Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 24

Nesėkme Stambule nusivylęs Kazys Maksvytis: „Tai mums kainavo pergalę“

Kauno „Žalgiris“ tolsta nuo Eurolygos atkrintamųjų. Kazio Maksvyčio komanda krito Stambule prieš vietos „Fenerbahče“, o per likusias ketverias reguliaraus sezono rungtynes veikiausiai teks iškovoti visas keturias pergales.

Nuo 2019-ųjų metų Kauno „Žalgiriui“ užburta Stambulo „Fenerbahče“ namų aikštelė neįveikiama buvo ir 2022–2023 metų sezono pabaigoje, Kazio Maksvyčio komandai gaudant Eurolygos atkrintamųjų traukinį.

Lietuvos komanda keliskart grįžo į rungtynes, tačiau lemiamas arbitrų švilpukas skelbė „Žalgirio“ pralaimėjimą 79:87.

„Nėra klausimų dėl mūsų kovingumo ir energijos, bet kokybės pritrūko. Tai mums kainavo pergalę“, – po dvikovos sakė K.Maksvytis.

VIDEO: K.Maksvytis po dvikovos Stambule: „Pritrūkome kokybės sprendimuose“

Įspūdingai Eurolygoje debiutavęs „Fenerbahče“ lyderis Johnathanas Motley vėl turėjo problemų prieš „Žalgirį“. Naudingiausias Dimitrio Itoudžio auklėtinis per pirmąsias 7 minutes suklydo 4 kartus, o tai leido Kauno krepšininkams pirmauti nepaisant itin chaotiško puolimo.

Kazio Maksvyčio kariauna per pirmuosius du kėlinius dukart pralaimėjo atkarpas po 0:11, o antroji jų buvo prieš pat antrojo kėlinio pabaigą.

„Ülker Sports“ arenos tribūnose įsitaisęs buvęs žalgirietis Artūras Milaknis, šį sezoną žaidžiantis Turkijos klube Bursos „Tofaš“, galėjo žavėtis „Fenerbahče“ snaiperių taiklumu. Iki ilgosios pertraukos D.Itoudžio auklėtiniai realizavo net 8 tritaškius iš 12.

„Žalgiris“ deficitą ėmė po truputį tirpdyti trečiajame kėlinyje, bet ketvirčio viduryje – ketvirtoji rezultatyviausio Kauno komandos žaidėjo (8 taškai) Igno Brazdeikio pražanga.

Per trečiąjį kėlinį atsigavęs J.Motley surinko 7 taškus, o „Fenerbahče“ išsaugojo dviženklį pranašumą – 65:55.

Kazys Maksvytis sprogo pykčiu po eilinės „psichologinės“ A.Polonaros klaidos. Šįkart italas prasižengė prieš iš toli metusį „Fenerbahče“ amerikietį Tylerį Dorsey.

Prasidėjus priešpaskutinei rungtynių minutei po traumos grįžęs Isaiah Tayloras realizavo tritaškį, grąžinusį „Žalgiriui“ viltį (74:80). Vis dėlto A.Polonara antrą kartą nusiuntė „Fenerbahče“ žaidėją prie trijų baudų metimų linijos ir tai buvo viskas.

„Labai svarbi pergalė. Sveikinimai žaidėjams. Sirgaliams turėjo patikti mūsų pastangos. Visos dvikovos metu buvome susikaupę, kovėmės bei kritome dėl kiekvieno kamuolio. Atakavome varžovų silpnas vietas, o mums padėjo ir gera metimų realizacija. Antroje mačo pusėje aukšto lygio gynybos neparodėme, bet buvome verti pergalės, – po rungtynių kalbėjo Stambulo ekipos vairininkas Dimitris Itoudis. – Patyrėme porą pralaimėjimų ir turėjome į tai sureaguoti. Komanda sureagavo. Tai buvo svarbu. Žaidėjai tryško noru, o kai noras yra, ateina pergalės, nes kokybės ir meistriškumo mums pakanka.“

zalgiris.lt nuotr./Rolandas Šmitas
zalgiris.lt nuotr./Rolandas Šmitas

Naudingiausiu rungtynių žaidėju tapo buvęs žalgirietis Nigelas Hayesas-Davisas, per 39 minutes ir 19 sekundžių ant parketo surinkęs 19 taškų, atkovojęs 6 ir perėmęs 2 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir surinkęs 26 naudingumo balus.

„Rungtynių planas buvo susilyginti su „Žalgirio“ energija, kadangi jie žaidžia labai kietai, krenta ant kamuolio ir lipa puolime ant lentos. Turėjome susilyginti su „Žalgirio“ intensyvumu. Kaune to neparodėme ir neturėjome jokių šansų. Šiandien žaidėme „Fenerbahče“ krepšinį“, – sakė N.Hayesas-Davisas.

VIDEO: Fenerbahce - Zalgiris | Game Highlights | 2023.03.24

Humoro jausmo nestokojantis krepšininkas kalbėjo apie 3 pramestus baudų metimus iš 9.

„Tikiu kiekvienu savo metimu, kurį atlieku, o mama nekenčia, kai prametu baudų metimus. Šiandien baudų pramečiau per daug. Komanda atliko gerą darbą, turime tai tęsti ir tobulėti. Kai žaidžiame „Fenerbahče“ krepšinį, turime gerus šansus laimėti, – sakė N.Hayesas-Davisas. – Nepyk, mama, kad pramečiau tiek baudų. Galėjau išeiti iš rungtynių su 20 taškų.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Nigelas Hayesas-Davisas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Nigelas Hayesas-Davisas

Geriausias rungtynes su „Fenerbahče“ marškinėliais sužaidė 15 taškų per 22 minutes pelnęs Tyleris Dorsey.

„Puiki pergalė, kurios mums reikėjo, – sakė krepšininkas. – Kiekvienos rungtynės svarbios dėl vietos turnyrinėje lentelėje. Šiandien parodėme gerą energiją. Visada pasitaikys pakilimų ir nuopuolių. Kiekvienas mačas nuo šiol bus lyg atkrintamųjų. Mes norime ne tik būti atkrintamosiose, bet ir turėti namų aikštelės pranašumą.“

VIDEO: „Eurolygos diena“: „Žalgirio“ kortos ir brangūs „Fenerbahče“ pirkiniai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas