Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 05 13 /21:33

Maskvos CSKA užtikrintai žengė į Eurolygos finalą

Eurolygoje – lemiamų mūšių metas. Šį savaitgalį Berlyne vyksta finalo ketverto turnyras. Pirmajame pusfinalyje kovojo Rusijos klubai – Maskvos CSKA ir Krasnodaro „Lokomotiv“. Sostinės klubas viso mačo metu dominavo aikštėje ir nesunkiai žengė į sekmadienį vyksiantį finalą – 88:81 (23:12, 24:25, 21:22, 20:22).
Malcolmas Delaney
Malcolmas Delaney

CSKA klubas sugebėjo nutraukti užsitęsusį prakeiksmą. Nors šis finalo ketvertas Maskvos klubui jau penktas eilės, pastaruosius trejus metus jie niekaip neįveikė pusfinalio barjero.

Paskutinį kartą CSKA dėl čempionų titulo kovojo 2012 metais, kai komandai vadovavo Jonas Kazlauskas. Tuomet Maskvos komanda finale apmaudžiai pralaimėjo Pirėjo „Olympiakos“.

Penktadienio mačo didvyriu tapo net 30 taškų įmetęs prancūzas Nando De Colo. Neseniai jam buvo įteiktas rezultatyviausio ir naudingiausio Eurolygos šio sezono žaidėjo prizai.

Dvikovos pradžioje maskviečiai savo varžovus pasiuntė į nemenką nokdauną. CSKA spurtavo 9:0, o pirmuosius taškus „geležinkelininkams“ Malcolmas Delaney pelnė sužaidus keturias minutes.

VIDEO: Eurolygos pusfinalis: CSKA – „Lokomotiv“

Netrukus po to „Loko“ amerikietis pataikė iš toli ir krasnodariečiai pradėjo lengviau kvėpuoti – 9:13.

Kėlinio pabaigą vėl geriau sužaidė CSKA, o N.De Colo sudėtingu metimu paskutinėmis ketvirčio sekundėmis padidino pranašumą iki dviženklės žymos – 23:12.

Kelti baltą vėliavą krasnodariečiai atsisakė. Įpusėjus kėliniui jie dar buvo sugebėję priartėti iki 4 taškų (19:23), tačiau tuomet Maskvos klubas galingai šovė į priekį, o „Lokomotiv“ gynyba pradėjo braškėti.

CSKA užtikrintai didino persvarą ir įpusėjus dvikovai turėjo apčiuopiamą 10 taškų pranašumą – 47:37.

Po didžiosios pertraukos vaizdas aikštėje nepasikeitė – CSKA toliau valdė rungtynes ir užtikrintai pirmavo. Trečio ketvirčio pabaigoje N.De Colo dar padidino CSKA persvarą, bet su kėlinio sirena tritaškį pataikė Dontaye Draperis – 68:59.

Ketvirtajame kėlinyje intriga nepakvipo. Nors mačo pabaigoje Krasnodaro ekipai pavyko sumažinti deficitą, CSKA išsaugojo persvarą ir nesunkiai žengė į finalą.

Šios rungtynės buvo išskirtinės 33 metų CSKA kapitonui Viktorui Chriapai. Jis finalo ketverte žaidžia dešimtąjį kartą karjeroje ir pagerino buvusio komandos draugo Theodoro Papalouko rekordą. Eurolygos čempionu V.Chriapa tapo vos kartą.

CSKA: Nando De Colo 30 taškų (9/14 dvit., 2/4 trit., 3/3 baud., 30 n.b.), Vitalijus Fridzonas 13, Viktoras Chriapa ir Andrejus Voroncevičius po 9, Milošas Teodosičius (6 rez. perd.) ir Kyle'as Hinesas (7 atk. kam.) po 8.

„Lokomotiv“: Malcolmas Delaney 26 (1/7 dvit., 4/9 trit., 12/12 baud., 8 išprv. praž.), Dontaye Draperis 17 (4/5 dvit.), Anthony Randolphas 13 (11 atk. kam.), Ryanas Broekhoffas 12 (5 atk. kam.).

Antrajame pusfinalyje 22 val. ietis sukryžiuos Stambulo „Fenerbahče“ ir Vitorijos „Laboral Kutxa“.

Prieš dvikovą

Iš finalo ketverto dalyvių Eurolygoje yra triumfavę tik CSKA krepšininkai. Jie elitinį žemyno turnyrą laimėjo šešis kartus, bet pastarąjį kartą jau senokai – 2008-aisiais. Maskviečiai ilgai negali laimėti šio trofėjaus, nors nuolat turi didžiausią biudžetą.

Rusijos komandos tarpusavyje finalo ketverte kovojo pirmą kartą. Šį sezoną Maskvos ir Krasnodaro ekipos dukart galynėjosi Jungtinės lygos varžybose ir pasidalijo po pergalę. „Lokomotiv“ suklupo namie 65:77, bet nugalėjo varžovus svečiuose 94:88.

Įdomu, jog iš paskutinių penkių šių komandų susitikimų, tris buvo laimėję krasnodariečiai.

Prieš finalo ketverto kovas CSKA buvo rezultatyviausias Eurolygos klubas (pelnė vid. 90,7 taško), taikliausiai metė tritaškius (42,3 proc.), pataikė daugiausia tolimų metimų (vid. 10). CSKA įžaidėjas Nando de Colo išrinktas naudingiausiu turnyro krepšininku. „Lokomotiv“ krepšininkai demonstravo geriausią gynybą turnyre (praleido 70,45 taško).

Krasnodaro ekipos strategas graikas Georgios Bartzokas yra anksčiau tapęs Eurolygos čempionu su Pirėjo „Olympiakos“. Jo tėvynainis CSKA treneris Dimitris Itoudis ne sykį triumfavo elitinėse žemyno varžybose su Atėnų „Panathinaikos“, bet jis tada buvo Željko Obradovičiaus, kuris dabar diriguoja „Fenerbahče“ krepšininkams, asistentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas