Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 09 29

Nustebinti galinčių Eurolygos žaidėjų dešimtuke – „Žalgirio“ naujokas iš Argentinos

Netrukus startuosiantis 2020–2021 metų Eurolygos sezonas žada daugybę intrigų ir bekompromisę kovą kiekvienose rungtynėse, o tinklalapis „Euro Hoops“ pabandė nuspėti, kurie stipriausio Senojo žemyno krepšininkai artėjantį sezoną gali nustebinti sirgalius. Paminėjimo sulaukė ir kol kas rungtyniauti negalintis Kauno „Žalgirio“ naujokas Patricio Garino.

„Aletiškasis argentinietis per trejus metus Vitorijoje dažnai atrodydavo kaip aktyviausias krepšininkas aikštelėje. Dabar 27-erių metų puolėjas persikėlė į krepšinio sostinę Kaune, kuriame sieks didesnio vaidmens ir minučių aikštelėje. „Žalgiris“, kaip ir Patricio Garino, mėgsta viršyti lūkesčius ir stebinti visus geru žaidimu.

Tai pirmasis argentinietis „Žalgirio“ klubo istorijoje, o žaliai baltiems sirgaliams turėtų patikti visad kovine dvasia alsuojantis energingas krepšininkas. Patricio Garino garsėja tuo, jog aikštelėje visada palieka širdį“, – rašo „Euro Hoops“ žurnalistas Aris Barkas.

Kauno „Žalgiris“ jau artėjantį ketvirtadienį pradės naująjį Eurolygos sezoną, kai Pirėjuje susikaus su vietos „Olympiakos“ komanda, bet šiose rungtynėse tikrai dar nežais reabilitaciją po kelio raiščių traumos tęsiantis P.Garino.

Pasaulio vicečempionu su Argentinos rinktine 2019-aisiais tapęs Edgaro Ulanovo įpėdinis per tris sezonus Vitorijoje sužaidė 51 mačą Eurolygoje ir rinko po 5,3 taško.

Paskutinis sezonas gynybiniam „Baskonia“ buldogui buvo geriausias karjeroje, kai per 19 minučių fiksavo po 6,7 taško bei 3,5 atkovoto kamuolio.

Vis dėlto kortas sumaišė trauma, išėmusi krepšininką iš rikiuotės dar lapkričio pabaigoje rungtynėse su Sankt Peterburgo „Zenit“. P.Garino rungtyniauti neturėtų dar apie mėnesį.

„Žinojome, kad viskas šiek tiek užtruks, bet po medicininės patikros supratome, jog reikės laukti ilgiau, nei tikėjomės. Bet persiderėjome dėl kontrakto sąlygų ir sėkmingai jo laukiame“, – praėjusią savaitę sakė „Žalgirio“ klubo vadovas Paulius Motiejūnas.

Visas nustebinti galinčių Eurolygos žaidėjų dešimtukas:

Patricio Garino, Kevinas Punteris (Milano „Olimpia“), Shaquielle'as McKissicas (Pirėjo „Olympiakos“), Mateuszas Ponitka (Sankt Peterburgo „Zenit“), Geurschonas Yabusele (Vilerbano ASVEL), Klemenas Prepeličius („Valencia“), Joelis Bolomboy (Maskvos CSKA), Howardas Sant-Roosas (Atėnų „Panathinaikos“), Alexas Poythressas (Sankt Peterburgo „Zenit“) ir Langstonas Hallas (Belgrado „Crvena zvezda“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas