Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2018 05 17

Milžiniškas ažiotažas „Žalgirio“ treniruotėje: Šarui būtų gėda atsisakyti Željko pasiūlymo

Tiek žurnalistų į Kauno „Žalgirio“ treniruotę dar niekada nesiveržė. Nei Kaune, nei bet kurioje kitoje Europos valstybėje. Šis ažiotažas nustelbia net Europos krepšinio čempionato finalą. Didžiausia sezono sensacija besimėgaujantys žalgiriečiai lengvai užliūliuoti, bet Šarūnas Jasikevičius įsitikinęs, kad per artimiausias 24 valandas jie išgirs svarbiausius nurodymus Eurolygos pusfinalio mūšiui su Stambulo „Fenerbahče“.
Šarūnas Jasikevičius
Šarūnas Jasikevičius / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Didžiulis žiniasklaidos dėmesys dar neišvargino „Žalgirio“ komandos. Jei to atpildas – Eurolygos finalo ketvertas, tai čia ne 12 valandų per dieną statybose dirbti – tikrai galima tai ištverti.

Žalgiriečiai tuo mėgaujasi, nes jau patys puikiai žino iš istorijos, kad tokie nuotykiai gali nutikti tik kartą per 19 metų.

Šaras taip pat nepyksta. Jis leidžia saviškiams įkvėpti šlovės, o ir pats nepraleido progos susitikti su senais gerais bičiuliais.

Trečiadienį „Fenerbahče“ treneris Željko Obradovičius jį ir dar dviejų finalo ketverto dalyvių – CSKA bei Madrido „Real“, trenerius išsikvietė vakarienei. Šaras, Dimitris Itoudis bei Pablo Laso – buvę serbo bendražygiai.

Ar Šaras eitų į vakarienę darsyk, jei Željko jį vėl išsikviestų Belgrade?

„Jei pakvies, tai jau gėda atsakyti... Bet šiaip tai ne“, – juokėsi Šaras.

VIDEO: Š.Jasikevičius apie būsimas rungtynes: svarbiausia palikti širdį

Tokiomis nuotaikomis „Žalgiris“ palengva ruošiasi pusfinalio rungtynėms. Visos taktinės gudrybės buvo surepetuotos dar Kaune, „Žalgirio“ arenoje. Belgrade belieka viską prisiminti ir nusiraminti, kad tas didžiulis ažiotažas nepaveiktų žaidėjų ir trenerių minčių.

„Dar nebuvo daug laiko nervintis, – Belgrado „Štark“ arenoje pusfinalio išvakarėse pasakojo Š.Jasikevičius. – Ai, kad dar visai nieko kol kas. Kai atvažiavo daug draugų, pasimatai su vienais, su kitais.

Manau, šįvakar prasidės daugiau galvojimas apie rytojaus rungtynes. Gal kažkiek nervai. Bet tai nėra blogai. Tai pats aukščiausias etapas ir be nervų čia nieko nebus. Kartais tie nervai net malonūs.“

– Kaip tas visas dėmesys veikia žaidėjus?

– Matosi, kad žaidėjai kažkiek išsiblaškę. Tiek dėmesio ir šiaip... Ryt dar bus vienas pamėtymas, 24 valandos, trumpa video sesija, tad manau, kad pavyks priminti žaidėjams viską iš naujo ir eisime į aikštę pasiruošę.

Įtampos veiduose nesimato. Žaidėjai atrodo ramūs. Rytoj svarbiausia bus susitelkti į aikštę, mūsų planą. Ir, kiek įmanoma, traktuoti šias rungtynes kaip eilines.

Stengsimės jas laimėti, bet visa atmosfera, viskas aplinkui yra kažkiek aukštesnio lygio.

– Su "Fenerbahče" turėjote skirtingas rungtynes reguliariajame sezone: vienas laimėjote, kitas – pralaimėjote. Ką iš jų galima pasiimti pusfinaliui?

– Abejos buvo įtemptos, abejas galėjo laimėti abi komandos. Pamatėme detalių, kur galime juos atakuoti, kur gali jie mus nubausti.

Kažkiek akcentavome, kažkiek bandėme suprasti, kaip jie žaidė su „Baskonia“. Manau, mums buvo į naudą jų varžovas ketvirtfinalyje, nes baskai ginasi panašiai kaip mes.

Svarbiausia palikti širdį. Gali sektis, gali ne, bet reikia griūti ant kiekvieno kamuolio.

– „Olympiakos“ ketvirtfinalyje buvo labai priklausoma nuo vieno žaidėjo – Vassilio Spanoulio. Galima sakyti, kad „Fenerbahče“ – jau visai kitokia, geriau subalansuota komanda?

– Galvoju, „Fenerbahče“ yra geresnė komanda, kuri turi panašius akcentus kaip „Olympiakos“: disciplina, fizinis krepšinis, rankų ilgis, atletiškumas. Jų komandoje išsiskiria kūrėjas Kostas Sloukas, į kurį bandysime kažkiek reaguoti.

Yra žaidėjų, prie kurių negalime užmigti. Tai metikai, kuriems Željko turi daug opcijų. Galvoju, jiems bus paruošta dar daugiau opcijų.

Lengva nebus.

– Janas Vesely buvo problema „Žalgirio“ gynybai reguliariajame sezone. Kaip su juo tvarkysitės?

– Jis vis tiek žaidžia iš Slouko.

Bet Vesely turi begalinę energiją, šoklumą ir tą energiją mes labiausiai akcentuojame. Jis suteikia „Fenerbahče“ papildomų atakų su savo atkovotais kamuoliais. Jo energija panaši į Aarono White'o, nes ji kelia komandą į viršų sunkiais momentais.

Manau, kad Vesely yra jų emocinis lyderis ir su tokiais komanda eina į viršų.

– Šiam etapui komandos ruošėsi 8 mėnesius, per kuriuos jau galima išgliaudyti visų žaidimą. Bet Željko Obradovičius, ko gero, iš tų trenerių, iš kurio dar galima tikėtis siurprizų?

– Kiekviena komanda finalo ketvertui paruoš 1-2 naujus derinius, bet žaidimas daug nesikeis. Kažkuriuo metu siurprizai baigsis. Nėra, kad jis daro kažką specialaus finalo ketvertui. Svarbiausias dalykas yra tas 7-8 mėnesių įdirbis. Žinau, kad jie kasdien dirbo kryptingai, o tai pasireiškia svarbiais momentais.

Žaisime prieš puikiai paruoštą komandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas