Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 03 29

M.Schilleris nenukabina nosies: „Negalime verkti – turime mėgautis turnyru“

Jau tik teorines viltis iškopti į Eurolygos atkrintamąsias turintis Kauno „Žalgiris“ pasitinka reguliariojo sezono finišo tiesiąją. 32-ajame ture antradienį žalgiriečiai namuose priims vieną autsaiderių Berlyno ALBA klubą.
Martinas Schilleris
Martinas Schilleris / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
„Žalgiris“ – ALBA | Antradienis | 20:00

Keturis pralaimėjimus iš eilės patyrę Lietuvos čempionai žengia 11-oje vietoje, o į aštuonetą įšoktų nebent neįtikėtino stebuklo atveju.

Kad stebuklo scenarijus išliktų gyvas, žalgiriečiams pirmiausia būtina susitvarkyti su ALBA, kurią išvykoje gruodį Lietuvos čempionai palaužė 74:71.

Tačiau tą padaryti nebus lengva ne tik dėl varžovų, laimėjusių trejas iš pastarųjų šešerių rungtynių, neblogos sportinės formos.

Savaitgalį Kauno klube vėl įsisuko koronavirusas, dėl kurio antradienį į kovą negalės stoti teigiamo testo atsakymo sulaukęs amerikietis Augustine'as Rubitas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Augustine Rubitas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Augustine Rubitas

„ALBA – labai sudėtingas varžovas, – apie būsimą oponentą, Eurolygoje užimantį 15-ąją vietą, kalbėjo Martinas Schilleris. – Netradicinė komanda, su gerais įgūdžiais, gerais metikais. Jie turbūt mažiausiai žaidžia pikenrolą Eurolygoje, bet kur kas labiau remiasi kamuolio judėjimu ir įkirtimais. Jie tai daro labai gerai, dėl to ir yra netradiciniai.“

Ši Eurolygos savaitė – dviguba, o taip jau sutapo, kad „Žalgiris“ abejas rungtynes žais prieš Vokietijos klubus.

Būtent šioje šalyje krepšinio pagrindų mokėsi austras M.Schilleris, kuriam akistatos su ALBA ir Miuncheno „Bayern“ turi ir papildomą reikšmę.

„Gruodį jau turėjome panašią atkarpą, žaidėme prieš abi komandas iš eilės. Man tai šiek tiek ypatinga, nes tai komandos, su kuriomis esu susitikęs daugybę kartų, ir šalis, kurioje užaugau kalbant apie krepšinį. Tai ypatinga ir dėl to, kad pažįstu daug varžovų žaidėjų“, – aiškino M.Schilleris ir atskleidė, kad didelio papildomo dėmesio prieš šią vokišką savaitę iš vienos didžiausių Europos šalių nesulaukė.

Man tai šiek tiek ypatinga, nes tai komandos, su kuriomis esu susitikęs daugybę kartų, ir šalis, kurioje užaugau kalbant apie krepšinį.

„Žalgiris“ antrą savaitę iš eilės nesužaidė Lietuvos krepšinio lygos rungtynių. Prieš savaitę dėl COVID-19 atvejo buvo nukeltos žalgiriečių rungtynės su Vilniaus „Rytu“, o šį savaitgalį „Žalgiris“ nesužaidė su Prienų „CBet“. Tai pakeitė ir Lietuvos čempionų planus sekmadienį.

„Tai pakeitė planus tuo, kad vakar laukėme COVID-19 testų atsakymų ir negalėjome treniruotis. Tai pagrindinis pokytis, kad vietoje rungtynių turėjome laisvą dieną. Bet šiandien jau tęsiame treniruotes“, – sakė austras.

Ar ši papildoma laisva diena įtemptu sezono laikotarpiu gali jo komandai išeiti į naudą?

„Normaliu atveju sakyčiau, kad taip, tačiau šiuo atveju, kai laisvą dieną gauname prarasdami Augustine'ą dviem savaitėms, sakyčiau, kad visgi tai neišeis mums į naudą“, – sakė M.Schilleris.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Martinas Schilleris
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Martinas Schilleris

Jau ir prieš A.Rubito netektį problemų dėl nuovargio turėjęs „Žalgiris“ dabar jų turės dar daugiau. Kaip amerikiečio netektis atsilieps skirstant kauniečių minutes?

„Tai pakeis mūsų rotaciją. Martinas žais daugiau, Jankūnas ir Nigelas taip pat, jie turės dalytis laiką ketvirtoje ir penktoje pozicijose“, – aiškino komandos strategas.

Paskutinę sezono atkarpą „Žalgiris“ pasitinka aptalžytas ir primiršęs pergalės jausmą. Jonas Miklovas iš „Basketnews“ M.Schillerio paklausė, kokios nuotaikos dabar vyrauja komandos viduje.

„Sakyčiau, kad nuotaikos visai geros, įvertinus visas aplinkybes. Rungtynės prieš „Maccabi“ buvo geras žingsnis į priekį, palyginus su dviem ankstesniais mūsų pasirodymais. Gaila, kad nesugebėjome laimėti, bet niekada nėra lengva tokiose situacijose. Svarbūs žaidėjai negali žaisti, vienas iš turnyrų eina į pabaigą, o tai nėra lengva. Kiekvieną sezoną kiekviena komanda susiduria su tokiais iššūkiais ir turi juos įveikti būdami kartu. Mums dabar svarbiausia kautis kaip galime prieš ALBA, o paskui ir prieš kitus oponentus.

Tai yra mūsų tikslas ir mūsų DNR. Negalime verkti, turime mėgautis turnyru ir stengtis tapti geresniais“, – nosies nenukabino M.Schilleris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas