Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 05 18

Maskvos CSKA jau ieško pamainos treneriui Jonui Kazlauskui?

Apmaudžiai iš rankų išsprūdusi Eurolygos čempionų taurė Jonui Kazlauskui gali kainuoti vietą prie Maskvos CSKA klubo vairo.
Jonas Kazlauskas
Jonas Kazlauskas / „Scanpix“ nuotr.

Nors 57-erių lietuvio treniruojama CSKA šį sezoną iki nelemto finalo užtikrintai žygiavo Eurolygoje, laimėjo VTB Jungtinę lygą, o Rusijos čempionato finale dominuoja prieš Rimo Kurtinaičio Maskvos srities „Chimki“, užsienio žiniasklaidoje vis garsiau rikiuojami kandidatai pakeisti J.Kazlauską – Željko Obradovičius, Ettore Messina, Davidas Blattas.

J.Kazlauskas turi dar ir kitą sezoną galiojantį kontraktą su CSKA, tačiau po Eurolygos finalo prisipažino jaučiantis nerimą dėl savo ateities. „Tikiuosi, kad mano, kaip trenerio, karjera nesibaigė“, – teigė lietuvis.

„Jeigu Eurolygos finalo ketverte CSKA būtų treniravęs Ž.Obradovičius, Maskvos klubas abu mačus būtų laimėjęs 25 taškų skirtumais“, – „Blic“ žurnalistui Vladimirui Stankovičiui pareiškė vienas CSKA atstovų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Željko Obradovičius
AFP/„Scanpix“ nuotr./
Željko Obradovičius

Nuo 1999-ųjų „Panathinaikos“ treniruojantis Ž.Obradovičius dar prieš Eurolygos finalo ketvertą pareiškė, kad šis sezonas Atėnuose jam greičiausiai bus paskutinis.

Jeigu CSKA nepavyks susitarti su Ž.Obradovičiumi, antras, anot pranešimų, kandidatų pakeisti J.Kazlauską sąraše – Ettore Messina. Krepšinio profesoriumi pravardžiuojamas italas nėra patenkintas tik trenerio asistento vaidmeniu Los Andželo „Lakers“ klube ir greičiausiai neatsisakytų galimybės sugrįžti į CSKA, su kuriuo dukart (2006 ir 2008 m.) laimėjo Eurolygą.

Dar vienas pretendentas į J.Kazlausko postą – D.Blattas – atkrito. Rusijos krepšinio rinktinę treniruojantis specialistas dar trims sezonams pratęsė sutartį su Tel Avivo „Maccabi“ klubu.

Nereikėtų užmiršti ir galimybės, kad J.Kazlauskui gali būti suteiktas dar vienas šansas, tačiau spėjama ar dešimtis milijonų į CSKA sudėtį šį sezoną investavusių klubo vadovų skausmas po apmaudžiai pralaimėto Eurolygos finalo nėra per didelis?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas