Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 12

M.Kuzminskas svariai prisidėjo prie „Zenit“ pergalės prieš buvusią jo ekipą

Net ir be Shabazzo Napiero toliau žaidžianti Sankt Peterburgo „Zenit“ (6-3) ekipa tęsia kilimą į viršų Eurolygos lentelėje. Xavi Pascualio auklėtiniai namuose 84:78 (25:22, 24:21, 9:14, 26:21) įveikė Pirėjo „Olympiakos“ (6-3) ir laimėjo jau trečią kartą paeiliui.
Mindaugas Kuzminskas
Mindaugas Kuzminskas / Getty Images/Euroleague.net nuotr.

„Zenit“ puikiai pradėjo rungtynes ir per pirmąjį kėlinį pataikė penkis tritaškius, o antrajame po Mindaugo Kuzminsko baudų metimų susikrovė rekordinę 9 taškų persvarą (43:34).

Visgi svečiai iš Graikijos nuolat laikėsi koviniu atstumu, kol pirmoje ketvirtojo kėlinio atakoje Moustapha Fallas išvedė „Olympiakos“ į priekį – 59:58.

Sudėtingą „Zenit“ atkarpą dėjimu nutraukė Mindaugas Kuzminskas, užkūręs savo komandą spurtui 9:0, po kurio Sankt Peterburgo ekipa vėl saugiai pirmavo (67:59).

Po šio smūgio „Olympiakos“ atsitiesti nebesugebėjo. Arčiausiai graikai buvo priartėję iki 5 taškų, bet visiškai atkurti intrigos nepajėgė.

Nugalėtojų gretose geras rungtynes sužaidė M.Kuzminskas. Prieš buvusią savo ekipą rungtyniavęs lietuvis per 19 minučių pelnė 12 taškų (4/5 dvit., 0/1 trit., 4/4 baud.), atkovojo 3 kamuolius, atliko 1 rezultatyvų perdavimą, po du kartus prasižengė ir pats išprovokavo pražangas bei surinko 13 naudingumo balų.

Pagal naudingumą lietuvis kartu su Mateuszu Ponitka buvo geriausias komandoje.

Tai jau antros iš eilės sėkmingos Kuzios rungtynės. Prieš savaitę į Stambulo „Anadolu Efes“ krepšį jis įmetė 15 taškų. Per ankstesnes septynerias rungtynes M.Kuzminskas iš viso buvo pelnęs tik 13 taškų.

Artūras Gudaitis per 18 minučių įmetė 2 taškus (1/2 dvit.), atkovojo 2 ir perėmė 1 kamuolį, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, vieną kartą suklydo, išprovokavo dvi pražangas ir surinko 3 naudingumo balus.

Pirėjo ekipos gretose rezultatyviausias rungtynes su „Oly“ apranga sužaidė buvęs žalgirietis Thomasas Walkupas. Jo sąskaitoje – 17 taškų (4/8 dvit., 3/6 trit., 0/1 baud.).

Šeštą kartą laimėjęs Rusijos klubas pasivijo „Olympiakos“ turnyrinėje lentelėje. Tokį patį balansą (6-3) turi ir Tel Avivo „Maccabi“ bei Vilerbano ASVEL, o šios keturios komandos dalinasi 4-7 vietas.

„Zenit“: Connoras Frankampas 16 (4/5 trit.), Billy Baronas 14 (1/7 trit.), Mindaugas Kuzminskas ir Jordanas Loydas po 12.

„Olympiakos“: Thomasas Walkupas 17, Moustapha Fallas (6 atk. kam.) ir Kostas Sloukas po 13, Tyleris Dorsey 11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas