Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 11 18

Nestandartiniai ginklai: prieš gyvybiškai svarbią „Žalgirio“ kovą – karantinas

Šaras ėmėsi veiksmų. Prieš Eurolygos septintojo turo dvikovą su Stambulo „Galatasaray“ Kauno „Žalgirio“ treneris nutarė neįprastai sutelkti komandą. Į atsakingą mūšį Lietuvos čempionai kilo įvedę karantiną. Nestandartinių sprendimų „Žalgiriui“ reikės ir Maskvoje.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Eurolyga | CSKA – „Žalgiris“ | 19:00 | Maskva

Ką tai reiškia? Antradienį, dvikovos su „Galatasaray“ išvakarėse, iki 13 val. susirinkę į vieną Kauno viešbučių, žalgiriečiai savo mieste pusantros dienos gyveno išvykos režimo ritmu ir laikėsi sustyguotos dienotvarkės.

Tai nėra visiškai neįprasta praktika krepšinyje, bet pastaraisiais metais – tikra retenybė.

Pastarąjį kartą karantiną „Žalgiryje“ buvo įvedęs ispanas Joanas Plaza, komandą treniravęs 2012-2013 metų sezoną.

Tiesa, žalgiriečiai tada į trenerio sumanymą žiūrėjo su šypsena, nes karantinas nepriminė tikrojo karantino – krepšininkams buvo pasakyta tik kartu susirinkti papietauti ir nakvoti tame pačiame viešbutyje.

Š.Jasikevičiaus sustyguota dienotvarkė rungtynių išvakarėse ir rungtynių dieną buvo šiek tiek griežtesnė. Aišku, iki Duško Ivanovičiaus metodų neleisti naudotis telefonais neprieita. Ar iki Stambulo „Galatasaray“ praktikos palikus viešbutį išmesti žaidėjus iš komandos.

P.Jankūnas: „Kiekvienas labiau stengėsi nei per kitas rungtynes. Visi labiau atsidavėme.“

„Žalgirio“ treneris taip norėjo sutelkti komandą labai svarbioms rungtynėms. Pralaimėjimas „Galatasaray“ būtų nubloškęs Lietuvos čempionus į paskutinę Eurolygos vietą.

Tačiau žalgiriečiai į gyvybiškai svarbų mūšį išėjo ryžtingi ir susikoncentravę. „Galatasaray“ tik mačo pabaigoje pasinaudojo atsipalaidavimu ir panaikino dviženklį skirtumą.

„Fantastiškai, – paklaustas, kaip žalgiriečiai psichologiškai sureagavo į rungtynių atsakomybę, nė nesusimąstęs po pergalės 87:75 atsakė Š.Jasikevičius. – Jie labai laikėsi žaidimo plano, atsidavė šimtu procentų. Neturiu problemų dėl žaidėjų darbo.“

Žalgiriečiai neprasitarė apie karantiną, tačiau po pergalės ne vienas žaidėjas užsiminė apie psichologinį faktorių.

„Žaidėme su tinkama energija ir dideliu noru“, – kalbėjo Edgaras Ulanovas.

„Kaip treneris sakė, tai mums buvo mažasis finalas. Turėjome ir privalėjome laimėti, jei norime kautis toliau, – pridūrė kapitonas Paulius Jankūnas. – Manau, kad pergalę lėmė mūsų nusiteikimas ir kovingumas. Manau, kad kiekvienas labiau stengėsi nei per kitas rungtynes. Visi labiau atsidavėme.“

VIDEO: Krepšininkų mintys po pergalės prieš turkus iš „Žalgiriečių“ rūbinės

CSKA komandą pirmą kartą šį sezoną paguldęs Stambulo „Daruššafaka“ treneris Davidas Blattas minėjo, kad tokioms komandoms įveikti reikia nestandartinių ginklų. Kokių naujų ginklų Š.Jasikevičius išsitrauks Maskvoje?

„Orakulo“ prognozė: „Žalgiris“ – „CSKA“
„Orakulo“ prognozė: „Žalgiris“ – „CSKA“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas