Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 06

„Nesąmonė, absurdas, cirkas“: pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui

Puikiai rungtynes Vokietijoje pradėjęs Kauno „Žalgiris“ galiausiai paskendo klaidų liūne ir Eurolygos autsaiderei Berlyno ALBA nusileido 62:64, nors daugiau nei 39 dvikovos minutes buvo pirmaujančios komandos vaidmenyje. Portale 15min – sporto komentatoriaus Ryčio Vyšniausko pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir vyriausiajam treneriui.
ALBA – „Žalgiris“
ALBA – „Žalgiris“ / zalgiris.lt nuotr.

Nesąmonė. Absurdas. Cirkas. Komedija. Tragikomedija. Katastrofa. Eurolygos blogiausia reklama. Visi šie žodžiai tinka apibūdinti rungtynėms Vokietijoje.

Tragiškas krepšinis, tragiškas teisėjavimas, net ir transliacijos režisierių darbas, lyginant su bendru Eurolygos produktu, buvo labai žemos kokybės.

Manau, kad niekas nebuvo laimingas praleidęs dvi valandas žiūrėdamas Berlyno ALBA ir Kauno „Žalgirio“ rungtynes. Bet jos bent galėjo pasibaigti mūsiškių pergale, kas kažkiek kompensuotų visą kančią ir neviltį, kurią prie televizoriaus ekrano teko išgyvent krepšinio gurmanams.

39 minutes ir 50 sekundžių pirmavęs „Žalgiris“ pralaimėjo po pergalingo Jono Mattissecko tritaškio. Kazio Maksvyčio komanda dar turėjo paskutinę ataką, bet ji nebuvo sėkminga.

Tikriausiai po tokio mačo sunku rasti žodžių.. Manau, kad dvikovos dalyviams yra dar sunkiau, išskyrus ALBA, kuri džiaugiasi nutraukusi šešių nesėkmių atkarpą.

Nelaimėti prieš paskutinę Eurolygos komandą, neturinčią keturių labai svarbių žaidėjų, kai rungtynes pradedi rezultatu 20:4... Pirmos minutės signalizavo, kad laukia lengvas pasivaikščiojimas Berlyne, bet turime tai, ką turime.

Tikėkimės, kad toks pralaimėjimas labai stipriai nepaveiks komandos dvasios.

#2 Keenanas Evansas – 3

zalgiris.lt nuotr./Keenanas Evansas
zalgiris.lt nuotr./Keenanas Evansas
8 tšk. (1/5 dvit., 1/4 trit., 3/4 baud.), 2 rez. perd., 4 kld., 4 naud. bal., 26 min.

Keenanas Evansas nebuvo panašus į save. Tai nebuvo tas žaidėjas, kuris iki tol traukė „Žalgirį“ į pergales. Komandos lyderis sužaidė vienas blogiausių rungtynių per savo etapą Kauno klube, nors mačą pradėjo taikliu tritaškiu.

ALBA gerai gynėsi prieš pikenrolą, o K.Evansas nemažai situacijų forsavo, ėjo į kontaktą ir atliko sunkius metimus. Vėliau nepataikė tritaškių, kurie įprastai būna jo ginklu.

Šiose rungtynėse labai trūko stabilaus Keenano vadovavimo ir lyderystės.

Lemiamose atakose jis buvo atkirstas nuo kamuolio ir stovėjo visai kitoje aikštelės pusėje.

K.Evansas nebuvo vedlys, kurį mes esame įpratę matyti. Labai keista buvo matyti, kai iš užtikrintai abiem rankomis kamuolį valdančio žaidėjo kamuolį ties vidurio aikšte išsitraukinėja Malte Delowas. Tai buvo tiesiog nepanašu į Keenaną.

Pažymys yra toks, kokį man neįprasta rašyti mėgstamiausiam „Žalgirio“ žaidėjui. Jis sužaidė toli nuo lūkesčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas