Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 14

M.Schilleris – apie spindintį R.Jokubaitį „Žalgirio“ starto penkete: „Apie tai negalvoju“

Martinas Schilleris jau padarė tai, ko nepavyko Šarūnui Jasikevičiui – austro treniruojamas Kauno „Žalgiris“ Eurolygoje startavo trimis pergalėmis iš eilės ir pakartojo rezultatą, kurį prieš tai per 20 metų užfiksavo tik Joanas Plaza. Bet ketvirtadienį M.Schillerio ir „Žalgirio“ lauks bene sudėtingiausias išbandymas šį sezoną – į Kauną atvyksta vieni turnyro favoritų Stambulo „Anadolu Efes“ krepšininkai.

Nors nutrauktame 2019-2020 m. Eurolygos sezone pirmavęs Turkijos klubas naują kampaniją pradėjo dviem pralaimėjimais iš eilės, o bent iki spalio pabaigos šiai komandai teks verstis ir be ryškiausios žvaigždės Shane'o Larkino, „Anadolu Efes“ jau parodė raumenis šios savaitės pradžioje Berlyne.

Dvigubą dublį pasiekusio buvusio žalgiriečio Vasilije Micičiaus (13 taškų ir 13 rezultatyvių perdavimų) diriguojama Stambulo ekipa 93:72 patiesė ALBA komandą ir iškovojusi pirmąją pergalę į Kauną atvyksta su ambicijomis dvigubą savaitę užbaigti pergalingai.

„Ši komanda žaidžia panašiai, kaip tą darė ir praėjusiame sezone, – apie būsimąjį varžovą kalbėjo vos po skrydžio iš Belgrado nusileidęs M.Schilleris. – Tai reiškia itin gerą žaidėjų išsidėstymą, kamuolio judėjimą. Micičius ir Simonas, du aukšti gynėjai, du prieš du situacijose gali matyti virš varžovų galvų ir surasti laisvus komandos draugus. Be to, tai gerai Ergino Atamano treniruojama komanda.“

Kuriam laikui netekusi Sh.Larkino, sezono pradžioje „Anadolu Efes“ labiausiai remiasi kitų dviejų perimetro pozicijų žaidėjų V.Micičiaus ir Krunoslavo Simono kūryba ir sėkmingu žaidimu.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Vasilije Micičius
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Vasilije Micičius

Buvęs žalgirietis kol kas renka po 12,3 taško, išskirsto po 7,7 rez. perdavimo, tačiau tritaškius meta tik 10,5 proc. tikslumu (pataikė 2 iš 19), o K.Simonas Stambulo „Fenerbahče“ ekipai atskaitė 24 taškų ir 34 naudingumo balų pamoką bei kol kas turi 16 taškų vidurkį.

Serbą ir kroatą prieš susitikimą su „Anadolu Efes“ akcentavo ir M.Schilleris.

„Turime gintis agresyviai ir rasti prieš juos tinkančius žaidėjus. Prieš išvyką į Belgradą kalbėjau apie Jordaną Loydą, kad svarbiausia yra surasti prieš jį galintį gintis krepšininką ir būti disciplinuotiems visų rungtynių metu. Turime pasirūpinti, kad prieš jų lyderius visada būtų tinkami žmonės“, – aiškino „Žalgirio“ strategas.

Belgrade kauniečių gretose vėl spindėjo Rokas Jokubaitis. Ilgiausiai karjeroje (beveik 30 minučių) žaidęs 19-metis įžaidėjas pakilęs nuo suolo tapo viena pergalės priežasčių, o daugeliui kilo klausimas, ar tik R.Jokubaičiui nereiktų startiniame „Žalgirio“ penkete pakeisti Steve'o Vasturios.

nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Rokas Jokubaitis
nuotr. „Getty Images“/euroleague.net/Rokas Jokubaitis

Tiesa, M.Schilleris kol kas apie tai daug nemąsto.

„Ne, visiškai apie tai negalvoju. Rokas jau buvo pradėjęs rungtynes per LKL mačą, tad mūsų startinis penketas nėra iškaltas akmenyje. Tai, ką mums duoda Rokas ir tai, kaip jis žaidžia, nėra susiję su tuo, jis pradeda rungtynes startiniame penkete ar ne.

VIDEO: Dar vienas R.Jokubaičio spektaklis – 19-mečio spinduliai Belgrade

Galbūt jis taip gerai rungtyniauja dėl to, kad nežaidžia startiniame penkete? Jaučiame, kad dažnai mūsų sėkmė priklauso nuo to, kas su kuo žaidžia aikštėje vienu metu. Nemanau, kad jo buvimas startiniame penkete darytų įtaką jo žaidimo kokybei. Ar jis gali pradėti rungtynes startiniame penkete? Taip, lygiai taip pat, kaip ir gali pradėti jas nuo atsarginių suolo. Pažiūrėsime“, – intrigavo austras.

Galbūt jis taip gerai rungtyniauja dėl to, kad nežaidžia startiniame penkete?

Kol „Žalgiris“ su trimis pergalėmis yra įsitaisęs Eurolygos turnyrinės lentelės viršūnėje, kai kurios kitos komandos kovoja ne tik su varžovais, bet ir jas puolančiu virusu.

Dėl užsikrėtimų COVID-19 buvo nukeltos ketverios šią savaitę turėjusios įvykti rungtynes, o Sankt Peterburgo „Zenit“ klubui įrašyti du techniniai pralaimėjimai 0:20. Vis dėlto M.Schilleris savo nuomonės šiuo klausimu neturi.

„Šiuo klausimu neturiu jokių komentarų, atsiprašau. Žinau, kad tai skamba nuobodžiai, bet tikrai neturiu nuomonės“, – atsakė „Žalgirio“ vairininkas.

Kauno ir Stambulo komandų akistata ketvirtadienį prasidės 20 valandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas