių prieš aukšto lygio sportininkus. Tačiau jaučiuosi puikiai galėdamas sugrįžti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas