Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 16

Lemtingu arbitrų sprendimu abejojantis A.Butkevičius: „Aš tikiu savo nuomone“

Kauno „Žalgiris“ trečią savaitę iš eilės pralaimėjo dramatišką trilerį Eurolygoje. Šįkart Kazio Maksvyčio auklėtiniai 71:73 išvykoje patyrė nesėkmę prieš Atėnų „Panathinaikos“, o po mačo – Arno Butkevičiaus nesutikimas su lemtingu tapusiu arbitrų sprendimu.

Kauno „Žalgirio“ ir Atėnų „Panathinaikos“ rungtynėse pirmaujanti komanda keitėsi net 18 kartų.

Abi komandos padarė daugiau klaidų nei atliko rezultatyvių perdavimų, tačiau Lietuvos čempionų žaidėjas Arnas Butkevičius džiaugėsi ekipos žingsniu į priekį ties kovingumu ir gynyba.

„Klampios rungtynės, kuriose taškas į tašką žaidėme beveik visą laiką, – 15min po susitikimo sakė A.Butkevičius. – Galbūt turėjome kažkokių savo mini atkarpėlių, kurių metu galėjome susikrauti didesnę persvarą, bet to padaryti neleido klaidelės. Iš kitos pusės – tai buvo vienos tų kovingiausių rungtynių. Šiuo aspektu žengėme didesnį žingsnį priekį ir bent pradėjome šias rungtynes nuo gynybos. Tai yra kažkas tokio, ką norime daryti kiekviename mače – pradėti juos nuo gynybos. Manau, kad tai turėtų būti mūsų veidas.“

Duobelėje pastaruoju metu buvęs A.Butkevičius sužaidė antras geras rungtynes pagal rezultatyvumą ir efektyvumą – 10 taškų, 8 atkovoti ir 3 perimti kamuoliai, 4 klaidos, 3 asmeninės pražangos, 13 naudingumo balų per 33 minutes.

Arno Butkevičiaus pražanga, likus 13 sekundžių iki rungtynių pabaigos, kai buvo lygu, nusiuntė Kostą Slouką prie baudų metimų linijos, o taiklus pirmasis graiko metimas tapo kertiniu.

„Ši pražanga nebuvo planuota. Tai – mano kaltė. Atvirai pasakius, tai aš galbūt negaliu kritikuoti teisėjo sprendimo, bet aš tikiu savo nuomone“, – sakė A.Butkevičius.

Po šio epizodo „Žalgiriui“ sėkmingai užpulti varžovų krepšį nebepavyko.

Nesėkme paženklintoje dvikovoje „Žalgiris“ suklydo net 23 kartus.

„Kaip ir minėjau, buvo skaudžių klaidų ties aikštelės viduriuku. Prarandame kamuolį, o jie nubėga ir pelno lengvus taškus, – sakė A.Butkevičius. – Manau, kad žaidėjams turėtume turbūt daugiau padėti išsivarant kamuolį, kaip jie daro ir stato užtvaras. Turime pasikalbėti, kaip patogiau yra mūsų įžaidėjams. Kitas dalykas – nemažai klaidų buvo iš noro įsiveržus į baudos aikštelę perduoti kamuolį ir paskirstyti perdavimus. Aišku, kokybės tame pritrūko, bet bent jau buvo kažkoks kamuolio judėjimas, o ne mūsų žaidime jau įprastas statiškumas.“

VIDEO: Po nesėkmės Atenuose – A.Butkevičiaus įžvelgtas pozityvas: „Dėjome žingsnį į priekį“

Tai buvo jau ketvirtoji „Žalgirio“ nesėkmė Eurolygoje iš eilės – ilgiausia tarp visų turnyro komandų, o jau penktadienį Nemuno saloje svečiuosis keturių iš eilės pralaimėjimų ruožą šį vakarą prieš Belgrado „Partizan“ nutraukęs Miuncheno „Bayern“.

„Sudėtinga, žinoma, kad sudėtinga, – kalbėjo A.Butkevičius. – Kalbėjomės su komanda, kad kovodami pralaimėjome ir tai nėra taip beviltiška, kaip atrodė kai kuriose šių metų rungtynėse. Klaidos yra ištaisomas dalykas. Mačą pradėjome nuo kovos, o tai turėtų būti mūsų veidas. Kai taip pralaimime rungtynes, žinoma, kad yra apmaudu, bet žvelgi į kitas rungtynes ir ieškai dalykų, kuriuose gali būti geresnis. Jei išlaikysime tą pačią kovą ir energiją, kurią šiandien demonstravome, tik tokiu atveju galime tikėtis kažko geresnio.“

LKL.LT/Arnas Butkevičius
LKL.LT/Arnas Butkevičius

Ar duobėje atsidūrusi komanda pradeda abejoti savimi?

„Natūralu, kad kiekvienoje komandoje pralaimėjimų etape atsiranda visokių abejonių, dvejonių. Pralaimėjimai slegia ir dingsta užtikrintumas, – mintimis dalijosi A.Butkevičius. – Mums reikia vienų ar dvejų geresnių rungtynių, kurias laimėtume paskutinėmis sekundėmis, po įtemptos kovos. Tai kiekvienam žaidėjui atneštų pasitikėjimo. Tai yra komandinio žaidimo, bet ir sėkmės bei gerų epizodų klausimas.“

Po pralaimėjimo – tik žaidėjams skirtas trumpas susirinkimas, kurio detalizuoti „Žalgirio“ juodadarbis nenorėjo.

„Mes pasikalbėjome. Nenoriu išsiplėsti. Tai – komandinis pokalbis“, – sakė A.Butkevičius.

VIDEO: Lemiamos savo pražangos nepripažinęs R.Šmitas: „Labai skaudus pralaimėjimas“
VIDEO: K.Maksvytis rado pozityvo pralaimėjime: „Šiandien buvo nemažai gerų dalykų“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas