Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Minusinis M.Grigonis pergalės iš Serbijos neparsiveš

Marius Grigonis sužaidė prasčiausias sezono rungtynes, o jo atstovaujamas Atėnų „Panathinaikos“ (14-9) suklupo Belgrade, kur 75:90 (21:18, 15:25, 23:19, 16:28) nusileido laikinai Serbijoje besiglaudžiančiai Tel Avivo „Maccabi“ (13-10) komandai.
Marius Grigonis
Marius Grigonis / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

M.Grigonis šiose rungtynėse per 26,5 minutės pelnė 5 taškus (1/3 dvit., 1/6 trit.), atkovojo 3 ir perėmė 1 kamuolį, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, suklydo 2 kartus, triskart prasižengė ir surinko -1 naudingumo balus.

Tai pirmas kartas šiame sezone, kai M.Grigonis rungtynes baigia su minusiniu naudingumo balu.

Nepaisant slogaus pasirodymo puolime, lietuvis sulaukė didelio pasitikėjimo iš Ergino Atamano – PAO vyr. treneris M.Grigoniui antroje rungtynių pusėje leido žaisti 17 minučių, nors šis ir buvo prametęs pirmus septynis metimus.

„Maccabi“ į priekį nutolo trečiajame kėlinyje, kai pirmavo 55:42, bet PAO į tai atsakė spurtu 10:0 ir atgaivino intrigą.

Nedidelis skirtumas tarp komandų laikėsi iki priešpaskutinės minutės (72:77), bet Joshas Nebo įkrovė į krepšį, Bonzie Colsonas pelnė 5 taškus iš eilės ir „Maccabi“ uždarė rungtynes pergalingai.

Geriausią karjeros mačą sužaidė „Panathinaikos“ puolėjas Panagiotis Kalaitzakis. Praeityje Kėdainių „Nevėžiui“ ir Panevėžio „Lietkabeliui“ atstovavęs graikas sulaukė E.Atamano pasitikėjimo ir per 21 minutę pelnė 17 taškų (3/5 dvit., 3/6 trit., 2/2 baud.) ir surinko 14 naudingumo balų. Iki tol jo karjeros rekordas buvo 10 taškų, o šį sezoną graikas vidutiniškai rinko vos po 0,9 taško.

„Panathinaikos“ pralaimėjimas leido su graikais pergalių skaičiumi susilyginti kiek anksčiau laimėjusiai Stambulo „Fenerbahče“. Šios komandos dalinasi 4-5 vietas. „Maccabi“ yra šeštas.

„Maccabi“: Wade'as Baldwinas 22 (8/11 met., 8 rez. perd., 33 naud. bal.), Lorenzo Brownas (8 rez. perd.), Joshas Nebo (7/10 dvit., 12 atk. kam.) ir Bonzie Colsonas po 14.

„Panathinaikos“: Panagiotis Kalaitzakis 17, Jerianas Grantas (5 rez. perd.), Kendrickas Nunnas (4/14 met.) ir Konstantinos Mitoglou (8 atk. km., 5 kld.) po 13.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas