Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 15

Naujam „Žalgirio“ treneriui – šilti žodžiai iš NBA: „Mes jo pasiilgsime“

Kauno „Žalgirio“ vairą perimantis Martinas Schilleris atsisveikina su „Utah Jazz“ organizacija, kurioje praleido trejus pastaruosius metus. Išlydėdami austrą atgal į Europą „džiazmenų“ atstovai negailėjo šiltų žodžių Šarūno Jasikevičiaus įpėdiniui.
Quinas Snyderis ir Martinas Schilleris
Quinas Snyderis ir Martinas Schilleris / Scanpix nuotr. ir stopkadras

2017 m. vasarą į kitą Atlanto vandenyno pusę patraukęs M.Schilleris tris sezonus treniravo „Salt Lake City Stars“ komandą G lygoje, bet prisidėjo ir prie „Jazz“ sėkmės NBA lygoje, dalindamas patarimus Jutos klubo vyr. treneriui Quinui Snyderiui ir jo asistentui bei geram savo bičiuliui Alexui Jensenui.

Gavęs komandą, buvusią G lygos dugne, M.Schilleris per kelerius metus ją pavertė viena stipriausių pirmenybėse ir koronaviruso nutrauktame 2019–2020 m. sezone pretendavo į geriausios Vakarų konferencijos ekipos vardą.

Nepaisant to, kad sezonas taip ir liko neužbaigtas, austras buvo išrinktas geriausiu G lygos metų treneriu.

Labai realu, kad po tokio pasirodymo M.Schilleris būtų sulaukęs kvietimo prisijungti prie „Jazz“ trenerių štabo, tačiau atskriejęs pasiūlymas iš Kauno privertė 38-erių specialistą krautis lagaminus į arčiau gimtinės Austrijos esančią Europos šalį.

VIDEO: Naujo „Žalgirio“ trenerio prisistatymas sirgaliams

Nors taip ir neteko padirbėti išvien su M.Schilleriu, naująjį „Žalgirio“ strategą itin šiltai išlydėjo „Jazz“ vyr. treneris Q.Snyderis, pats per karjerą buvęs tiek G lygos komandos strategu (2007-2010 m. jis treniravo „Austin Toros“), tiek Eurolygos komandos trenerių štabo nariu (2012-2013 m. sezone Q.Snyderis talkino Ettorei Messinai Maskvos CSKA klube).

„Esame labai sujaudinti ir didžiuojamės dėl to, kad Martinas pasinaudojo galimybe tapti Kauno „Žalgirio“, vienos geriausių organizacijų Eurolygoje, vyriausiuoju treneriu, – oficialiame pranešime cituojamas Q.Snyderis. – Trenerio darbas, kurį jis atliko su „Stars“, buvo įvertintas geriausio G lygos trenerio apdovanojimu. Jis ne tik sėkmingai treniravo „Stars“, bet ir svariai prisidėjo prie „Jazz“ programos padėdamas tobulėti jauniems žaidėjams. Visi mes linkime Martinui ir jo šeimai viso ko geriausio žengiant šį įdomų naują žingsnį karjeroje.“

„Scanpix“ nuotr./Quinas Snyderis ir Donovanas Mitchellas
„Scanpix“ nuotr./Quinas Snyderis ir Donovanas Mitchellas

Atsisveikinimo žodžius M.Schilleriui skyrė ir „Jazz“ skautingo departamento vadovas ir „Stars“ krepšinio operacijų viceprezidentas Bartas Tayloras, pabrėžęs, jog M.Schillerio treniruota komanda tobulėjo sulig kiekvienais metais.

„Martino treniruoti „Stars“ žaidė vis geriau kiekviename sezone, o to kulminacija buvo visiškai pelnytas geriausio trenerio apdovanojimas. Jis turėtų didžiuotis tuo, ką pasiekė „Stars“ komandoje, palikdamas laimėtojų kultūrą ir ryškų pėdsaką „Jazz“ organizacijoje, kuriai jis padėjo tobulindamas žaidėjus, trenerius ir visą personalą. Norime padėkoti jam už atsidavimą mūsų programai. Mes jo pasiilgsime“, – sakė B.Tayloras.

Antradienį pristatyto „Žalgirio“ trenerio pasiekimus Jutoje įvertino ir Jonathanas Rinehartas, „Stars“ klubo prezidentas. Jis išskyrė M.Schillerio atsidavimą.

„Turėjau privilegiją iš arti stebėti Martino atsidavimą ir ryžtą dirbant prie kiekvieno mūsų organizacijos aspekto per pastaruosius trejus metus. Nuo kylančių pasiekimų aikštėje iki išaugusio bendravimo su „Jazz“ ar pastangų auginant mūsų bendruomenę. Jis buvo tikras turtas „Stars“organizacijai, kuri augo be sustojimo per jo čia praleistą laiką. Martinas tapo draugu daugeliui žmonių. Jis visada liks „Jazz“ ir „Stars“ šeimos dalimi. Linkime jam ir jo šeimai tik geriausio“, – cituojamas G lygos komandos prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas