Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
13:12

„Maccabi“ mirtį Kaune aprašiusi Izraelio spauda: „Žalgiris“ laimėjo 90-ųjų krepšiniu“

Kauno „Žalgiris“ (4-1) namuose patiesė Tel Avivo „Maccabi“ (2-3) ir užlipo į Eurolygos viršūnę. Izraelio spauda po savo komandos pralaimėjimo vardijo jos bėdas ir kukliai įvertino „Žalgirį“, pavadindama jį „pilka“ komanda ir net sulygindama su sovietų laikų krepšininkais.

Solidžiai sezoną Eurolygoje pradėjęs „Žalgiris“ pasiekė jau ketvirtą pergalę per penkis mačus ir bent parai įsitaisė turnyro lentelės viršuje.

Andrea Trinchieri auklėtiniai jau antrajame kėlinyje mėgavosi 25 taškų persvara, ir nors ją kiek iššvaistė vėliau, vis tiek išsaugojo pergalę prieš „Maccabi“ – 78:63.

„Mirtis jau po pirmo kėlinio: „Maccabi“ nusileido „Žalgiriui“, – skelbė „Ynet“ žiniasklaidos kanalo antraštė.

Scanpix Baltics/Roko Lukoševičiaus nuotr./Dovydas Giedraitis
Scanpix Baltics/Roko Lukoševičiaus nuotr./Dovydas Giedraitis

„Dešimties minučių užteko, kad patyrusi komanda iš Lietuvos išspręstų reikalus prieš Izraelio čempionus, – pridūrė izraeliečiai. – Rungtynės baigėsi 78:63, bet skaičiai yra apgaulingi, nes rungtynės pasibaigė jau po pirmojo kėlinio, kai lietuviai turėjo 19 taškų pranašumą.“

„Problemų kalnas: daug žaidėjų neturintis „Maccabi“ buvo nugalėtas „Žalgirio“, – konstatavo ir „Walla Sport“.

„Be Blatto ir Jokubaičio, komanda greitai atsiliko 25 taškais. 17 taškų pelnęs Sabenas Lee sugrąžino komandą iki minus 9 ketvirtame kėlinyje, bet komanda vėl sugriuvo ir buvo nugalėta Lietuvoje“, – priduriama Izraelio spaudos kanale.

Kare su „Hamas“ ir „Hezbollah“ dalyvaujančios šalies komanda sezono pradžioje susiduria su dideliais sunkumais: klubą dėl neramios padėties jau paliko rezultatyviausiai žaidęs Jordanas Loydas, traumas patyrė įžaidėjai Tamiras Blattas ir Rokas Jokubaitis, vis dar dėl traumos nežaidžia Wenyenas Gabrielis, o prieš kelias savaites prisijungęs Sabenas Lee nekeliauja su ekipa į Izraelį ir treniruojasi atskirai nuo likusios „Maccabi“ sudėties.

„Įvertinus sąlygas, kurios, švelniai tariant, nėra idealios, „Maccabi“ patyrė nuspėjamą pralaimėjimą prieš „Žalgirį“. Be Blatto ir Jokubaičio, o taip pat su trečiajame kėlinyje iš aikštės išvarytu Johnu DiBartolomeo, „geltonieji“ sugebėjo iš 25 taškų deficito sugrįžti iki 9 taškų, bet trumpa Odedo Kattasho sudėtis negalėjo perlaužti rungtynių“, – rašė „Walla Sport“.

VIDEO: Taip švenčia Eurolygos lyderiai: žalgiriečių padėka banguojančiai arenai

Savo ruožtu „Ynet“ vardijo „Maccabi“ bėdas ir jų pasekmes.

„Maccabi“ turi daug pralaimėjimą pateisinančių aplinkybių. Visą kalną aplinkybių, – rašoma Izraelio spaudoje. – Pirmiausia, jų sudėtis yra apribota, kadangi daugybė gerų žaidėjų nenori atvykti į Izraelį. Dabar dar prisidėjo ir traumos, pavertusios kai kuriuos žaidėjus svarbiausiais. Jaylenas Hoardas ir Levi Randolphas sužaidė neblogai, bet pernai jie žaidė Europos taurėje ir Čempionų lygoje bei nebuvo ryškiausi žaidėjai.

Tie, kurie atvyko iš aukštesnio lygio, dabar yra traumuoti. Gabrielis yra geras NBA centras ir turėjo būti pagrindinis „Maccabi“ gretose, Rokas Jokubaitis, net jei bus atsarginis, bet atvyko iš „Barcelona“, o Jordanas Loydas turėjo būti žvaigždė, bet paliko komandą. Tas, kuris jį pakeitė – Sabenas Lee, gali būti didelė žvaigždė Eurolygoje, bet vis dar turi čia priprasti. O be Tamiro Blatto, protingiausio žaidėjo dabartinėje „Maccabi“, komanda neteko ir visos likusios išminties.“

Trečią mačą su „Maccabi“ apranga žaidęs S.Lee pelnė 17 taškų ir surinko 21 naudingumo balą. Bet, kaip atskleidė Izraelio žiniasklaida, jis kartu su komanda neišvyko atgal į Izraelį ir liko Kaune, kur antradienį „Maccabi“ žais iš Stambulo perkeltas Eurolygos rungtynes su „Fenerbahče“.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Dovydas Giedraitis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Dovydas Giedraitis

Tel Avivo komandos naujokas taip elgiasi dėl saugumo priežasčių, nenorėdamas vykti į karo zonoje esantį Izraelį.

„Net jei jis būtų geriausias žaidėjas, kokį gali gauti „Maccabi“ tokiomis aplinkybėmis, kokiu jis nėra, tai krepšininkas, kuris su komanda treniruojasi per „Zoom“ bei derinius analizuoja iš popieriaus. Jis nepritampa prie komandos puolimo idėjų“, – konstatavo Oras Shkedy iš „Walla Sport“.

Izraelyje buvo užsiminta ir apie žymiausią šių komandų susidūrimą 2004-aisiais, kai „Maccabi“ pavogė pergalę ir bilietą į finalo ketvertą iš „Žalgirio“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai