Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 03 30

M.Jameso karjera Maskvoje baigta? CSKA prezidentas atskleidė – situacija nepataisoma

Maskvos CSKA viduje kibirkščiuojančių Dimitrio Itoudžio ir Mike'o Jameso situaciją pakomentavo ir klubo galva Andrejus Vatutinas.
Mike'as Jamesas
Mike'as Jamesas / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

Vienos stipriausių Eurolygos komandų vyriausiasis treneris ir naudingiausias žaidėjas susiriejo savaitgalį per VTB Vieningosios lygos rungtynes prieš Kazanės UNIKS.

D.Itoudis po apsižodžiavimo per minutės pertraukėlę pakeitė M.Jamesą, sužaidusį vos tris minutes, ir daugiau nebeleido į aikštę, o po susitikimo amerikietis buvo suspenduotas.

Oficialiai pranešta, kad tokį sprendimą priėmė ne kas kitas, o nuo 2014 metų CSKA treniruojantis D.Itoudis.

Nors oficialiame pranešime nebuvo užsiminta apie tai, kuriam laikui M.Jamesas nušalintas nuo komandos, A.Vatutinas patvirtino, kad vieno geriausių Eurolygos įžaidėjų Maskvos klube nebepamatysime.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Aleksandras Vatutinas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Aleksandras Vatutinas

„Deja, bendro darbo su Mike'u Jamesu galimybės nebematome. Mike'o pirmas sezonas CSKA klube nesukėlė mums jokių problemų, o dėl to pasirašėme ir trejų metų sutartį. Šį sezoną klubas padarė viską, kad bendradarbiavimas būtų sėkmingas ir tai atneštų rezultatus. Tačiau iškilusios problemos negali būti išspręstos. Bandėme tą padaryti, bet nesugebėjome išlaikyti stabilumo komandos viduje“, – metaratings.ru svetainei sakė rusas.

A.Vatutinas patvirtino, kad sprendimą atskirti M.Jamesą nuo ekipos CSKA priėmė trenerio ir jo asistentų valia.

„Itoudis yra patyręs ir savo darbą išmanantis treneris, kuris turi savo požiūrį, kaip suburti komandą, bei yra atsakingas už rezultatus. Pasak trenerių štabo, sprendimas atskirti Mike'ą nuo komandos padės komandai, tad tikime, kad taip ir bus“, – sakė CSKA prezidentas.

Euroleague.net nuotr./Dimitris Itoudis
Euroleague.net nuotr./Dimitris Itoudis

A.Vatutinas bandė apginti ir daug kritikos sulaukiantį žaidėją, bet kartu pasikartojo, kad situacija – nepataisoma.

„Neturėtumėte demonizuoti Mike'o, jis yra puikus krepšininkas, laimėjęs ne vienerias rungtynes savo pastangomis ir džiuginęs publiką nuostabiais savo veiksmais. Bet susiklostė tokia situacija, kuri išsivystė į neišsprendžiamą konfliktą. Deja, šios situacijos pataisyti negalime, dėl ko labai liūdna, tačiau geriau tai pripažinti, o ne gyventi su mintimis apie stebuklą“, – užbaigė rusas.

Antrus metus CSKA aprangą vilkėjęs M.Jamesas šį sezoną rinko po 19,3 taško ir 5,7 rezultatyvaus perdavimo Eurolygoje. Pagal naudingumo balus (19,7) visame turnyre jis nusileidžia tik „Barcelona“ vedliui Nikolai Mirotičiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas