Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 10 06

M.Schilleris – apie traumuotus auklėtinius, „Zenit“ stiprybes ir Kuzios pareiškimą

Niuksą Eurolygos atidarymo rungtynėse Vilerbane patyręs Kauno „Žalgiris“ į pergalių kelią bandys sugrįžti namuose prieš dviejų lietuvių Mindaugo Kuzminsko ir Artūro Gudaičio atstovaujamą Sankt Peterburgo „Zenit“. Nors susitikimas vyks jau rytoj, bet žinių dėl traumas besigydančių trijų auklėtinių situacijas Lietuvos čempionų treneris Martinas Schilleris dar neturėjo.

Martino Schillerio vyrukų ketvirtadienį 20 val. laukia sunki užduotis – pernai ketvirtfinalyje „Barcelonai“ nervus iki paskutinio mačo tampiusi bei šįmet apie pernykštės sėkmės kartojimą mąstanti Sankt Peterburgo „Zenit“.

„Laukiam naujo iššūkio. Akivaizdu, jog „Zenit“ turi galingą sudėtį, nors traumą ir yra patyręs Shabazzas Napieras. „Zenit“ nebėra tamsusis Eurolygos arkliukas. Ši komanda dėl gilios sudėties ir žaidėjų kokybės kovos dėl atkrintamųjų vietos, o gal net ir dar daugiau, – prieš būsimą mačą kalbėjo „Žalgirio“ strategas M.Schilleris. – Priekinė linija yra labai fiziška. Du stiprūs vidurio puolėjai bei Jordanas Mickey ketvirtoje pozicijoje jiems po krepšiu duoda labai daug fiziškumo. Komandoje yra ir labai daug gerų metikų, ypač – Billy Baronas ir Conneris Frankampas, o kai Sh.Napieras grįš, „Zenit“ bus viena pajėgiausių Eurolygos komandų. Bet ir be jo „Zenit“ yra puiki komanda.“

Rusijos klubo architektas treneris Xavi Pascualis tarpsezonio metu subūrė galingą sudėtį, tačiau dar prieš oficialų startą ilgam neteko čiurnos traumą patyrusio pagrindinio įžaidėjo Shabazzo Napiero, kuris į prie Suomijos įlankos įsikūrusį klubą atvyko su užduotimi pakeisti pernykštę komandos žvaigždę Keviną Pangosą.

Pagrindinį aikštelės generolą praradusi „Zenit“ sezono starte klimpsta puolime, bet rodo gerą gynybą.

VTB Jungtinės lygos starte 75:60 perlaužta Talino „Kalev/Cramo“, pirmajame Eurolygos susitikime minimalia persvara 70:69 įveikta Kazanės UNIKS, tačiau prieš dvikovą Kaune – netikėtas Nur Sultano „Astanos“ niuksas vietiniame fronte 69:83.

„Ir praėjusį sezoną „Zenit“ buvo puiki komanda gynyboje. Tie skaičiai truputį pakrito, bet kaip visi puikiai žinome, jie praėjusį sezoną užbaigė fantastiškai ir beveik pateko į Eurolygos finalo ketvertą. Galvoju, kad svarbiausias dalykas „Zenit“ gynyboje yra ūgis ir jėga aukštaūgių linijoje. Tai duoda labai daug. Jie išvalo tai, ko nepadaro pirmoji linija. Dar „Zenit“ visada yra gerai pasiruošusi rungtynėms. Puolime – jie gal ir stringa, bet rungtynių nebuvo daug. Nėra daug įrodymų, kad galėtume taip teigti. Shabazzas Napieras yra praradimas, bet grupė ir taip yra talentinga. Jie suras būdų pelnyti taškus, tikėkimės, kad ne rytoj“, – sakė M.Schilleris.

Šį sezoną „Zenit“ marškinėlius vilki du lietuviai – prie 28-erių vidurio puolėjo Artūro Gudaičio prisijungė 31-erių Mindaugas Kuzminskas. Šis duetas prieš dvejus metus kartu rungtyniavo ir Milano „Olimpia“ gretose.

Gudas pirmajame mače prieš UNIKS žaidė 23 minutes, pelnė 8 taškus, atkovojo 4 kamuolius, tuo metu Kuzia per 4 minutes pasižymėti nespėjo, tačiau nusiėmė 2 atšokusius kamuolius.

„Gudaitis yra labai svarbus žaidėjas. Jis buvo svarbus ir pernai. Gudaitis ir Brandonas Daviesas yra vidurio puolėjai, prieš kuriuos prasižengiama buvo dažniausiai. Jis žaidžia su didele fizine jėga. Jei jis būtų buvęs sveikas praėjusio sezono pabaigoje, neaišku, kaip ketvirtfinalio serija būtų pasibaigusi. Gudo žaidimas nėra įspūdingas, bet labai solidus. Puikus „du prieš du“ žaidėjas, gerai užcentruojantis mažesnį varžovą. Jis atakuoja krepšį visada dešine ranka, bet vis tiek sunku prieš jį apsigint, nes jis didelis ir stiprus. Puikus Eurolygos žaidėjas. Vienas geriausių lietuvių turnyre, akivaizdu, – dėstė M.Schilleris. – Kuzminsko vaidmenį dar pamatysime. Kol kas jis išplėsdavo aikštelę, kažkiek veržiasi į kairę pusę ar žaidžia nugara prieš mažesnį varžovą trečioje pozicijoje. Man patinka jo žaidimo stilius. Jis žaidžia ramiai ir užtikrintai. Manau, kad spaudimo nebuvimas jam leis turėti gerą sezoną. Dar vienas puikus lietuvis žaidėjas.“

nuotr. „Getty Images"/euroleague.net/Artūras Gudaitis
nuotr. „Getty Images"/euroleague.net/Artūras Gudaitis

M.Kuzminskas portalui 15min teigė, jog Sh.Napieras lemia 50 proc. viso „Zenit“ žaidimo, tad tokio krepšininko netektis komandai yra didžiulė.

„Manau, kad tai yra stiprus pareiškimas. Nereikėtų nubraukti ir kitų vienuolikos vaikinų sudėtyje, kurie yra puikūs, indėlio. Bet toks pareiškimas parodo ir Sh.Napiero lygį. Jei jis perpras europietišką žaidimą, jis taps dominuojančiu žaidėju Eurolygoje“, – lietuvio pareiškimą komentavo M.Schilleris.

Traumą patyrus Sh.Napierui „Zenit“ puolimo našta priklauso gynėjams Jordanui Loydui ir Billy Baronui.

Žalgiriečiai turėjo sunkumu individualioje gynyboje Vilerbane prieš ASVEL, kaip derėtų ketvirtadienio vakarą gintis prieš Sankt Peterburgo klubo meistrus?

„Turėsime gintis su atsidavimu ir supratimu, kokios yra varžovų stiprybės. Galvoju, kad „vienas prieš vieną“ kova su J.Loydu bus sudėtinga. Bet ji sudėtinga būna visiems Eurolygoje. Manau, kad Barono žaidimą išanalizuoti yra lengviau, bet nėra lengviau gintis, kaip ir prieš C.Frankampas. Turėsime labai stengtis, kad sustabdytume varžovus individualioje kovoje“, – „Žalgirio“ vairininkas.

M.Schilleris dar nežino, ar šiame mače Lietuvos čempionai galės verstis su traumas besigydančiais Luku Lekavičiumi, Janiu Strelnieku ir Pauliumi Jankūnu, kurie praleido dvikovą Pasvalyje prieš „Pieno žvaigždes“.

VIDEO: PIKENROLAS: L.Kleiza ir D.Adomaitis – apie išdarkytą Šaro palikimą „Žalgiryje“ ir pavojaus signalus Vilniuje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas