Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 06 26

Legendos pabaiga: Vassilis Spanoulis kabina sportbačius ant vinies

Vienas geriausių Graikijos visų laikų krepšininkų Vassilis Spanoulis priėmė sprendimą baigti karjerą.
Vassilis Spanoulis
Vassilis Spanoulis / Euroleague.net nuotr.

39-ąjį gimtadienį rugpjūtį minėsiantis Pirėjo „Olympiakos“ gynėjas apie savo sprendimą paskelbė instagrame.

„Prieš kurį laiką pranešiau komandos vadovams, kad jau laikas pabaigti ilgiausią mano gyvenimo skyrių ir padėkojau jiems už tai, ką pasiekėme kartu. Tai buvo sunkus, bet ne liūdnas sprendimas, – rašo V.Spanoulis. – Krepšinis man suteikė unikalią kelionę, kurioje netrūko daug intensyvių momentų ir puikių emocijų. Jis man davė viską ir aš jam atidaviau viską.

Likimas lėmė, kad „Olympiakos“ tapo mano nuostabiu uostu. Palieku juos didžiuodamasis tuo, ką pasiekėme ir tuo, ką pralaimėjome po sunkių kovų. Palieku krepšinį laimingas, nes žaidžiau ilgiau, negu galėjau pasvajoti.

Iš širdies gelmių dėkoju visiems, kurie buvo mano pašonėje per visus tuos metus – komandų vadovams, treneriams, komandos draugams, varžovams ir svarbiausia – sirgaliams už jų meilę. Būtent tai man suteikė jėgų stengtis kiekvieną dieną.

Ačiū visiems. Vassilis Spanoulis, vaikis, kuris svajojo būti krepšininku.“

V.Spanoulis karjerą baigė kaip triskart Eurolygos čempionas ir tiek kartų naudingiausias Eurolygos finalo ketverto žaidėjas.

Gynėjas karjerą pradėjo Larisos „Gymnastikos“ komandoje (1999-2001 m.), ją tęsė ir apie save Europai pranešė atstovaudamas Atėnų „Maroussi“ (2001-2005 m.), tuomet žaidė Atėnų „Panathinaikos“ klube (2005-2006 m.), iš kurio vieneriems metams buvo išvykęs į „Houston Rockets“ (2006-2007 m.) ekipą.

Grįžęs iš NBA, V.Spanoulis trejus metus (2007-2010 m.) atstovavo PAO klubui, kol sensacingai perėjo į „Olympiakos“ ir jame žaidė pastaruosius 11 metų (2010-2021 m.).

Be Eurolygos titulų, V.Spanoulis tapo 2005 m. Europos čempionu, 2006 m. pasaulio vicečempionu, 2009-aisiais iškovojo žemyno pirmenybių bronzą, septynis sykius laimėjo Graikijos čempionatą, keturiskart – Graikijos taurę.

193 cm žaidėjas iškovojo ir daugiau individualių apdovanojimų – 2013 m. buvo išrinktas Eurolygos MVP, tris kartus šį apdovanojimą atsiėmė Graikijos lygoje.

V.Spanoulis karjerą užbaigė su 4455 pelnytais taškais Eurolygoje ir yra rezultatyviausias visų laikų turnyro žaidėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas