Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 30

Lietuvių sankirtoje – iš aikštės išvaryto D.Motiejūno pergalė prieš „Olympiakos“

Donatas Motiejūnas buvo išvarytas iš aikštelės, tačiau jo atstovaujama „Monaco“ (7-4) namuose 85:77 (22:17, 16:22, 20:20, 27:18) įveikė Pirėjo „Olympiakos“ (6-5) su Ignu Brazdeikiu, kuris ketvirtadienio akistatoje Monako Kunigaikštystėje irgi buvo nubaustas nesportine pražanga.
Ignas Brazdeikis ir Donatas Motiejūnas
Ignas Brazdeikis ir Donatas Motiejūnas / „Scanpix“ nuotr.

„Monaco“ uždarė trijų Pirėjo „Olympiakos“ pergalių Eurolygoje seriją.

Po trijų ketvirčių minimaliu pranašumu (59:58) dar buvo Graikijos grandas, bet paskutines 10 minučių Saša Obradovičiaus auklėtiniai laimėjo 28:18 ir iškovojo pergalę.

Per pirmą mačo pusę – net trys „Monaco“ žaidėjų nesportinės pražangos, kurių viena buvo skirta lietuviui Donatui Motiejūnui, o grubus žaidimas šioje dvikovoje persikėlė ir į antrąją susitikimo dalį.

Lietuvos rinktinės vidurio puolėjas ketvirtojo kėlinio viduryje buvo nubaustas technine pražanga, kai skriejo ant parketo po kontakto su varžovų centru Nikola Milutinovu, tad arbitrų buvo išvarytas į rūbinę.

10 naudingumo balų per pirmąjį ketvirtį surinkęs D.Motiejūnas iš viso per 17 minučių surinko 8 taškus (2/2 dvit., 1/1 trit., 1/1 baud.), atkovojo 2 ir perėmė 1 kamuolį, kartą suklydo ir surinko 11 efektyvumo balų.

Trečiojo kėlinio viduryje pirmą kartą į aikštelę žengęs Ignas Brazdeikis žaidė visą likusį laiką ir per 15 minučių surinko 4 taškus (2/3 dvit.), atkovojo kamuolį, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir užfiksavo 4 naudingumo balus.

Rungtynių pabaigoje I.Brazdeikis irgi buvo nubaustas nesportine pražanga, kai neleistinai sustabdė „Monaco“ žvaigždę Mike'ą Jamesą.

Jau kitą penktadienį Monako Kunigaikštystės klubas lankysis „Žalgirio“ arenoje.

„Monaco“: Mike'as Jamesas 24 (6 rez. perd., 28 naud. bal.), Elie Okobo 11 (5 atk. kam., 3 rez. perd.), Donta Hallas, Donatas Motiejūnas ir Yakuba Ouattara – po 8.

„Olympiakos“: Isaiah Canaanas 20 (5/8 trit.), Thomasas Walkupas 16, Alecas Petersas 15 (4/5 trit.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas