Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 03 31

M.Schilleris Miunchene laukia adrenalino apimtų varžovų: „Jie privalo laimėti“

Kauno „Žalgiris“ neteko jau net ir teorinių vilčių prasibrauti į Eurolygos ketvirtfinalį, tačiau dar gali pasigerinti savo poziciją turnyro lentelėje ir sezoną užbaigti aukšta nata. Kauniečiai leidžiasi į kelionę, per kurią bandys sujaukti planus apie atkrintamąsias svajojančiam Miuncheno „Bayern“ klubui.
Martinas Schilleris
Martinas Schilleris / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eurolyga | „Bayern“ – „Žalgiris“ | 21:30 | Ketvirtadienis

74:73 – tokiu rezultatu baigėsi pirmasis „Žalgirio“ ir „Bayern“ mūšis prieš pat Kalėdas.

Veiksmo trilerį priminusiame mače paskutinį žodį tarė Marius Grigonis, pataikęs sudėtingą metimą paskutinę sekundę ir išplėšęs „Žalgirio“ pergalę.

Nuo tada praėjo daugiau nei trys mėnesiai, o per šį laiką komandų situacijos gerokai pasikeitė.

Žalgiriečiai, nors antradienį ir nugalėjo Berlyno ALBA, jau neturi net teorinių vilčių prasibrauti į ketvirtfinalį ir aukščiausiai gali užkilti iki 9-osios vietos.

Savo ruožtu bavarai svajoja pirmą kartą klubo istorijoje patekti į aštuonetą. Su 19 pergalių ir 13 pralaimėjimų Andrea Trinchieri auklėtiniai šiuo metu yra šešti, bet dar negali būti tikri dėl vietos atkrintamosiose, nes persekiotojai atsilieka vos 1-2 pergalėmis.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Wade'as Baldwinas
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Wade'as Baldwinas

Bavarams labai reikėtų nukauti „Žalgirį“, nes priešingu atveju savo likimą jie spręstų paskutiniame ture, kai teks keliauti į Barseloną ir žaisti prieš Eurolygoje pirmaujančią Šarūno Jasikevičiaus komandą.

„Kiek suprantu, Miunchenas privalo laimėti, kad galėtų kontroliuoti savo likimą, tad tai bus labai sunkios, kietos ir intensyvios rungtynės, – prieš skrydį į Bavarijos kraštą kalbėjo „Žalgirio“ strategas Martinas Schilleris. – „Bayern“ yra labai gera komanda. Jie geri gynyboje, rikiuojasi aukštai pagal gynybinius rodiklius, turi daug atletiškumo ir ilgio. Jie puikiai saugo krepšį, blokuoja metimus, yra agresyvūs prieš kamuolį turinčius žaidėjus ir provokuoja klaidas. Tai labai efektyvi gynybinė komanda.

Puolime jie panašūs į mus – nemeta daug tritaškių, dažnai stoja prie baudų metimų linijos.“

Anot austro, didžiausias pokytis, lyginant su pirmomis rungtynėmis, yra į rikiuotę sugrįžęs vienas „Bayern“ lyderių Vladimiras Lučičius, žaidžiantis karjeros sezoną ir renkantis po 13,8 taško per susitikimą.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Vladimiras Lučičius
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Vladimiras Lučičius

„Stilistiškai jie išliko tokie patys. Lučičius, kurio pirmose rungtynėse nebuvo, jų komandoje vaidina labai svarbų vaidmenį. Tai puikiai treniruojama, taktiškai protinga komanda. Mums tai bus didelis iššūkis“, – sakė M.Schilleris.

„Žalgirio“ trenerio teigimu, tai, kad „Bayern“ šios rungtynės bus žūtbūtinės, stipriai atsilieps jų eigai.

„Tai darys didelę įtaką rungtynėms. Jų intensyvumas ir adrenalinas bus aukščiausio lygio. Tai svarbus faktorius sporte. Manau, kad pamatysime intensyvias rungtynes. Laukiu jų“, – sakė specialistas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Martinas Schilleris
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Martinas Schilleris

Jis taip pat patvirtino, kad į Miuncheną „Žalgiris“ išvyksta ta pačia sudėtimi, kuria nugalėjo ALBA. Joje nebus jau ilgiau nei mėnesį nežaidžiančio Artūro Milaknio ir COVID-19 užsikrėtusio Augustine'o Rubito.

„Niekas nepasikeitė. Augustine'as negalės žaisti, o kiti yra sveiki, tad vykstame su tais pačiais žaidėjais“, – užbaigė austras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas