Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 22

Mokinys nusilenkė mokytojui: debiutanto taškas lėmė saldų Željko triumfą Stambule

Željko Obradovičius sugrįžo į Stambulą pirmą kartą nuo tada, kai paliko „Fenerbahče“ ekipą 2020-aisiais, o paliks Turkijos megapolį su skambia pergale. Serbo treniruojamas Belgrado „Partizan“ (6-9) svečiuose dramatiškai 73:72 (16:19, 17:18, 18:20, 22:15) pranoko vis dažniau klumpančią „Fenerbahče“ (10-5).
Belgrado „Partizan“ komanda
Belgrado „Partizan“ komanda / Scanpix/IMAGO/PanoramiC nuotr.

Ž.Obradovičius „Fenerbahče“ treniravo septynerius metus 2013-2020 m., o 2017-aisiais pirmą sykį klubo istorijoje su Stambulo ekipa laimėjo Eurolygą.

Dabar prie turkų ekipos vairo stovi ilgametis Željko asistentas Atėnų „Panathinaikos“ komandoje Dimitris Itoudis, kurio treniruojama ekipa sezono starte laikėsi turnyro viršūnėje.

Bet šį kartą mokytojas pranoko mokinį.

„Fenerbahče“ pirmavo didžiąją rungtynių dalį, o trečiajame kėlinyje turėjo ir dviženklį pranašumą (49:38), bet serbai pavijo oponentus ir įvėlė į dramatišką rungtynių pabaigą.

Zachas LeDay keturiais taškais išlygino rezultatą (70:70) likus daugiau nei minutei, bet Devinas Bookeris baudų metimais išvedė į priekį „Fenerbahče“ (72:70).

Kitoje aikštės pusėje „Partizan“ rengė padriką ataką, kurią išgelbėjo kamuolį puolime atkovojęs ir pražangą išprovokavęs Aleksa Avramovičius.

Būtent šis 28-erių serbas tapo rungtynių herojumi. Pirmas rungtynes Eurolygoje per savo karjerą žaidęs gynėjas sumetė baudų metimus ir išlygino rezultatą (72:72), o „Partizan“ apsigynus nuo Scottie Wilbekino išpuolio, serbas dar kartą išprovokavo pražangą ir stojo mesti svarbiausių baudų metimų likus 3,5 sek.

Nors pirmąjį metimą prametė, antrasis A.Avramovičiaus bandymas buvo tikslus ir jis suteikė savo ekipai pranašumą (73:72).

„Fenerbahče“ dar galėjo išsigelbėti, bet D.Bookeris suklydo ir Ž.Obradovičiaus vyrai iškovojo skambią pergalę Stambule.

Ji išmetė „Fenerbahče“ iš Eurolygos viršūnės – dabar ją dalinasi „Barcelona“ ir „Monaco“.

„Fenerbahče“: Scottie Wilbekinas 14 (4/8 trit.), Dyshawnas Pierre'as 13 (6 atk. kam.), Nickas Calathesas 11 (7 atk. kam., 7 rez. perd.).

„Partizan“: Kevinas Punteris ir Mathiasas Lessort'as po 12, Dante Exumas 10.

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas