Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 04

NBA naujokų biržas nužvelgiančiuose portaluose – skirtingos prognozės R.Jokubaičiui

Kauno „Žalgirio“ talentas Rokas Jokubaitis matomas kaip neabejotinas NBA naujokų biržos šaukimas, tačiau, pasak atnaujintų duomenų, 20-metis lietuvis savo pavardę gali išgirsti tiek pirmojo rato pabaigoje, tiek antrojo viduryje.
Rokas Jokubaitis
Rokas Jokubaitis / Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr.

Perspektyviausius pasaulio talentus nužvelgiantys portalai atnaujino savo spėjimus artėjančią vasarą vyksiančiai NBA naujokų biržai. Visi jie 20-metį Roką Jokubaitį mato tarp 60 kvietimų sulauksiančių žaidėjų sąrašo.

JAV žiniasklaidos gigantė ESPN įžaidėjui iš Lietuvos skyrė 47-ąją poziciją, tuo metu „nbadraft.net“ ir „Bleacher Report“ davė atitinkamai 28-ąją ir 33-ąją vietas.

„Rokas ir Eurolygoje, ir Lietuvoje atakuoja virš 50 proc. taiklumu. Jis kol kas yra labai efektyvus, ribotą atletiškumą kompensuojantis gerais kamuolio valdymo įgūdžiais, pojūčiu žaidimui, meistriškumu ir aukštu žaidimo IQ“, – rašo „Bleacher Report“ žurnalistas Jonathanas Wassermanas.

Palyginimui, praėjusį lapkritį R.Jokubaitis „nbadraft.net“ tinklalapyje buvo reitinguojamas 27-oje pozicijoje, 47-ąjį šaukimą jam skyrė „nbadraftroom.net“, o ESPN – 40-ąjį.

Lūžio sezoną Eurolygoje žaidžiantis 192 cm ūgio atakų organizatorius per beveik 21 minutę pelno po 7,4 taško (54,8 proc. dvit., 36,4 proc. trit., 80 proc. baud.), atkovoja po 1,9 kamuolio, atlieka po 2,7 rezultatyvaus perdavimo ir renka po 7,9 naudingumo balo.

LKL pirmenybėse statistika panaši – 8,4 taško, 1,6 atkovoto kamuolio, 3,9 rezultatyvaus perdavimo ir 9,9 naudingumo balo.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Roko Jokubaičio emocijos po Eurolygos rungtynių
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Roko Jokubaičio emocijos po Eurolygos rungtynių

Gerai vertinami yra ir Kėdainių „Nevėžio“ centro Arielio Hukporčio šansai praverti NBA duris. ESPN jam 37-ąjį, „nbadraft“ – 36-ąjį, o „Bleacher Report“ – 38-ąjį galimą šaukimą.

Traumų ir viruso kamuotas 18-metis 211 cm ūgio centras iš Vokietijos LKL čempionate spėjo sužaisti 6 mačus, kuriose rinko po 11,5 taško, 6,5 atkovoto kamuolio, rezultatyvų perdavimą, perimtą kamuolį, 1,2 blokuoto metimo, 3,2 klaidos ir 10,5 naudingumo balo.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Ariel Hukporti
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Ariel Hukporti

Aukštesnis šaukimas nei R.Jokubaičiui ar A.Hukporti yra prognozuojamas Madrido „Real“ deimančiukui Usmanui Garubai, kuriam dabar dėliojami 16, 17 ir 18 šaukimai.

Dviejuose reitinguose pirmąją vietą užima Oklahomos valstybinio universiteto 19-metis 201 cm ūgio įžaidėjas Cade'as Cunninghamas, o „nbadraft“ prognozėje pirmasis yra Jalenas Suggsas, už mėnesio 20-ąjį gimtadienį minėsiantis Gonzagos universiteto atakų organizatorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas