Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 02 02

Nuostabus L.Lekavičius: „Po tokių pergalių dingsta visi skausmai“

Po rekordinio vakaro „Žalgirio“ herojų atradome rūbinės kampe įmerkusį kojas į ledo vonią. Po tokio pasirodymo prieš „Barcą“ teko vėsinti įkaitusį krepšininką, kuris fantastišką pergalę pažymėjo rezultatyviausiomis (17 tšk.) ir naudingiausiomis (25 naud. bal.) karjeros rungtynėmis Eurolygoje. „Lukas! Lukas! Lukas Lekavičius!“ – šaukė „Žalgirio“ arenos pranešėjas Justinas Liaudinskas po vieno, antro, trečio „Žalgirio“ mažylio rezultatyvaus šūvio. Kitoje aikštės pusėje jį į realybę sugrąžino kitas mažylis Tyrese'as Rice'as. Bet gynyboje vaikyti lietuvišką atominę musę buvo per sudėtinga net ir Eurolygos čempionui. 22-ejų lietuvis nustelbė amerikietį 17-12, o „Žalgiris“ – „Barceloną“ 89:85.

„Skausmai žaisti netrukdė. Po tokių pergalių dingsta visi skausmai, – džiaugėsi L.Lekavičius, prieš rekordinį mačą jautęs kojų skausmus. – Geras jausmas. Svarbiausia pergalė. Bet jei būtume pralaimėję, nieko gero nebūtų.“

„Šaunuolis, Lukai!“ – šaukė vyras iš „Žalgirio“ arenos tribūnų glūdumos. Įžaidėjas tą akimirką pražanga stabdė „Barcelona“ puolimo lyderį Tyrese'ą Rice'ą, bet žiūrovai įvertino pasiaukojantį lietuvio žaidimą.

Dar visai neseniai 22 metų krepšininkas iškrapštė iš T.Rice'o rankų kamuolį „Barcos“ aikštės pusėje. Vėliau lemiamu metu 180 cm ūgio atakų organizatorius savo mažytėmis rankomis išplėšė kamuolį iš varžovų aukštaūgių rankų, atrodo, jau beviltiškoje situacijoje.

L.Lekavičius papirko 12 tūkstančių „Žalgirio“ žiūrovų rekordiniu pasirodymu.

„Atmosfera buvo neįtikėtina“, – pridūrė Lukas.

Šaras paskutinei 11 sekundžių atkarpai trečiojo kėlinio pabaigoje išleido Luką Lekavičių į aikštę. Jis žinojo, kad 180 cm ūgio mažylis padidins galimybę trečiąjį kėlinį baigti taškais. Taip ir įvyko. Tvirtai rankose kamuolį suspaudęs L.Lekavičius sudraskė visą katalonų gynybą į skutelius ir įrideno akrobatišką dvitaškį – 61:61. Paulius Jankūnas tėviškai plekšnojo gynėjui per pakaušį.

„Akcentavome atakuoti jų aukštus, nebūtinai žaisti per mane“, – savo rezultatyvumą paaiškino L.Lekavičius.

Kai „Žalgiris“ krito į duobę ketvirtojo kėlinio pradžioje ir atsiliko 64:70, sėkmingą bangą pasigavęs Lukas pasišokdinęs Justiną Doellmaną prie trijų taškų zonos šiam į veidą suleido dvitaškę injekciją, vainikuodamas žaliai baltų spurtą 9:0 (73:70). Nuo to laiko žaliai balti nebeužleido svečių į priekį.

Giorgos Bartzokas nebeištvėręs paprašė minutės pertraukėlės, nes „Žalgirio“ arena vėl sproginėjo nuo emocijų visai taip pat, kaip tą stebuklingą vakarą su Maskvos CSKA. Šaras daužė Lukui per krūtinę.

„Manau, kad sutelkė fanai. Manau, kad norėjome labiau laimėti nei Barca. Fanai ir didesnis mūsų noras – svarbiausias pergalės priežastys“, – tikino L.Lekavičius.

Tai buvo fantastiškas L.Lekavičiaus vakaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas