Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 12 16

M.Schilleris – apie puikiai pažįstamą „Fenerbahče“ trenerį bei kitokį pasiruošimą mačui

Antrąjį dvigubos Eurolygos savaitės mūšį Kauno „Žalgiris“ pasitinka pakilios nuotaikos. Martino Schillerio auklėtiniai šešių nesėkmių atkarpą pakeitė į dviejų laimėjimų seriją, o ketvirtadienį jų laukia kol kas košmariškai atrodanti Stambulo „Fenerbahče“.

Igorio Kokoškovo sugrįžimas į klubą Europoje po 20 metų laikotarpio NBA aplinkoje kol kas serbui neprimena išsvajoto starto.

Vos viena pergalė per pastarąsias septynerias rungtynes Stambulo „Fenerbahče“ krepšininkus nustūmė į 14-ąją vietą. Bendrai – 5 pergalės ir 9 pralaimėjimai.

Željko Obradovičių vyriausiojo trenerio kėdėje pakeitęs I.Kokoškovas yra panašaus braižo treneris, kaip ir „Žalgirio“ vairininkas M.Schilleris – abu žaidimo filosofiją stato aplink amerikietišką pozityvą, abu jie yra debiutantai Eurolygoje, atvykę iš NBA aplinkos.

Ketvirtadienio mūšyje „Žalgiriui“ vadovaujantis austras pečiais surems su puikiai nuo laikmečio Jutoje jam pažįstamu treneriu.

„Puikiai pažįstu Igorį. Mes kartu dirbome metus laiko Jutoje, kai jis buvo pirmasis Quino Snyderio asistentas „Jazz“ klube. Puikiai jį pažįstu ir gerbiu. Mūsų situacijose panašumų šiek tiek yra. Skirtumas tas, kad jis turi sukaupęs kur kas daugiau patirties, nes dirbo vyriausiuoju treneriu NBA klube, laimėjo Europos čempionatą su Slovėnija bei keletą metų vadovavo Gruzijos rinktinei. Panašumų yra, bet jei pažvelgtume iš arčiau, tai jų nėra tiek daug“, – sakė M.Schilleris.

nuotr. „Getty Images"/euroleague.net/Igoris Kokoškovas
nuotr. „Getty Images"/euroleague.net/Igoris Kokoškovas

Jei Kauno komanda spindi puolime, 116,3 taško per 100 atakų yra antras rezultatas turnyre, tai „Fenerbahče“ puolimo reitingas yra priešpaskutinis – vos 103,3 taško per 100 išpuolių.

Prastai atrodo ir I.Kokoškovo kareivių pataikymas iš dviejų taškų zonos – 51,2 proc. (16 vieta).

„Didžiausias dalykas gynyboje – puikiai žinoti varžovą asmeniškai bei rasti kelią pasiruošti šiam iššūkiui per 24 valandas, – dėstė M.Schilleris. – Manau, kad tai yra svarbiausia. Kodėl? Nes pirmiausia reikia laimėti individualų mūšį. Kuo daugiau tokių laimėsi, tuo daugiau šansų bus iškovoti pergalę. Antra – „Fenerbahče“ išnaudoja savų krepšininkų individualias stiprybes. Neturime laiko žaidėjams duoti viską iš taktinės pusės apie komandinį varžovų žaidimą, tad pasiruošimas kiek skiriasi nuo to, kai turime tris laisvas dienas. Koncentracija į asmenines varžovų savybes turėtų mums rytoj padėti.“

Nors būsimą „Žalgirio“ varžovą šį sezoną COVID-19 aplenkė, klube neužfiksuotas nė vienas naujas teigiamas atvejis, kai praėjusį pavasarį persirgo praktiškai visi, tačiau traumų išvengti nepavyko.

Dėl blauzdos traumos mėnesį praleido lyderis Nando De Colo.

Pastarosiose dvejose rungtynėse ant Turkijos klubo pašokinėjo Berlyno ALBA (89:63) bei Milano „Olimpia“ (79:71), o šiuose mačuose naują puslapį po Ž.Obradvočiaus išvykimo verčiančios komandos neišgelbėjo ir sugrįžęs prancūzas.

Euroleague.net nuotr./Nando De Colo
Euroleague.net nuotr./Nando De Colo

Šį sezoną N.De Colo per kiek daugiau nei 23 minutes renka po 11,7 taško, 3,2 atkovoto bei 1,3 perimto kamuolio, 3,2 rezultatyvaus perdavimo, tačiau klysta po 3,2 karto ir fiksuoja po 13,9 naudingumo balo.

„Komanda su Nando keičiasi labai stipriai, – dėstė „Žalgirio“ strategas. – Tai labai aukšto meistriškumo žaidėjas. Jei jo nėra, tai skirtumas žaidime yra didžiulis. Nėra abejonių, to negalime paneigti. Strigimas krepšinio aikštelėje yra santykinis dalykas, nes viskas vyksta iš rungtynių į rungtynes. Vis nauja istorija. Galbūt tai skamba nuobodžiai, kai vis tai kartoju, bet tai galime akcentuoti tiek jiems, tiek mums. „Fenerbahče“ turėjo ir puikių rungtynių, ir prastų. Taip jau yra, juk tai naujai suburta grupė žmonių. Kartais tam reikia daugiau laiko, kol komanda susižaidžia. „Fenerbahče“ klubui tai yra laiko klausimas. Esu tuo tikras, nes komandoje daugybę puikių žaidėjų bei labai geras treneris. Jie grįš ten, kur jiems priklausoma būti.“

Euroleague.net nuotr./Edgaras Ulanovas
Euroleague.net nuotr./Edgaras Ulanovas

„Fenerbahče“ marškinėlius šį sezoną vilki ir ilgametis žalgirietis Edgaras Ulanovas, vasarą sudaręs dvejų metų apie 1,7 mln. eurų kontraktą.

Nors kairiarankis puolėjas debiutavo solidžiai, bet vėliau su prastais komandos rezultatais menko ir lietuvio vaidmuo – per pastarąsias dešimt rungtynių Ule fiksuoja vos 3,2 taško vidurkį.

Stambulo klube yra 10 legionierių, tad vietinėse pirmenybėse penki jų rungtynes turi stebėti iš šono. Puolėjas iš Lietuvos praleido pastaruosius du susitikimus Turkijos čempionate, bet žaidė visuose 14 susitikimų Eurolygoje. Vidutiniškai po 24 minutes, per kurias – 4,9 taško, 1,9 atkovoto kamuolio bei 1,6 rezultatyvaus perdavimo.

„Akivaizdu, kad tai labai talentinga komanda. Jie pastaruoju metu labai naudoja aukštus penketus, ypač gynėjų linijoje su DyShawnu Pierre‘u ir Edgaru Ulanovu. Šie krepšininkai duoda dydį, turime į tai atsižvelgti ir tam pasiruošti. Be to, tai puikiai treniruojama, talentinga ir dinamiška komanda. Tikimės sunkių rungtynių“, – teigė M.Schilleris.

Atsakant į varžovų fiziškumą ir dydį svarbus bus Nigelo Hayeso žaidimas trečioje pozicijoje, taip perstumiant daugiau į sunkiojo krašto puolėjo vaidmenį pastaruoju metu žibantį Augustine'ą Rubitą.

„Nigelas atlieka puikų darbą. Jo dydis ir jėga trečioje pozicijoje žaidžiant Eurolygoje yra labai reikalingas, nes tai pasiūlyti gali kone kiekvienas varžovas, – mintimis dalijosi M.Schilleris. – Nigelui reikės užkamšyti lengvojo krašto puolėjo poziciją, o jis kaskart įrodo, kad atlieka puikų darbą. Mes esame labai patenkinti Nigelu. Kai nėra Patricio (Garino) ir Steve‘o (Vasturia), turime Nigelą daugiau naudoti trečioje pozicijoje, o Augustine‘ą Rubitą – dar labiau ketvirtoje. Turime aukštus žaidėjus perstumdyti šiek tiek į žemesnes pozicijas. Bet pasikartosiu, kad Nigelas atlieka gerą darbą.“

Mačo tarp „Žalgirio“ ir „Fenerbahče“ startas – ketvirtadienį Kaune 20 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas