Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 11 21

Lemtingų „Žalgirio“ metimų autorius kartojo esminę žalgiriečių problemą

Nate'as Woltersas šiąnakt sunkiai sudės bluostą. Rezultatyviausias „Žalgirio“ žaidėjas dukart atsidūrė smaigalyje atakų, kurios galėjo išplėšti jo komandai istorinę pergalę Maskvoje. Bet abu kartus metimai skriejo pro šalį. Susikrimtęs amerikietis CSKA arenos rūbinėje sunkiai rinko žodžius – „Žalgiris“ klupo po pratęsimo 97:99.
Nate'as Woltersas
Nate'as Woltersas / Alfredo Pliadžio nuotr.

Žalgiriečiai skubėjo palįsti po dušu nuplauti to nemalonaus pralaimėjimo kartėlio ir mikliai kimšo drabužius į lagaminus, kad kuo greičiau pasiektų lėktuvą, grįžtų į Kauną ir užmigę pamirštų šį nelemtą vakarą Maskvoje.

Žalgiriečiai buvo labai arti pergalės prieš CSKA – istorinės Maskvos „Megasport“ arenoje.

Ir jeigu vienas vyrukas būtų pataikęs bent vieną iš dviejų metimų tiksint paskutinėms sekundėms, tyloje paskendusioje rūbinėje dabar aidėtų juokas ir džiaugsmingi šūksniai.

„Turėjau dvi geras progas. Tik kad pramečiau. Tai labai nuvilia. Turime geriau užbaigti“, – 24sek sakė N.Woltersas, surinkęs 14 taškų ir 9 rezultatyvius perdavimus.

Ketvirtojo kėlinio pabaigoje jis prasiveržęs krepšio link paleido savo firminę vaivorykštę, o pratęsime laisvas atakavo iš toli.

Abu metimai tikslo nepasiekė.

„Viskas vyko daugmaž pagal planą, tiesiog pramečiau, – tikino N.Woltersas. – Gal ketvirtojo kėlinio pabaigoje reikėjo giliau veržtis, ieškoti pražangos, užbaigti prasiveržimą...

Tik kažkaip reikia geriau užbaigti rungtynes.“

Artūras Milaknis po rungtynių pridūrė, kad nieko geriau už laisvą tritaškį į CSKA krepšį „Žalgiris“ ir negalėjo prašyti, o ketvirtojo kėlinio pabaigoje Šaras buvo nubraižęs panašų derinį, tik galbūt norėjo, kad N.Woltersas agresyviau lįstų po krepšiu.

„Nelabai, nelabai... – paskutinių atakų išpildymu vis dėlto nebuvo labai patenkintas Šaras. – Porą kartų, atrodo, gavę silpną gynėją, metėme metimą meldžiant Dievo, kad jis įkris.

Čia ne bažnyčia. Čia reikia pasiimti viską. Ateini ir pasiimi. Arba pasiima varžovas. Šiandien viską pasiima varžovas.“

„Kažkaip geriau užbaigti“ kartojosi ne viename N.Wolterso atsakyme.

Po pratęsimo „Žalgiris“ pralaimėjo jau antrą mačą iš eilės. Po truputį žalgiriečiai ugdosi gąsdinantį įprotį.

Skirtingai nei pernai, kai sezono pradžioje žaliai balti laimėjo didžiąją dalį tokių dvikovų taškas į tašką, dabar „Žalgiris“ neatlaiko įtampos.

„Tai dar vienas sunkus pralaimėjimas... Atrodo, istorija kartojasi. Mums nepavyksta sukurti epizodų nulaužti rungtynes, – teigė N.Woltersas. – Turime išsiaiškinti, kaip laimėti. Viską lėmė vienas kitas epizodas. Tai tikrai erzina.

Turime kažkur apsiginti, kažkur išpildyti puolimą.

Turėjome 9 taškų pranašumą likus trims minutėms. Ten turėjome sustabdyti CSKA. Mes tiesiog negalėjome užbaigti rungtynių.“

Problema identifikuota, bet eliminuoti ją iš žaidimo nebus paprasta. Istorinis taškas Maskvoje būtų sutvirtinęs žalgiriečių pozicijas turnyro lentelėje, bet dabar tuos paleistus taškus reikės susigrąžinti kitose arenose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas