Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 12 22 /21:59

Liūdnos „Žalgirio“ Kalėdos: Kaune – išsprūdusi gyvybiškai svarbi pergalė Eurolygoje

Šarūno Jasikevičiaus kalėdinė misija žlugo. Kauno „Žalgiris“ prieš ketvirtąjį kėlinį jau pirmavo 11 taškų skirtumu ir „Žalgirio“ arena bangavo laukdama gyvybiškai svarbios pergalės prieš Kazanės UNIKS. Bet žalgiriečių košmaras, pavadinimu Keithas Langfordas, užklupo Kauną pačiu netinkamiausiu laiku. Liūdnos „Žalgirio“ Kalėdos – 80:88 (19:23, 27:20, 23:15, 11:30).
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Suprasti akimirksniu

  • „Žalgiris“ nusileido UNIKS 80:88.
  • Žalgiriečiai trečiojo kėlinio pabaigoje dar pirmavo 12-a taškų.
  • K.Langfordas ir A.Parachovskis kartu pelnė 50 taškų.
  • „Žalgiris“ per 14 rungtynių patyrė 9-ąjį pralaimėjimą.

„Keisk Luką!“ – rėkė kažkoks „Žalgirio“ sirgalius iš pirmųjų „Žalgirio“ arenos eilių, kai ketvirtojo kėlinio pabaigoje rungtynės jau slydo iš rankų (72:75).

„Žalgirio“ mažylis atsakė 4 taškais iš eilės, bet tai ne taškai buvo svarbiausi. „Žalgiris“ neapsigynė.

Antroje rungtynių pusėje tylėjęs K.Langfordas atsibudo pačiu blogiausiu metu. Aštuoni jo neuždengiami taškai ketvirtajame kėlinyje pasmerkė „Žalgirį“ liūdnoms Kalėdoms.

Ketvirtojo kėlinio viduryje UNIKS smogė šešių minučių spurtu 14:1. Kai rusai po ilgos pertraukos ištrūko į priekį po Orlando Johnsono tritaškio 72:70, šalia Tatarstano klubo atsarginių suolo neramiai trypčiojęs klubo prezidentas J.Bogačiovas rodydamas tris pirštus užstaugė žvelgdamas į „Žalgirio“ arenos palubes.

Po nokdauno „Žalgiris“ nebepakilo nuo parketo. 9-asis pralaimėjimas per 14 Eurolygos rungtynių.

VIDEO: Skaudus „Žalgirio“ pralaimėjimas Eurolygoje

Kai Robertas Javtokas pirmajame kėlinyje ambicingai kėsinosi į fantastišką dėjimą per varžovą ir dar sumetė dvi baudas iš dviejų, jau atrodė, kad „Žalgiris“ negali pralaimėti.

Bet Šaras ne veltui dėl gynybos jau nuo pat pradžių griebėsi už galvos. Vėl, ir vėl, ir vėl. UNIKS ketvirtajame kėlinyje pelnė net 30 taškų ir lemiamą 10 minučių atkarpą laimėjo 30:11.

Keithas Langfordas „Žalgirio“ Kalėdas griovė 26, Artiomas Parachovskis – 24 taškais.

Neužteko net ir sergančio kalėdinio Pauliaus Jankūno 21 taško stebuklo.

Beje, į buvusios komandos krepšį Artūras Milaknis nepataikė nė vieno tritaškio ir paliko aikštę su 2 taškais.

Kauno „Žalgiris“ – Kazanės UNIKS 80:88 (19:23, 27:20, 23:15, 11:30).

„Žalgiris“: Paulius Jankūnas 21, Antanas Kavaliauskas 14, Brockas Motumas 11, Lukas Lekavičius 9, Edgaras Ulanovas 7, Kevinas Pangosas 6, Leo Westermannas ir Robertas Javtokas po 4, Artūras Milaknis ir Renaldas Seibutis po 2, Paulius Valinskas ir Augusto Lima taškų nepelnė.

UNIKS: Keithas Langfordas 26, Artiomas Parachovskis 24, Quino Colomas 15, Kostas Kaimakoglou 13.

VIDEO: Krepšininkų komentarai po rungtynių su Kazanės UNIKS

Rungtynių eiga:

Ketvirtasis kėlinys: „Žalgiris“ – UNIKS 80:88

40 min. Pergalė išslydo iš rankų. Liūdnos Kalėdos.

39 min. Turime problemą – K.Langfordas nutrūko nuo grandinės 78:82.

38 min. Pabaiga bus dramatiška kaip D.Motiejūno kontrakto istorija. Tik reikia laimingos pabaigos – 78:79.

36 min. „Žalgiris“ daužomas atkarpa 1:14. Už UNIKS atsarginių suolo žvelgamas į dangų džiūgauja rusų klubo prezidentas J.Bogačiovas. UNIKS po ilgos pertraukos vėl priekyje 70:72.

34 min. Tai ne K.Langfordas, o A.Parachovskis buvo didžiausia „Žalgirio“ gynybos problema. Baltarusis jau buvo pelnęs 20 taškų, kai amerikietis liko su tais pačiais dviem taškeliais po pertraukos. Darosi neramu (70:67).

32 min. Kol A.Milaknis tyli, savo barzda lietuvį labai primenantis K.Kaimakoglou smeigia į „Žalgirio“ krepšį jau trečiąjį savo tritaškį iš identiškos pozicijos, maždaug tiesiai prieš krepšį. Šaras prašo minutės pertraukėlės – 69:63.

Trečiasis kėlinys: „Žalgiris“ – UNIKS 69:58

30 min. „Trys! Trys! Trys taškai!“ – „Žalgirio“ arenos pranešėją užvedė Luko Lekavičiaus tritaškis. Renaldas Seibutis mosuojasi savo firminiais rankų mostais. „Žalgirio“ persvara auga 67:57, o „Žalgirio“ arena jau banguoja. Prieš lemiamą mačo atkarpą ramuma 69:58.

29 min. Pagaliau! Pirmieji A.Milaknio taškai į buvusios komandos krepšį! Ir dar kokie – kaire ranka „floateriu“! (64:57).

27 min. V.Paninas už imtynių veiksmus prieš B.Motumą baudžiamas nesportine pražanga. UNIKS baudžiami dviem lengvais australo taškais 58:54. „Lietuva! Lietuva!“ – skanduoja „Žalgirio“ arena. Gal bus lūžis? A.Kavaliauskas už – du taškai iš po krepšio (60:54).

25 min. Šaras siunčia ant suolo Ulanovą už kvailą pražangą, kuri kainavo du lengvus Langfordo taškus. Kitoje aikštės pusėje stebuklus išdarinėja karščiuojantis Jankūnas. Tik rezultatas pernelyg trapus, kad būtų galima džiaugtis (54:52).

22 min. Negali nepykti, kai Augusto Lima du kartus per dvi atakas prasižengia puolime. Šaras tik tvardydamasis nusisuko nuo aikštės ir prarijo karčią piliulę. Svarbiausia, kad „Žalgiris“ dar priekyje 48:45.

Antrasis kėlinys: „Žalgiris“ – UNIKS 46:43.

20 min. Pangosas – du tritaškiai iš eilės! Iš toli prisitaikęs kanadietis prieš pertrauką suteikė „Žalgiriui“ minimalią persvarą. Į rūbinę žaliai balti išeina pirmaudami 46:43. Bet Šaras – giliuose apmąstymuose.

18 min. R.Seibutis nesugaudo K.Langfordo. Amerikietis pelno 15-ąjį tašką, Renaldas sėdasi ant suolo su 3-iąja asmenine pražanga, o į aikštę išbėga... P.Valinskas. Mums irgi netikėta! (38:38)

16 min. Kitoje aikštės pusėje kitas dėl traumos galėjęs nežaisti pilietis K.Langfordas verčia savo taškų sąskaitą į dviejų ženklų zoną (10 tšk.). Įdomu – čia pat Šaras išima iš aikštės visus tris taškus rinkusius žaidėjus (Jankūnas, Lekavičius, Motumas). „Žalgiris“ priekyje 34:31.

14 min. R.Javtokas juokiasi ant suolo – dar neseniai matė P.Jankūną dėl karščiavimo vos judantį treniruotėje, o kapitonas ramiu veidu baudos metimu įridena 11-ąjį savo tašką. Beje, „Žalgiris“ pirmą kartą priekyje! (30:28).

13 min. Kvieskite gaisrinę, nes P.Jankūnas užsiliepsnojo! Ir ne dėl temperatūros. 9-asis kapitono taškas dar 13-ąją minutę. „Žalgirio“ aukštaūgiai pelnė 85 proc. komandos taškų – stipru (26:28).

12 min. Kaip sakė Šaras, K.Langfordas įmeta, kada nori. Neuždengiami metimai ir „Žalgiris“ vėl atsilieka 19:28. Šaras sodina ant suolo Javtoką – šį sirgaliai „apdovanoja“ plojimais.

Pirmasis kėlinys: „Žalgiris“ – UNIKS 19:23

10 min. Žaidimas chaotiškas, bet atmosfera „Žalgirio“ arenoje pasiutusi. Tik rezultatas dar neigiamas (19:23).

9 min. Kol K.Langfordas žiovauja gynyboje, E.Ulanovas puolime valgo kalėdinį saldainį (14:20). Ką išdarinėja Robertas Javtokas! Paliktas laisvas vos nesudrebino lanko dėjimu per varžovą. Šis veteraną stabdė pražanga. „Žalgirio“ arenoje euforija – ir dėl epizodo, ir dėl dviejų tikslių baudų. Dabar „Žalgiris“ negali pralaimėti! (16:20).

7 min. Pastabas dėl gynybos išklausęs A.Kavaliauskas pelno 4-ąjį tašką iš eilės. Bet Šaras neištvėrė – dėl klaikios „centrų“ gynybos dar 8-ąją minutę į aikštę meta Robertą Javtoką. Per tokį trumpą laiką „Žalgiris“ panaudojo visus tris bokštus. Šaras net griebiasi už galvos (10:20).

5 min. „Gynyba!“ – šaukia arenos pranešėjas. Apie tokią niekas negirdėjo – A.Parachovskis įridena 9-ąjį savo tašką ir didina skirtumą 6:14.

4 min. Šaras nebeišlaukė reklaminės minutės pertraukėlės. Augusto Lima tik skėsčiojo rankomis ir negalėjo sulaikyti A.Parachovskio, kuris dar ketvirtąją minutę skaičiavo savo 7-ąjį tašką. Š.Jasikevičius piktas pasodino brazilą ant suolo, bet situacijos negelbėja ir A.Kavaliauskas 4:12.

3 min. Leo Westermannas pagaliau atidaro žaliai-baltų taškų sąskaitą (2:6). Dar sirguliuodamas Paulius Jankūnas pradeda rungtynes starto penkete, tačiau liga daro savo – du metimai lekia pro šalį.

2 min. Džiaugsmingas „Žalgirio“ fanų skanduotes tildo taiklūs rusų metimai ir lietuvių klaidos. Nejaukus rezultatas švieslentėje 0:6.

Starto penketai:

„Žalgiris“: L.Westermannas, K.Pangosas, R.Seibutis, P.Jankūnas, A.Lima.

UNIKS: Q.Colomas, V.Paninas, K.Langfordas, K.Kaimakoglou, A.Parachovskis.

„Orakulo“ prognozė: „Žalgiris“ – „Unics“
„Orakulo“ prognozė: „Žalgiris“ – „Unics“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas