Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Mirtiną duobę išsikasusiems „Olympiakos“ žaidėjams akistata prieš Šarą nerūpi

Miestas kitas, baigtis tokia pati. Kaip ir praėjusiais metais Kaune, taip ir šiemet Berlyne Pirėjo „Olympiakos“ krepšininkų svajonę laimėti Eurolygos titulą sužlugdė Madrido „Real“, žengęs į finalą trečius metus paeiliui ir sieksiantis apginti pernai Lietuvoje iškovotą titulą.
„Real“ triumfas ir „Olympiakos“ apmaudas
„Real“ triumfas ir „Olympiakos“ apmaudas / „Scanpix“ nuotr.

Tai buvo pusė tobulo Madrido „Real“ krepšinio rungtynių.

Chuso Mateo auklėtiniai pataikė praktiškai viską – per du kėlinius realizavo 21 metimą iš 29, blokavo net 5 varžovų metimus ir vienu metu jiems priešiškoje „Uber“ arenos atmosferoje mėgavosi net 25 taškų persvara – 54:29.

„Real“ per pirmąją pusę pelnė net 56 taškus ir pagerino finalo ketverto rekordą.

„Scanpix“ nuotr./Džananas Musa
„Scanpix“ nuotr./Džananas Musa

„Nesugebėjome jų sustabdyti savo fiziškumu ir buvome priversti kiekvienoje atakoje traukti kamuolį iš tinklelio. Jie jautėsi per laisvai, ypač įvertinus jų talentą“, – jau po mačo konstatavo pagrindinis „Oly“ įžaidėjas Thomasas Walkupas.

Keli tūkstančiai į Berlyną atvykusių „Olympiakos“ sirgalių kėlė savo komandą kovai, išlydėdami juos plojimais per ilgąją pertrauką, o graikai atsidėkojo kovinga antrąja rungtynių puse.

Į aukštą kalną pamažu kopę Pirėjo krepšininkai vienu metu ketvirtajame kėlinyje priartėjo iki 8 taškų, bet galutinai sulaužyti tvirto „Real“ stuburo nesugebėjo – pergalę 87:76 iškovojo ir į finalą bilietą pačiupo „karaliai“.

„Scanpix“ nuotr./„Real“ krepšininkai
„Scanpix“ nuotr./„Real“ krepšininkai

„Tikrai galėjome sugrįžti, rungtynės buvo laimimos, bet viską nulėmė keli metimai ir gynybiniai epizodai. Turėjome šansą, bet pirmoje pusėje išsikasėme sau duobę ir įstūmėme save į situaciją, kurioje turėjome būti nepriekaištingi“, – teigė Th.Walkupas.

Jis po „Real“ antausio liūdi antrus metus iš eilės. Tik pernai jis buvo dar skaudesnis, nes madridiečiai graikus nugalėjo paskutinių sekundžių Sergio Llullo metimu Eurolygos finale.

Šįkart „Real“ pranašumas buvo svaresnis, tad ir „Olympiakos“ žaidėjams buvo lengviau suvirškinti apmaudą.

„Tai gyvenimas, tai krepšinis. Nesvarbu, laimi ar pralaimi, eini toliau. Tai darome 80 kartų per sezoną. Žinoma, kai kurios rungtynės svarbesnės, bet negali palūžti ir sustoti“, – sakė Th.Walkupas.

Jis džiaugėsi sezonu Eurolygoje ir dėkojo tiems keliems tūkstančiams aistringų sirgalių Berlyne.

VIDEO: Išskirtinė medžiaga. Susipjovė „Fenerbahče“ ir „Panathinaikos“ fanai: mėtė daiktus, paleido kumščius ir šturmavo Berlyno areną

„Ačiū, tai buvo neįtikėtina atmosfera. Bilietus įsigyti buvo labai sudėtinga, bet žmonės, kuriems tai pavyko padaryti, sumokėjo didelius pinigus ir mus palaikė. Esame už tai dėkingi, tai verčia „Olympiakos“ klubą ypatingu, – sakė amerikietis, turintis ir Graikijos pasą. – Šį sezoną įveikėme daugybę nesklandumų. Ketvirtfinalyje prieš „Barca“ ne vieną sykį galėjome palūžti ir pasiduoti, bet vyrukai priėmė tai rimtai ir pademonstravo charakterį.“

„Scanpix“ nuotr./„Olympiakos“ sirgaliai
„Scanpix“ nuotr./„Olympiakos“ sirgaliai

„Trečias iš eilės finalo ketvertas yra pasiekimas, bet dabar turime judėti toliau ir ruoštis Graikijos lygai“, – pridūrė buvęs „Žalgirio“ gynėjas.

O kaip gi rungtynės dėl trečios vietos, kuriose „Olympiakos“, kaip ir prieš dvejus metus Belgrade, sutiks Šarūno Jasikevičiaus treniruojamą ekipą?

15min paklausė Th.Walkupo, ar jam svarbi sekmadienio akistata su Stambulo „Fenerbahče“.

„Ne, nes mūsų tikslas yra laimėti Eurolygą, o ne finišuoti tretiems“, – tiesiai šviesiai rėžė amerikietis.

„Real“ savimi nedvejoja

Savo ruožtu „Real“ žaidėjai sekmadienį žais prieš kitą Graikijos komandą Atėnų „Panathinaikos“ ir sieks tapti ketvirtąja komanda šiame amžiuje, kuriai pavyko apginti Eurolygos trofėjų.

„Tai mums bus dar vienas finalas, bet man patekti į finalą yra labai ypatingas jausmas, – sakė 12 taškų pusfinalyje įmetęs Mario Hezonja. – Sveikinimai ir „Panathinaikos“, kurie pasiekė finalą ir to nusipelnė. Finale turėsime būti geresni nei šiandien, kad laimėtume titulą.“

„Scanpix“ nuotr./Madrido „Real“ – Pirėjo „Olympiakos“
„Scanpix“ nuotr./Madrido „Real“ – Pirėjo „Olympiakos“

Vertindamas rungtynes su „Olympiakos“, kroatas išskyrė gynybą. Susitikimą „Real“ užbaigė blokavę 7 metimus ir perėmę 8 kamuolius.

„Viskas prasidėjo nuo gynybos, o gintis gerai ėmėme nuo rungtynių pradžios. Žinojome, kad „Olympiakos“ yra labai gerai treniruojama komanda, kuri kažkada bandys sugrįžti į rungtynes. Gerai, kad sustabdėme juos laiku ir sugebėjome pasiekti pergalę“, – sakė M.Hezonja.

„Tokia pradžia mums suteikė pagalvę, tam tikrą patogumo jausmą, tačiau tokio tipo turnyruose tai tave gali pražudyti, – pridūrė kroatas. – Turime pakankamai patirties, kad nepalūžtume tokiose situacijose, ir sugebėjome juos sustabdyti.“

15min paklausus, ar „Olympiakos“ žaidėjams nukirpus 25 taškų deficitą iki 8, jo ir kitų „Real“ žaidėjų galvose atsirado dvejonė, M.Hezonja papurtė galvą.

„Ne, šioje komandoje mes niekada nedvejojame savimi. Turime širdį, turime patirtį, turime tokių rungtynių alkį. Dabar sieksime dar vieno trofėjaus“, – teigė kroatas.

„Scanpix“ nuotr./Thomasas Walkupas ir Mario Hezonja
„Scanpix“ nuotr./Thomasas Walkupas ir Mario Hezonja

Eurolygos finalas bus žaidžiamas nuo 21 val. Lietuvos laiku sekmadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas