Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 23 /21:52

M.Schilleris: „Kai gavau šį darbą, man buvo pasakyta, kad pabaigoje kamuolys turi būti pas Grigonį“

Kauno „Žalgiris“ iš šunų pjautynių išlindo apdraskytas, bet su pergale nasruose. Į ją įsikando Marius Grigonis, pataikęs fantastišką metimą beveik su sirena, išlukštenusį fantastišką kalėdinę dovaną žaliai baltiems 74:73. „Kai gavau šį darbą, man buvo pasakyta, kad pabaigoje kamuolys turi būti Grigonio rankose“, – po mačo Eurolygos TV sakė M.Schilleris.

Tai nebuvo pats lengviausias metimas.

Šiek tiek susimuistęs priešais save išvydęs kibią „Bayern“ gynybą, M.Grigonis nepatogiai sutrepsėjo netoli tritaškio linijos priešais krepšį, bet nusprendė mesti.

Šūvis skrodė tinklelį ir „Žalgirio“ suolas sprogo kaip naujametinis fejerverkas.

VIDEO: Kalėdų stebuklas: pergalingas M.Grigonio metimas paskutinėmis sekundėmis

„Nedaug tokių metimų pataikiau, todėl tikrai tai bus TOP3 lemiamas metimas. Tai Dievo dovana Kalėdų proga. Neįtikėtina“, – po rungtynių Eurolygos TV šypsojosi M.Grigonis.

22 taškus pelnęs „Žalgirio“ lyderis valėsi prakaitą. Tai buvo sunki pergalė, kurią jau buvo užčiuopęs „Bayern“ klubas, kai likus kelioms sekundėms išsiveržė į priekį 72:73.

„Manau, tai buvo sunkiausios sezono rungtynės. Miunchenas yra puiki komanda. Jie davė daug kontakto. Labai džiaugiuosi, kad laimėjome šį mačą. Tai kaip vyšnaitė ant torto“, – džiaugėsi Kauno Kalėdų seneliu vakarui tapęs M.Grigonis, pro kaminą į miestiečių namus įleidęs geriausią dovanėlę.

„Jis mūsų lyderis visą šį sezoną. Tokiais momentais kamuolys turi būti jo rankose“, – Eurolygos TV sakė 11 taškų įmetęs Artūras Milaknis, pats iškviestas į tarnybą lemiamai atakai.

„Mes labai džiaugiamės šia pergale. Abi komandos galėjo laimėti šį mačą. Toks tas krepšinio grožis, kai esi laimėjusiųjų pusėje. Bet abi komandos buvo to vertos, – spaudos konferencijoje sakė M.Schilleris. – Svarbiausia buvo žaisti labai fiziškai, nes žinojome, kad „Bayern“ ginasi labai fiziškai. Prilygti tam fiziškumui buvo labai svarbu. Mūsų vyrukai gerai dirbo, bet antroje pusėje nebesuvaldėme lentos. Tačiau labai džiaugiamės pergale. Labai džiaugiamės, kad pergalė atėjo su gynyba, geru fiziškumu ir dėmesingumu. Galiu palinkėti savo žaidėjams linksmų Kalėdų.“

VIDEO: Arti muštynių Kaune: P.Jankūno konfliktas su J.Reynoldsu ir apsižodžiavimas su A.Trinchieri

– Ar paskutinė ataka įvyko pagal planą?

–Kai perėmiau šį darbą, man buvo pasakyta, kad kamuolys atakos pabaigoje turi būti Grigonio rankose. Tai viskas buvo pagal planą (šypsosi).

– Kokie buvo kiti pasirinkimai paskutinei atakai?

– Buvome suplanavę po ataką Milui, Nigelui ir dar atsidengė Marius. Jis buvo trečias žmogus priimti kamuolį. Dabar viskas atrodo gerai ir galiu pasakoti, kaip kamuolys turėjo būti Mariaus rankose. Bet jei atvirai, Marius nebuvo tas pirmas žmogus, kuris turėjo atsidengti.

– Kaip Marius viso sezono metu augo tokiems metimams?

– Jis priėmė tą vaidmenį, kurį gavo, bet tai nėra lengva. Jis dabar yra prožektorių šviesose, gauna daug kamuolių, priima svarbius sprendimus. Nelengva, kai komanda remiasi ant tavo pečių. Visi nori tokio vaidmens, bet turi išpildyti tą pasitikėjimą. Marius puikiai tą daro.

– Kas jums liepė įteikti kamuolį į Mariaus rankas lemiamoms atakoms?

– Tai labiau išėjo iš diskusijų su krepšinio žmonėmis. Jis gerai žinomas po Berlyno ALBA laikų – visi žino, kad jis gali priimti tokius metimus mačų pabaigose. Tai ne Paulius Motiejūnas ar kas kitas privertė taip žaisti. Bet tai buvo treneriai, asistentai, skautai ir t.t.

VIDEO: A.Rubitas: apie sunkią vaikystę, nuostabią patirtį „Žalgiryje“ ir žmoną su sūnumi treniruočių salėje

– „Bayern“ atėmė jūsų tritaškius ir turėjote prilygti varžovų fiziškumui. Ką tai sako apie komandą, kuri sugeba prisitaikyti prie varžovų stiprybių ir laimi?

– Man svarbiausia, kad komanda uždeda gerus akcentus gynyboje. Man gruodį tai buvo labai svarbu, o žaidėjai puikiai dirbo gynyboje. Rūbinėje turime labai gerus talentus, puikius žmones, kurie padeda vieni kitiems. Bet didžiajame paveiksle, aš patenkintas gynybos susitelkimu ir intensyvumu.

– Kiek svarbu buvo neutralizuoti Wade'ą Baldwiną (-2 naud.), kuris buvo vienas „Bayern“ vedlių?

– Wade'as yra labai svarbus „Bayern“ komandai. Ypač kai nėra Lučičiaus. Jis puikiai veržiasi krepšio link, puikiai meta po driblingo. Neblogai jį pažįstu iš G lygos – daug kartų teko prieš jį žaisti. Manau, kad vyručiai puikiai jį stabdė. Thomas Walkupas buvo tam susitelkęs. O uždengti Baldwiną tikrai nelengva. Lukui trūksta ūgio, bet jis puikiai dirbo rankomis ir jam trukdė. Nuopelnai eina žaidėjams.

– Prieš mėnesį „Žalgirio“ problema buvo nevokalus atsarginių suolas. Šįkart jis buvo toks triukšmingas, kad gavo techninę. Kaip vertinate tą emocijų pokytį?

– Iš pradžių supykau, bet jei atvirai, negali pykti, kai suolas yra emocingas dėl teisėjų. Kai jis toks emocionalus, aktyvus, koks jis buvo visą sezoną, galiu priimti tokią techninę. Aš tik apsimečiau piktu, nes tikrai nėra už ką pykti.

– NBA klubai atleido nemažai žaidėjų. Gal tame rate yra „Žalgiriui“ įdomių krepšininkų?

– Yra daug gerų žaidėjų, bet ne, mes neplanuojame keisti sudėties.

– Ar paleisite komandą Kalėdų pertraukai ir kokį sveikinimą šiuo neįprastu metu siųstumėte sirgaliams?

– Turėsime trumpą pertraukėlę – du laisvadienius. Greitai turime sugrįžti, bet žaidėjams labai svarbu psichologiškai atsikvėpti. Jie puikiai dirba ir nusipelnė tų laisvadienių. Šiuo metu labai svarbi psichologinė žaidėjų būsena.

Asistentai sakė, kad tai buvo fantastiška pergalė, su puikiu metimu, o kaip tai būtų buvę įspūdinga su žiūrovais. „Bayern“ sporto direktorius atėjo ir pasakė – turite palaukti, kai ateis fanai, nes čia bus visai kita atmosfera. Jau galėjome kažkiek to pajausti su 5 tūkst. sirgalių, bet tikrai laukiame gerbėjų arenoje.

Visiems gerų Kalėdų! Ačiū už palaikymą. Jaučiu tą palaikymą socialiniuose tinkluose, prie televizoriaus, bet noriu perduoti, kad nesulaukiame, kada ši arena bus užpildyta beprotiškų žaliai baltų fanų.

VIDEO: „urBONUSas“: pergalingi „Žalgirio“ pakeitimai, A.Trinchieri triukai ir pamaina P.Jankūnui

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas