Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 01

„Maccabi“ treneris Davidas Blattas: „Kauno sporto halėje esame daugiau pralaimėję nei laimėję“

Eurolygos A grupėje pirmaujančių Tel Avivo „Maccabi“ (Izraelis) krepšininkų ketvirtadienį laukia sunki užduotis. „Ketvirtadienio rungtynės bus labai sunkios. Kauno sporto halėje taip yra jau metai iš metų“, – prieš akistatą su Kauno „Žalgiriui“ neabejojo „Maccabi“ treneris Davidas Blattas.
„Maccabi“ treneris Davidas Blattas
„Maccabi“ treneris Davidas Blattas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Dirbu „Maccabi“ komandoje pakankamai seniai, kad žinočiau, jog rungtynės Kaune visada būna sudėtingos. Šioje arenoje esame daugiau pralaimėję nei laimėję“, – Eurolygos svetainei internete prieš mačą atviravo D.Blattas.

„Mūsų laukia sunki užduotis Kaune. „Žalgiris“ demonstruoja puikų žaidimą ir sugebėjo nukauti „Caja Laboral“ Vitorijoje“, – treneriui pritarė „Maccabi“ gynėjas Talis Buršteinas.

D.Blatto auklėtiniai kol kas pirmauja A grupėje – 5 pergalės ir 1 pralaimėjimas, tačiau „Žalgirio“ (4 perg. ir 2 pral.) krepšininkai atsilieka tik vienu laimėjimu.
 

„Esame viena iš nedaugelio komandų, kada nors laimėjusių Kauno sporto halėje, tačiau šiame sezone „Žalgiris“ namuose kol kas dar nepralaimėjo ir tai puikiai iliustruoja, koks iššūkis mūsų laukia“, – pasakojo „Maccabi“ strategas.

Prieš išvyką į Kauną jo auklėtiniai patyrė netikėtą nesėkmę Izraelio pirmenybėse – savo žiūrovų akivaizdoje rezultatu 88:91 nusileido „Bnei Hasharon“ ekipai. Tiesa, D.Blatto teigimu, ši nesėkmė neturėtų turėti jokios neigiamos įtakos.

„Komandoje nėra jokio liūdesio ar prislėgtų nuotaikų. Ir toliau kausimės tik dėl pergalių“, – teigė „Maccabi“ treneris.
 

Ši nesėkmė nutraukė 11-os iš eilės „Maccabi“ pergalių seriją Eurolygoje ir Izraelio čempionate kartu sudėjus. „Treneris teisus, mes tikrai nesame nusiminę. Vis dar esame kupini pasitikėjimo savo jėgomis“, – neišgyveno T.Buršteinas.

Jis pridūrė, kad ketvirtadienį Kaune bus svarbiausia sustabdyti „Žalgirio“ snaiperius. „Jie turi puikią komandą su gerai iš toli pataikančiais žaidėjais. „Žalgiris“ – jauna, talentinga ekipa. Mums reikės atidžiai gintis nuo pat mačo pradžios“, – teigė „Maccabi“ gynėjas.

Pirmosios poros rungtynės, spalio pabaigoje vykusios Tel Avive, baigėsi solidžia „Maccabi“ pergale rezultatu 86:70.

Eurolygos A grupės rikiuotė
V.KomandaR.P.Pr.Tašk. sant.
1.„Maccabi“651489:422
2.„Žalgiris“642444:437
3.„Partizan“642399:403
4.„Caja Laboral“624463:462
5.„Chimki“624422:430
6.„Asseco Prokom“615408:471

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas