Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 16

NBA langas „Žalgirio“ naujokui bus atidarytas dvi savaites

Kauno „Žalgiris“ rado įžaidėją, pasiekė susitarimą su 25-erių metų 191 cm ūgio Emmanueliu Mudiay, tačiau iš Kongo Demokratinės Respublikos kilusiam krepšininkui kelią į Lietuvą dar gali užkirsti kontrakto pasiūlymas iš NBA. Kaip informuoja 15min šaltiniai, šiuo metu vasaros lygoje rungtyniaujančio E.Mudiay ir „Žalgirio“ susitarime NBA lango uždarymo data yra rugpjūčio 29-oji diena.

15min šaltiniai patvirtino BasketNews žurnalisto Donato Urbono skelbtą informaciją, jog Kauno „Žalgiris“ pasiekė susitarimą su įžaidėju Emmanueliu Mudiay, ir papildė, jog krepšininkas iki rugpjūčio 29-osios dienos dar gali sudaryti kontraktą su NBA klubu.

Palyginimui, Lietuvos krepšinio lygos startas numatytas rugsėjo 16-ąją dieną, o Eurolygos pirmasis mačas įvyks dar po dviejų savaičių – rugsėjo 30-ąją dieną.

E.Mudiay šiuo metu varžosi vasaros lygoje, kurioje per ketverias rungtynes fiksuoja 9,3 taško, 7 rezultatyvių perdavimų, 1,8 atkovoto ir 0,8 perimto kamuolio bei 2,3 klaidos statistiką.

Krepšininko atstovaujama „Portland Trail Blazers“ sužais dar vienerias rungtynes su „Houston Rockets“ komanda, o vasaros lyga baigsis naktį iš antradienio į trečiadienį.

„Žalgirio“ nužiūrėtas įžaidėjas 2015-aisiais metais NBA naujokų biržoje 7-uoju šaukimu buvo pasirinktas „Denver Nuggets“ klubo.

Po pusantrų metų Kolorado valstijos sostinėje jis mainų būdu persikėlė į Niujorką, kuriame sužaidė karjeros sezoną. „New York Knicks“ marškinėlius užsivilkęs E.Mudiay rinko po 14,8 taško, 3,3 atkovoto kamuolio ir 3,9 rezultatyvaus perdavimo.

2019–2020 metų sezone šis atakų organizatorius žaidė „Utah Jazz“ ekipoje, kurios dublerių ekipoje „Salt Lake City Stars“ darbavosi dabartinis „Žalgirio“ strategas Martinas Schilleris.

Šiuo metu „Žalgirio“ atstovai irgi yra NBA vasaros lygoje, kurioje ieško kitų galimų variantų į įžaidėjo poziciją, jei E.Mudiay sudarytų sutartį su NBA klubu.

Praėjusį sezoną E.Mudiay dėmesio iš NBA komandų nesulaukė ir nesužaidė nė vieno mačo.

VIDEO: PIKENROLAS: Marek Blaževič – apie išsilaksčiusius „Ryto“ talentus ir motyvus likti „Žalgiryje“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas