Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 15

Monako kunigaikštystėje – dramatiška Šaro vyrų pergalė per pratęsimą

Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“ (4-0) tęsia pergalingą žygį Eurolygoje, bet tam ir vėl prireikė pratęsimo. Brandono Davieso tempiama Katalonijos komanda 45 minučių dramoje svečiuose 85:81 (12:22, 19:13, 25:19, 19:21, 10:6) įveikė turnyro debiutantę „Monaco“ (2-2).
Brandonas Daviesas
Brandonas Daviesas / Euroleague.net

Dvikovos pradžią nedidelėje „Gaston Medecin“ salėje Monako kunigaikštystėje trikdė problemos su švieslente, tačiau tai neatšaldė įsiaudrinusių šeimininkų.

Įspūdingą energiją demonstravę Zvezdano Mitrovičiaus auklėtiniai po pirmųjų 10 minučių pirmavo 22:12 ir priekyje buvo iki trečiojo kėlinio pabaigos, kai tritaškį įsmeigęs Nigelas Hayesas-Davisas išlygino rezultatą 51:51.

Likus minutei iki susitikimo pabaigos dvitaškį su pražanga pelnė ryškiausias mačo dalyvis Brandonas Daviesas, minimalia persvara į priekį išvedęs „Barceloną“, o po kelių akimirkų jis ištraukė ir pratęsimą, kai baudos metimą prametė „Monaco“ įžaidėjas Leo Westermannas.

Per papildomas 5 minutes toliau tęsėsi B.Davieso šėlsmas, galiausiai nukalęs ir ketvirtą „Barcelona“ pergalę Eurolygos sezono starte iš eilės.

Iš viso vidurio puolėjas per 33 minutes pelnė 27 taškus (10/15 dvit., 1/2 trit., 4/5 baud.), atkovojo 10 kamuolių, atliko 4 rezultatyvius perdavimus ir surinko 38 efektyvumo balus.

Rokas Jokubaitis pirmą kartą šį sezoną Eurolygoje rungtynes pradėjo starte penkete. 20-metis lietuvis žaidė pirmąsias 8 minutes, o per likusį laiką ant parketo praleido dar 6 minutes.

Buvęs žalgirietis pelnė 2 taškus (1/4 dvit.), atkovojo 2 kamuolius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Irgi starto penkete dvikovą pradėjęs Donatas Motiejūnas pasižymėjo staigiais 6 taškais, bet per likusį laiką taškų nebepelnė.

Vidurio puolėjas iš Lietuvos per 15 minučių pataikė 3 dvitaškius iš 5, prametė tritaškį, atkovojo 3 kamuolius, blokavo metimą, atliko rezultatyvų perdavimą, du kartus suklydo ir surinko 5 naudingumo balus.

Ketvirtajame kėlinyje ir pratęsime D.Motiejūnas nežaidė.

Traumelę praėjusiame mače Madride patyręs „Monaco“ vedlys Mike'as Jamesas dvikovą pradėjo nuo atsarginių suolo, pradžioje atrodė slogiai, bet rungtynes baigė savo sąskaitoje turėdamas 16 taškų, atkovojo 5 ir perėmė 2 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, bet 4 kartus ir suklydo.

„Monaco“: Mike'as Jamesas 16, Willas Thomasas 15, Leo Westermannas 10 (3/5 trit.), Donta Hallas 8 (8 atk. kam.).

„Barcelona“: Brandonas Daviesas 27 (10 atk. kam., 38 naud. bal.), Nikola Mirotičius 14, Nicolas Laprovittola ir Nickas Calathesas (4/6 trit., 11 atk. kam., 5 rez. perd.) – po 12.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas