Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 02 01

M.Blaževičiaus karjeros rungtynės neišgelbėjo: „Maccabi“ triumfavo Kaune

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai tęsia niūrų sezoną Eurolygoje. Jure Zdovco auklėtiniai antradienį namuose 78:94 (19:21, 28:26, 13:17, 18:30) krito prieš Tel Avivo „Maccabi“. Neišgelbėjo Lietuvos čempionų ir Mareko Blaževičiaus titaniškos pastangos, ir tai, jog oponentai neturėjo vyr. trenerio bei jo asistentų.

Prieš rungtynes, per pertrauką ir po finalinės sirenos – svarbiausių įvykių aptarimas 15min laidoje „Karštom pėdom“.

„Maccabi“ šiose rungtynėse neturėjo ne tik trenerio Ioanio Sfairopoulo, bet ir jo asistentų Vassilio Geragotelio bei Dorono Perkinso. Dėl šios priežasties Tel Avivo ekipai vadovavo skautų personalo vadovas Avi Evenas.

„Žalgiris“ vertėsi be COVID-19 užklupto Josho Nebo ir čiurnos traumą vis dar besigydančio Manto Kalniečio. Į Eurolygos kovas po labai ilgos pertraukos sugrįžo centras Joffrey Lauvergne‘as. Vėl ant parketo žengė po koronaviruso atsigavęs Paulius Jankūnas ir žaizdas išsilaižęs Janis Strelniekas.

Nors Kaune Eurolygos šventės nebuvo net 48 dienas, antradienį sirgaliai į areną traukė itin vangiai – susirinko vos 4863 žiūrovai.

Pirmoje rungtynių pusėje virė itin lygi kova. Tai atspindėjo ir rezultatas 47:47, degęs švieslentėje po dviejų kėlinių. Marekas Blaževičius su 12 taškų buvo ryškiausia figūra „Žalgirio“ žaidime, bet aukštaūgis išsiskyrė ne tik taškais. Po vieno iš dvitaškių su pražanga centras šaukė į ausį Derrickui Williamsui, o šis stumtelėjo Mareką. Už tai „Maccabi“ žaidėjas gavo nesportinę pražangą, Marekas – techninę.

VIDEO: Apsistumdymas Kaune: Marekas Blaževičius šaukė varžovui į veidą

Trečiajame kėlinyje „Maccabi“ ėmė pavojingai tolti ir po eilinio Jameso Nunnally tritaškio įgijo jau devynių taškų pranašumą. Laimei, Artūro Milaknio sunkus dvitaškis ir Luko Lekavičiaus tritaškis paskutinėmis ketvirčio sekundėmis rezultatą apkarpė – 60:64 atsiliko kauniečiai prieš lemiamą kėlinį.

Bet jame pasipriešinti varžovams nebesugebėjo – metimai nekrito, o „Maccabi“ lyderiai tritaškiais nužudė intrigą gana anksti.

Erikas Ovčarenko/BNS/Eurolygos rungtynės Kaune
Erikas Ovčarenko/BNS/Eurolygos rungtynės Kaune

Geriausią mačą Eurolygos karjeroje sužaidė M.Blaževičius. Vilnietis pelnė 20 taškų (7/11 dvit., 6/6 baud. met.) ir sukaupė net 26 naudingumo balus. 20-metis atkovojo 2 kamuolius, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, perėmė 2 kamuolius, kartą suklydo, gavo bloką, 3 kartus prasižengė ir išprovokavo 7 varžovų pražangas.

VIDEO: Naujas „Žalgirio“ lyderis: geriausios M.Blaževičiaus karjeros rungtynės

Prieš savaitę Marekas taip pat buvo sužaidęs geriausias karjeros rungtynes, kai prieš Milano „Olimpia“ surinko 13 taškų ir 19 naudingumo balų.

Erikas Ovčarenko/BNS/Eurolygos rungtynės Kaune
Erikas Ovčarenko/BNS/Eurolygos rungtynės Kaune

Karjeros vakarą Kaune susikūrė ir J.Nunnally, kuris pelnė net 32 taškus (6/7 dvit., 6/7 trit.) ir finišavo su 38 naudingumo balais.

„Žalgiris“ pataikė 55 proc. dvitaškių (21/38) ir 31 proc. tritaškių (8/26).

O štai „Maccabi“ iš trijų taškų zonos atakavo net 70 proc. (14/20) tikslumu. Iš arti varžovai sumetė 59 proc. metimų (17/29).

VIDEO: Atiduoda visą save: pavyzdinė Luko Lekavičiaus forma

Svečiai laimėjo kovą dėl kamuolių 25:22, žalgiriečiai atliko vienu rezultatyviu perdavimu daugiau – 21:20. Pagyrų buvo vertas Lietuvos čempionų demonstruotas kamuolio branginimas – padarytos vos 5 klaidos.

„Žalgiris“: M.Blaževičius 20 (26 naud. bal.), L.Lekavičius (9 rez. perd., 19 naud. bal.) ir T.Cavanaugh po 16, E.Ulanovas 10 (6 atk. kam.), K.Lukošiūnas 9, A.Milaknis 5, E.Miniotas 2, J.Lauvergne'as ir J.Strelniekas po 0.

„Maccabi“: J.Nunnally 32 (6/7 dvit., 6/7 trit.), S.Wilbekinas 20, A.Žižičius 13, K.Evansas 10.

Rungtynių eiga. „Žalgiris“ – „Maccabi“

Ketvirtas kėlinys. „Žalgiris“ – „Maccabi“

38 min. D.Williamsas smeigė tritaškį su atakos laiko sirena ir panašu, kad tai yra viskas. 73:86.

37 min. M.Blaževičius gal ir žaidžia karjeros rungtynes, bet iš po krepšio reiktų pataikyti. J.Zdovcas šaukia pertraukėlę, jo komanda atsilieka – 73:83.

36 min. S.Wilbekinas... Kokį tritaškį pataikė gynėjas! E.Ulanovas atsakė baudų metimais – 73:79.

35 min. M.Blaževičius sumetė baudų metimus. Puikus centras šiandien – 71:76.

34 min. S.Wilbekinas provokavo M.Blaževičiaus pražangą. „Žalgiris“ pralaimi – 69:76.

33 min. A.Žižičius pelnė dvitaškį su R.Minioto pražanga. Ne to kalibro varžovas Regimantui...

32 min. M.Blaževičius pelnė dvitaškį po nuostabaus L.Lekavičiaus perdavimo. O štai K.Lukošiūnas užmigo gynyboje ir tai lėmė du taškus su pražanga – atsilikimas vėl padidėjo 65:71.

31 min. J.Nunnally pradėjo kėlinį dvitaškiu, jam atsakė K.Lukošiūnas, pataikęs tritaškį – 63:66.

Trečias kėlinys. „Žalgiris“ – „Maccabi“ 60:64

30 min. A.Milaknis sunkiu metimu išgelbėjo ataką, o L.Lekavičius smeigė tritaškį tiksint paskutinėms kelinio sekundėms – 60:64.

29 min. Labai svarbius taškus pelnė L.Lekavičius, tačiau J.Nunnally tritaškių šou tęsiasi. Atsilikimas jau devyni taškai – 55:64.

27 min. S.Wilbekinas pataikė tritaškį iš itin tolimos distancijos. Deficitas auga – 53:60.

25 min. Žalgiriečiai prameta viską kol kas, nors atakuoja iš idealių padėčių. O štai J.Nunnally jau turi 20 taškų. „Žalgirį“ žaidime laiko M.Blaževičius, turintis 16 – 53:55.

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Marekas Blaževičius antrą savaitę iš eilės gerina karjeros rekordą – dar tik trečio kėlinio pradžia, o žalgirietis jau pelnė 14 taškų. Prieš savaitę Milane jis „dizaineriams“ atskaitė 13 taškų. Tai jau šeštas kartas šį sezoną, kai 20-metis vidurio puolėjas pasiekė dviženklę rezultatyvumo ribą.

23 min. M.Blaževičius pataikė iš vidutinio nuotolio, o S.Wilbekinas įsmeigė iš trijų taškų zonos. Atsiliekame – 51:52.

22 min. E.Ulanovas pataikė sudėtingą dvitaškį paskutinę atakos laiko sekundę – 49:47.

21 min. S.Wilbekinas nepataikė iš po krepšio, K.Lukošiūnas – laisvas iš toli.

Antras kėlinys. „Žalgiris“ – „Maccabi“ 47:47

20 min. Kėlinio pabaiga nieko, žinoma, neišsprendė. Keliamės į pertrauką.

19 min. K.Lukošiūnas įkrėtė tritaškiuką ir vaizdas aikštėje kol kas tikrai neblogas. Gaila, bet S.Wilbekinas paskutinėmis atakos sekundėmis taip pat pataikė iš toli. Kauniečiai dar priekyje – 43:41.

18 min. Tikras varžovų KošMarekas! Du M.Blaževičiaus taškai su pražanga. O tada ir susistumdymas su D.Williamsu. „Maccabi“ aukštaūgiui Marekas rėkė į veidą po epizodo, D.Williamsas neliko skolingas ir stumtelėjo žalgirietį.

Marekas nubaustas technine pražanga, o jo varžovas – nesportine. Iš šio epizodo „Žalgiris“ išėjo laimėtoju, mat taškus dar pridėjo ir E.Ulanovas – 40:38.

17 min. M.Blaževičius! Du jo taškai su pražanga – 31:31.

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
335 sektoriuje trečiame arenos aukšte patogiai įsikūręs sirgalius lėtu žingsniu nuėjo pasiimti ką tik specialiu automatu į jo pusę skriejusių marškinėlių. Jam didelės konkurencijos dėl šio prizo nebuvo – vyras yra vienintelis tame sektoriuje įsikūręs sirgalius. Vaizdas apytuštėje „Žalgirio“ arenoje neįkvepia – panašu, kad šiandien bus užfiksuotas naujas „Žalgirio“ lankomumo antirekordas Eurolygoje.

16 min. J.Nunnally pataikė jau trečią savo tritaškį šiandien ir tai tampa rimta problema „Žalgiriui“, kuris atsilieka – 28:31.

14 min. E.Ulanovas dėjimu vedė „Žalgirį“ į priekį, bet S.Wilbekinas įkrėtė tritaškį. L.Lekavičius prasiveržęs įsuko nuostabų metimą iš po krepšio – 28:28.

13 min. K.Lukošiūnas įsmeigė tritaškį, L.Lekavičius pridėjo dvitaškį ir rezultatas lygus – 24:24.

12 min. A.Milaknis apsisukdamas paskutinę atakos laiko sekundę meta taiklų tritaškį nuo lentos, bet snaiperis išleisti kamuolio laiku nespėjo – taškai neskaitomi. Atsilikimas didėja po varžovų tritaškio – 19:24.

Pirmas kėlinys. „Žalgiris“ – „Maccabi“ 19:21

9 min. T.Cavanaugh kol kas puikus puolime, jis jau surinkęs 10 taškų – 17:20.

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Nepatenkintas Jure Zdovcas minutės pertraukėlę pradėjo nuvydamas Janį Strelnieką į suolo galą – po traumos grįžęs latvis per dvi minutes spėjo pridaryti tiek klaidų gynyboje, kad slovėno kantrybė išseko.

8 min. J.Reynoldsas įveikė J.Lauvergne'o gynybą ir įdėjo iš viršaus. J.Zdovcas šaukė pasitarimą – 15:20.

7 min. J.Nunnally įsišaudė. Dar vienas jo tritaškis ir kauniečių deficitas siekė tris taškus – 15:18.

6 min. Ant parketo Eurolygos mače grįžo J.Lauvergne'as!

5 min. M.Blaževičiaus geras atmetimas, kurį tritaškiu verčia T.Cavabaugh. Deja, jam tuo pačiu atsakė J.Nunnally. Galiausiai greitoje atakoje „Maccabi“ įkrovė iš viršaus – atsiliekame 13:15.

4 min. D.Williamsas vos neįdėjo su M.Blaževičiaus pražanga, bet nubaudė žalgiriečius baudų metimais – 10:10.

3 min. Puiki greita ataka, kurią taškais iš po krepšio užbaigė M.Blaževičius. L.Lekavičius pridėjo tritaškį – 10:6.

1 min. T.Cavanaugh smeigė tritaškį ir kauniečiai priekyje namuose – 3:2.

Starto penketai: Scottie Wilbekinas, Jamesas Nunnally, Keenanas Evansas, Ante Žižičius, Derrickas Williamsas.

„Žalgiris“: Lukas Lekavičius, Karolis Lukošiūnas, Edgaras Ulanovas, Tyleris Cavanaugh, Marekas Blaževičius.

„Maccabi“:

Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
Titas Sargiūnas, Motiejus Krivas, Liutautas Lelevičius – šie ką tik arba dar visai pilnametystės nesulaukę žaidėjai keliavo į pastarąsias „Žalgirio“ Eurolygos rungtynes ir užpildė paskutines sudėties vietas. Šiandien nė vienas iš jų ant „Žalgirio“ suolo nesėdės – Lietuvos čempionai po ilgos pertraukos turi 12 pasiruošusių žaisti žaidėjų, tarp kurių – ir po COVID-19 atsigavęs Paulius Jankūnas bei šlaunies traumos dvi savaites kamuotas Janis Strelniekas.
Marius Milašius Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje
„Ooo, sveiki, treneri“ – taip „Žalgirio“ arenos užkulisiuose išvydęs Gintarą Krapiką sureagavo Paulius Jankūnas. Sveikinuosi ir aš su jumis iš „Žalgirio“ arenos, kur po 48 (!) dienų pertraukos vyks Eurolygos rungtynės. Tiesa, kauniečiai per amžinybę primenančią pauzę, panašu, primiršo krepšinį ir galutinai prarado tikėjimą savo komanda – tribūnose kol kas sėdi tik pavienės sirgalių grupelės, o rungtynėse prognozuojamas visų laikų „Žalgirio“ arenos lankomumo antirekordas.
VIDEO: „Eurolygos diena“: ilgai lauktas sugrįžimas ir netreniruojami varžovai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas