Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 05 27

Milijoniniai Eurolygos nuostoliai: tarp labiausiai nukentėjusiųjų – „Žalgiris“

Kauno „Žalgiris“ bus vienas labiausiai dėl nutraukto Eurolygos sezono nukentėjusių klubų, rodo Ispanijos ir Graikijos žurnalistų surinkti duomenys. „Encestando“ žurnalistas iš Ispanijos Javieras Maestro skelbia, kad bendri Eurolygos nuostoliai gali siekti apie 30 milijonų eurų.
„Karštasis“ Šaras rungtynėse su Milano „Olimpia“
„Karštasis“ Šaras rungtynėse su Milano „Olimpia“ / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

„Encestando“ analizuoja, kad Kauno „Žalgiris“, Tel Avivo „Maccabi“ ir Vitorijos „Baskonia“ labiausiai nukentės nuo koronakrizės padarinių. Esą maždaug 40 proc. šių klubų biudžeto sudaro pinigai iš bilietų pardavimų.

15min žiniomis, „Žalgirio“ biudžetas nuo planuotų 11,9 mln. eurų 2019–2020 m. sezonui, kitiems metams susitrauks maždaug iki 7–8 mln. eurų.

„Gazzetta“ į labiausiai nukentėjusiųjų kompaniją įtraukė ir Atėnų „Panathinaikos“. Pagal graikų žurnalisto Antonio Kalkavouro surinktą informaciją, šių keturių komandų – „Žalgirio“, „Panathinaikos“, „Maccabi“ ir „Baskonia“, biudžetai mažės nuo 30 iki 50 procentų.

Pagal prieš 2019–2020 m. sezoną skelbtus „L'Equipe“ duomenis, „Maccabi“ biudžetas siekė 24 mln. eurų, „Baskonia“ – 16 mln., PAO – 14 mln. eurų.

„Gazzetta“ rašo, kad 16 milijonų biudžetą planavę Pirėjo „Olympiakos“ išvengs tokių didelių nuostolių kaip „Panathinaikos“.

Dideli rūpesčiai taip pat prognozuojami Stambulo „Fenerbahče“, kurie ir iki krizės turėjo rimtų finansinių problemų, dėl kurių planavo nurėžti kito sezono biudžetą bent dešimčia milijonų eurų – iki maždaug 15–20 mln. eurų biudžeto.

„Encestando“ teigimu, mažiausiai finansiškai nukentės tokie klubai kaip Maskvos CSKA, „Chimki“, Stambulo „Anadolu Efes“, „Valencia“ ir Milano „Olimpia“, kurie turi stambius stabilius investuotojus.

Didelių sukrėtimų turėtų išvengti po futbolo superklubų sparnu esantys Madrido „Real“, „Barcelona“ ar Miuncheno „Bayern“.

Su didelėmis problemomis neturėtų susidurti ir Sankt Peterburgo „Zenit“ klubas, priklausantis gamtinių dujų gigantui „Gazprom“.

„Gazzetta“ surinktais duomenimis, CSKA, „Chimki“, „Anadolu Efes“, „Barcelona“, „Real“ ir „Olimpia“ turėtų išlaikyti per 30 milijonų eurų siekiantį biudžetą ir kitam sezonui.

Iki maždaug 8 milijonų eurų turėtų susitraukti Vilerbano ASVEL biudžetas. Krizė daugiau mažiau atsilieps Berlyno ALBA (11 mln. eurų planuotas biudžetas 2019-2020 metams) ir Belgrado „Crvena zvezda“ (8,3 mln.).

VIDEO: „urBONUSas“: geriausias Lietuvos teisėjas Gytis Vilius – kas slypi už kiekvieno švilpuko?

Anot „Encestando“, Eurolyga už 2019–2020 m. sezoną planavo surinkti 65 milijonus eurų – maždaug 66 proc. iš televizijos transliacijų, 25 proc. iš partnerysčių ir likusią dalį iš finalo ketverto organizavimo teisių.

Pasak „Encestando“, Eurolygos klubai turėjo pasidalinti maždaug 31 milijoną eurų, tačiau dėl nutrūkusio sezono ši suma bus kur kas mažesnė. „Gazzetta“ taip pat pažymi, kad Eurolyga neteko pusės planuotų pajamų.

Nerimaujama ir dėl pagrindinių Eurolygos rėmėjų ateities. „Gazzetta“ duomenimis, generalinis lygos rėmėjas „Turkish Airlines“ susidūrė su visą aviacijos verslą ištikusia krize, o 250 darbuotojų neseniai atleido tarptautinė kompanija IMG, kurios sutartis su Eurolyga organizatoriams atneša daugiausia pajamų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas