Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 23

Lietuvis, į Europą atgabenęs amerikietiško futbolo žaidėją: Ishas yra tai, ko reikia „Žalgiriui“

Kuomet žiniasklaidoje pasirodė pranešimai apie Kauno „Žalgirio“ susidomėjimą Strasbūro SIG puolėju Ishmailu Wainrightu, pirmasis jį pasveikino Palangos „Kuršių“ treneris Vytautas Buzas. Šis strategas stipriai prisidėjo prie amerikietiško futbolo žaidėjo atvykimo į Europą, dėl ko pradžioje sulaukė pašaipų iš varžovų Vokietijoje, bet kritikai ėmė slėptis su kiekvienu įspūdingu galingo sudėjimo krepšininko pasirodymu.
Ishmailas Wainrightas ir Vytautas Buzas
Ishmailas Wainrightas ir Vytautas Buzas / Niurnbergo „Falcons“

15min žurnalistas Donatas Urbonas prieš dvi savaites rašė apie Lietuvos čempionų akiratyje atsiradusį raumenų kalną Ishmailą Wainrightą.

Neįtikėtinų fizinių galimybių Strasbūrgo SIG krepšininkas dabar domina NBA ir didžiuosius Europos klubus, tarp kurių – ir Kauno „Žalgiris“, tačiau dar prieš trejus metus jis siekė svajonės amerikietiško futbolo stadione, o pirmąją profesionalo duoną krimsti ėmė antroje Vokietijos lygoje.

Nors sezono pabaigoje I.Wainrightas buvo linksniuojamas MVP diskusijose, bet pirminiuose Niurnbergo „Falcons“ klubo planuose 196 cm ūgio ir tuomet 120 kilogramų svorio krepšininko, kurio rankų ilgis siekia 218 cm, prieš sezoną nebuvo.

Viskas pasikeitė per pasiruošimą sezonui Kinijoje, kai klubo savininkas bei vyriausiasis treneris Ralphas Junge nusprendė atsisveikinti su vienu jam netikusiu legionieriumi.

„Falcons“ bosas su savo asistentu lietuviu Vytautu Buzu pasinėrė į naujoko paieškas.

Jų akys užkliuvo už ilgamečio Bayloro „Bears“ komandos kapitono Ishmailo Wainrighto, kuris po ketverių metų NCAA save išmėgino amerikietiškame futbole, bet su šalmu ir antpečiais profesionalo kontrakto gauti nepavyko.

„Interneto ryšys Kinijoje nebuvo stebuklingas, tad žaidėjo analizė užtrūko keletą naktų, kol galiausiai peržiūrėjome visą informaciją. Susėdome su klubo vadovybe ir nusprendėme, kad reikia pabandyti į Vokietiją atsivežti amerikietiško futbolo žaidėją ir padaryti iš jo krepšininką“, – 15min šyptelėjęs sakė Vytautas Buzas, šį sezoną vadovavęs Palangos „Kuršiams“.

Šie vyrukai ėmė versti kalnus antroje pagal pajėgumą Vokietijos lygoje ProA, o glaudų ryšį palaiko ligi šiol.

Bičiuliai dažnai pasiskambina, kalbasi ne tik apie krepšinį, bet ir gyvenimą, o jei I.Wainrightas prisijungs prie „Žalgirio“, Vytautas jį tikrai pasikvies į namus pavakarieniauti lietuviškų patiekalų.

asmeninis archyvas/Ishmailas Wainrightas
asmeninis archyvas/Ishmailas Wainrightas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas