Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 11 30

Apie tikrąjį „Žalgirio“ veidą ir dar vieną traumą kalbėjęs K.Maksvytis: „Tikiuosi geriausio“

Kai situacija atrodė nedovanotina, Kauno „Žalgiris“ sužaidė vieną geriausių mačų šį sezoną ir išvykoje įtikinamai įveikė Milano „Olimpia“ milijonierius.

Praėjusį sezoną abu mačus prieš Ettore Messiną laimėjęs Kazys Maksvytis italų profesoriui pamokų davė ir ketvirtadienio vakarą „Mediolanum Forum“ arenoje Milane.

VIDEO: EA7 Emporio Armani - Žalgiris | Game Highlights | 2023.11.30

Beveik viso mačo metu pirmavęs Kauno „Žalgiris“ šeimininkę „Olimpia“ pranoko 83:70.

zalgiris.lt nuotr./Kauno „Žalgiris“ triumfuoja Milane
zalgiris.lt nuotr./Kauno „Žalgiris“ triumfuoja Milane

„Noriu pasveikinti žaidėjus. Kai ateina pralaimėjimai, prarandi ir pasitikėjimą, ir visą komandinę dvasią. Po kiekvieno pralaimėjimo žaidėjai tapo stipresniais, turėjo motyvacijos ir šiandien pamatėme tikrąjį „Žalgirio“ veidą, – po dvikovos kalbėjo K.Maksvytis. – Kai žaidi prieš Milaną, turi būti fiziškas, kadangi „Olimpia“ komandoje yra daug aukštų ir stiprių žaidėjų. Tai – puikiai besiginanti komanda. Mes tam buvome pasiruošę, ačiū Dievui, kad planas išdegė.“

Kauno „Žalgirio“ vairininkas į madų sostinę atvyko su sunkia kuprine problemų – iškovojęs vos vieną pergalę Eurolygoje per pastarąsias šešerias rungtynes bei neturėdamas kelių žaidėjų.

zalgiris.lt nuotr./Kazys Maksvytis
zalgiris.lt nuotr./Kazys Maksvytis

„Pirmiausia, ačiū mūsų sirgaliams, kurių buvo daug, kurie girdėjosi ir suteikė papildomą stimulą, – tęsė K.Maksvytis. – Sveikinimai komandai, kuri nepalūžo po pralaimėjimų. Žinote, silpni žmonės pralaimėjimus priima kaip žingsnį atgal, o stiprūs – tiesiog pasimokė ir žengia žingsnį į priekį. Mes nenorime būti lūzeriai, mes norime kautis. Gynyba, kontakto lygis, puolime stengėmės labiau sukti kamuolį ir visi buvo patenkinti.“

Lietuvos čempionų komandą praėjusią savaitę paliko Nazas Mitrou-Longas, naujoko Edmondo Sumnerio debiuto dar teks palūkėti, mėnesiui dėl traumos iškrito Brady Manekas, o dvikovos metu „Žalgiris“ neteko ir Arno Butkevičiaus.

„Tai kažkiek suburia komandą, kažkiek užkrauna atsakomybę kitiems. Kažkam padaugėjo žaidimo laiko, kaip mūsų Danieliui Lavrinovičiui, kuris žaidė drąsiai, ypač pirmoje atkarpoje. Tokie dalykai suvienija komandą, – gerokai išpešiota rotacija nesiskundė K.Maksvytis. – Pirma Danieliaus atkarpa iš viso buvo arti idealios. Jis pakeitė R.Šmitą (kuris gavo dvi greitas pražangas, – past.). Antroje pusėje Danielius kelis sykius neatsitvėrė kovoje dėl kamuolio, bet atsigavo R.Šmitas.“

VIDEO: Pergale Milane džiaugęsis K.Maksvytis: „Komanda po pralaimėjimų nepalūžo“

Puikų toną komandai uždėjo Edgaras Ulanovas, kuris pelnė pirmuosius 8 komandos taškus dvikovos starte, o iki ilgosios pertraukos „Žalgirio“ kapitonas savo sąskaitoje turėjo 14 taškų ir 20 naudingumo balų.

„Reikia pagirti ir Edgarą, ir Keenaną. Kas jeigu ne jie turi patraukti komandą, kai jau sunku? – retoriškai klausė K.Maksvytis. – Jie yra lyderiai, o Edgaras yra ir komandos kapitonas.“

Arti naudingumo karjeros rekordo buvęs E.Ulanovas iš viso per 35 minutes pelnė 20 taškų, atkovojo 6 kamuolius, atliko 5 rezultatyvius perdavimus ir surinko 32 efektyvumo balus.

zalgiris.lt nuotr./Edgaras Ulanovas atakuoja Nikola Mirotičių
zalgiris.lt nuotr./Edgaras Ulanovas atakuoja Nikola Mirotičių

„Žinojome, kad Milano komanda yra puiki gynyboje, bet šįmet su Nikola Mirotičiumi ir Shavonu Shieldsu jie yra pavojingesni ir puolime. Bet mes atlikome puikų darbą, gynyboje praleidę vos 70 taškų. Kiekvienas treneris išvykoje norėtų tokio rezultato. Tai pagrindinis dalykas. Kitas – vienybė. Šiandien buvo geresnė komanda, kuri pademonstravo nuostabią vienybę, – sakė E.Ulanovas. – Žinoma, kiekviena pergalė Eurolygoje yra sunki. Negali pernelyg džiaugtis pergalėmis bei negali stipriai liūdėti dėl nesėkmių. Turėjome sunkų ruožą, kuriame pralaimėjome daug įtemptų susitikimų, bet tokia jau yra Eurolyga. Šiandien žaidėme puikiai, bet neaišku, kas mūsų lauks rytoj.“

VIDEO: E.Ulanovas: „Turėjome geresnę vienybę rungtynėse“

Kauno komanda po dviejų ketvirčių pirmavo 41:31. Keenano Evanso ir Rolando Šmito traukiamas „Žalgiris“ antroje mačo dalyje kontroliavo žaidimą ir iškovojo užtikrintą pergalę 83:70.

zalgiris.lt nuotr./Keenanas Evansas
zalgiris.lt nuotr./Keenanas Evansas

Dar vieną puikų mačą sužaidęs K.Evansas per 30 minučių surinko 19 taškų (3/6 dvit., 4/6 trit., 1/1 baud.), atkovojo ir perėmė po kamuolį, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, suklydo 4 kartus ir surinko 17 efektyvumo balų.

„Svarbi pergalė mums. Manau, kad puikiai pradėjome mačą, Milanas turėjo sėkmingų atkarpų, bet išlikome vieningi ir laimėjome. Pastaruoju metu strigome, tai tikiuosi, jog ši pergalė taps atspirties tašku vietinio čempionato ir Eurolygos kovoms“, – sakė „Žalgirio“ lyderis iš JAV.

zalgiris.lt nuotr./Kauno „Žalgiris“ Milane
zalgiris.lt nuotr./Kauno „Žalgiris“ Milane

Vis dėlto pergalę apkartino Arno Butkevičiaus trauma. Trečiojo kėlinio pradžioje jis veržėsi link varžovų krepšio ir, pajutęs skausmą, sustojo bei prigulė, iš skausmo ar nusivylimo trankydamas parketą ranka.

Aikštelę jis paliko tik padedamas komandos draugų ir į ją nebegrįžo.

„Turbūt pasakys daktarai (kas jam nutiko). Patys matėte, kad jis susiėmė už pėdos. Tai kažkiek limitavo jo žaidimą ir prieš tai buvusiose rungtynėse. Nieko negaliu atsakyti. Tikiuosi geriausio, bet tęsti rungtynių jis negalėjo“, – atsiduso K.Maksvytis.

Kitą savaitę „Žalgirio“ laukia dvigubas Eurolygos iššūkis – antradienį Berlyne žais prieš ALBA, o penktadienį namuose priims „Monaco“ krepšininkus.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas