Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 12 11

Mačo Kaune atgarsiai: S.Tarakanovas ir V.Gomelskis komentavo apie CSKA

Eurolygos rungtynės tarp Kauno „Žalgirio“ ir Maskvos CSKA nesutraukė daug dėmesio Rusijoje, kur krepšinis nusileidžia populiarumu kitoms sporto šakoms.

Krepšinis praranda pozicijas Rusijoje.

Nors Maskvos CSKA laimėjo senų varžovų kovą Kaune 73:51 ir palypėjo į penktąją vietą Eurolygoje, šeštadienio rytą Rusijos portalų sporto antraštėse dominavo kitos temos.

NHL žvaigždės Aleksandro Ovečkino žaidimas, pasibaigusi kova dėl šachmatų pasaulio čempiono titulo, dailusis čiuožimas ir tiesiog savaitgaliniai sporto skaitalai puikavosi centre, o Eurolygos rungtynėms dauguma skyrė tik lakoniškas žinutes („Sport-express“, sports.ru, „Ria Novasti“, Tass.ru) arba iš viso nieko („Izvestija“).

„CSKA dideliu skirtumu svečiuose įveikė „Žalgirį“, – trimitavo sports.ru, bet tenkinosi tik keliais sakiniais apie rungtynes.

Tik championat.ru skyrė kiek daugiau veiklos rungtynių aprašymui.

„Krizė praėjo. CSKA pagaliau ne juokais įsišėlo“, – skelbė šio sporto portalo antraštė.

Championat.ru priminė, kad „Žalgiris“ išgyvena ne patį smagiausią sezoną.

„Scanpix“ nuotr./Willas Clyburnas
„Scanpix“ nuotr./Willas Clyburnas

„Šį sezoną „Žalgiris“ pradėjo katastrofiškai prastai, pralaimėję pirmąsias 9 rungtynes, – tai prasčiausias rezultatas per Kauno klubo istoriją“, – priminė Rusijos portalas, papasakojęs apie trenerių permainas Kaune ir tai, kad trys pergalės nepadėjo pakilti iš paskutinės vietos Eurolygoje.

Prieš mačą buvo prisiminti CSKA trenerio Dimitrio Itoudžio perspėjimai saviškiams neatsipalaiduoti. „Specialistas buvo teisus. Pirmojoje rungtynių dalyje šeimininkai išnaudojo CSKA klaidas gynyboje, – aprašė rungtynes championat.ru. – Bet trečiajame kėlinyje CSKA ne juokais įsišėlo – Dimitrio Itoudžio auklėtiniai nurūko į atakas ir aktyviai grūmėsi po krepšiais.“

VIDEO: Lyg iš kitos planetos: „Žalgirio“ areną užkūrę J.Nebo šuoliai

Beje, Rusijoje rungtynes tarp CSKA ir „Žalgirio“ komentavo praeityje garsus Maskvos komandos žaidėjas Sergejus Tarakanovas, kovojęs prieš žalgiriečius dar Aukso karštligės laikais.

Savo forume į krepšinio mėgėjų klausimus atsakinėjo buvusio legendinio CSKA trenerio Aleksandro Gomelskio sūnus Vladimiras Gomelskis, šįkart gyręs Nikolą Milutinovą – serbas pelnė 19 taškų, atkovojo 12 kamuolių ir surinko net 36 naudingumo balus penktadienį Kaune.

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Nikola Milutinovas
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Nikola Milutinovas

„Nuo Sašos Kauno laikų, CSKA neturėjo tokio protingo ir darbštaus centro kaip Milutinovas, – serbą gyrė V.Gomelskis. – Gaila, kad traumos neleidžia jam sužaisti pilno sezono. Bet vien būdamas aikštėje jis suteikia CSKA kokybės ir gynyboje, ir puolime.“

V.Gomelskis ne kartą yra aršiai kritikavęs D.Itoudį, kuris dirba CSKA klube nuo 2014 metų ir dusyk laimėjo Eurolygos čempionų taurę. Kritika iš krepšinio specialisto liejosi ir pernai, bet CSKA vėl iškopė į Eurolygos finalo ketvertą, laimėjo VTB Jungtinės lygos čempionatą.

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Dimitris Itoudis
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Dimitris Itoudis

„Kiekvieno trenerio gyvenimas yra sudėtas iš pergalių ir pralaimėjimų – jei jo komanda laimi, visi tuo patenkinti. Pralaimi, – kaltina jį ir ragina atleisti. Nežinai išimčių, – skaitytojo primintas apie seną kritiką vinguriavo V.Gomelskis. – Jei antrojoje sezono pusėje pagrindiniai žaidėjai išvengs traumų, CSKA pateks į finalo ketverto turnyrą.“

CSKA klubo interneto svetainė dar pastebėjo, kad Kaune savo asmeninį perimtų kamuolių rekordą Eurolygoje pasiekė Danielis Hackettas. 34 metų gynėjas privertė žalgiriečius suklysti net 6 kartus.

Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Danielis Hackettas
Teodoro Biliūno / 15min nuotr./Danielis Hackettas

Pirmą kartą šį sezoną CSKA galėjo remtis visais žaidėjais, tarp jų ir prieš tai traumą besigydusiu Tornike Šengelija, tad mačui liko neregistruotas už Atlanto žinomiausias CSKA žaidėjas Kennethas Fariedas.

Prieš 5-8 metus „Denver Nuggets“ gretose kelis sezonus po 12-13 taškų rinkęs ir beveik po 10 kamuolių NBA pirmenybėse atkovodavęs bei su JAV rinktine 2014 metais pasaulio čempionu tapęs sunkusis puolėjas su Maskvos klubu spalį sudarė dviejų mėnesių sutartį.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kennethas Fariedas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kennethas Fariedas

Eurolygoje 32 metų amerikietis per 7 mačus žaidė vidutiniškai tik po 7 minutes, pelnė po 2,3 taško ir atkovojo po 2,4 kamuolio.

„Manau, kad Fariedas, pasveikus kitiems priekinės linijos žaidėjams – Milutinovui, Voigtmannui ir Bolomboy, netrukus iškeliaus ieškoti laimės kur nors kitur“, – prognozavo rungtynes Kaune komentavęs S.Tarakanovas.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas