Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 08

Martinas Schilleris – apie pagarbą Rimui Kurtinaičiui ir mįsles Rusijoje

„Sveiki, vyručiai“, – ketvirtadienio rytą pozityviai pasisveikino Martinas Schilleris, įžengęs į „Žalgirio“ spaudos konferencijų salę. Jo pozityvo nesumažino žinia iš gydytojų kabineto – dėl problemų su keliu Patricio Garino dar negalės debiutuoti Eurolygoje. Tačiau problemų priešininkų stovykloje yra kur kas daugiau. Sudėtinga „Chimki“ situacija 38-erių austrui kelia daug mįslių. Tačiau nepriklausomai nuo jų, „Žalgirio“ planas nesikeičia.

Janis Timma, Jordanas Mickey ir Jevgenijus Voronovas su „Žalgiriu“ nežais dėl COVID-19, Stevanas Jovičius – dar traumuotas, o Errickas McCollumas nespėja į sezono startą.

Traumuoti ir Gregas Monroe bei Aleksejus Švedas. Amerikietis trečiadienį jau treniravosi su „Chimki“ komanda, o pagrindinė Rimo Kurtinaičio žvaigždė dar stebi ekipos pratybas iš šalies. Vis dar neaišku, ar jiedu galės stumdytis su žalgiriečiais. 15min žiniomis, neaiški ir latvio Dairio Bertanio situacija.

Krūva šių klaustukų apsunkina „Žalgirio“ skautų pasiruošimą penktadienio rungtynėms Mytiščiuose.

„Mes nežinome, su kuo jie žais ir kurie žaidėjai bus aikštėje, todėl jų rotacija gali labai smarkiai keistis. Bet nusprendėme, kad turime būti pasiruošę visiems scenarijams. Žaidėjai negali būti nustebinti“, – pabrėžė M.Schilleris, Mytiščių mačui ruošiantis planą A ir planą B.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Martinas Schilleris
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Martinas Schilleris

Aleksejų Švedą M.Schilleris įvardija kaip vieną labiausiai dominuojančių taškų rinkėjų Europoje. Pasak specialisto, jeigu Eurolygos taškų mašina žaistų, „Žalgiryje“ jis bandytų rasti rusui aukštą ir fiziškai tvirtą gynybos specialistą, kuris galėtų maksimaliai atkirsti oponentą nuo kamuolio.

Jeigu A.Švedas arba G.Monroe nežais, pagrindinis „Žalgirio“ gynybos akcentas bus švedas Jonas Jerebko.

Pirmadienio VTB lygos rungtynės jis vedė išretėjusią „Chimki“ ekipą į pergalę prieš Talino „Kalev“ 92:74 su 30 taškų, 10 atkovotų kamuolių ir 34 naudingumo balais.

„Jei Monroe nežaidžia, Jerebko ilgas atkarpas žaidžia centru. Jis pataikantis iš toli centras ir toje pozicijoje atrodo labai gerai. Jis labai gerai pataikė tiek pernai, tiek su „Kalev“ (4/8 trit.). Žaidėjų trūkumas jiems suteikia įdomių sprendimų centro pozicijoje“, – pasakojo M.Schilleris.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Jonas Jerebko
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Jonas Jerebko

Su A.Švedu ar be jo, „Chimki“ žaidimo principai iš esmės nesikeičia.

M.Schilleris pirmą kartą karjeroje spaus ranką vienam geriausių trenerių Lietuvoje Rimui Kurtinaičiui. Būtent 60-metis specialistas užkūręs „Chimki“ pašėlusiam krepšiniui.

„Žinau, kad jis labai geras treneris. Labai gerbiamas treneris, ypač Lietuvoje. Tai labai kūrybingas treneris, kuris moka išnaudoti savo žaidėjų stiprybes. Jis mėgsta greitį, suteikti žaidėjams laisvę, – R.Kurtinaitį apibūdino M.Schilleris. – Tai labai greita komanda, ypač pagal Eurolygos standartus. Jų greitas puolimas bus iššūkis mūsų gynybai grįžtant prie savojo krepšio. Reikės kontroliuoti jų greitą žaidimą.“

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Rimas Kurtinaitis
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Rimas Kurtinaitis

Gerokai sutrumpėjęs „Chimki“ suolas nekeičia pagrindinio „Žalgirio“ žaidimo plano puolime.

Po rungtynių su „Olympiakos“ ir „Pieno žvaigždėmis“ treniruotėse daugiausiai šlifavę gynybą du prieš du, žalgiriečiai mato du kertinius kelius į pergalę Mytiščiuose.

„Kiekviename mače turime naudotis šiais savo pranašumais – intensyviu ir fizišku krepšiniu. Su Chimkais, ko gero, reikės tuo naudotis dar labiau“, – teigė M.Schilleris.

„Chimki“ Eurolygos sezoną pradėjo pralaimėjimu Atėnų „Panathinaikos“ 76:78. Dviem nesėkmėmis startavę VTB lygoje, R.Kurtinaičio auklėtiniai vėliau atsigriebė pasiekdami dvi pergales paeiliui.

„Žalgirio“ ir „Chimki“ akistata Mytiščių arenoje – penktadienį 20 val. Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas