Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 04 27

Nuvylę lyderiai ir mažas Kazio bagažas: pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui

Kauno „Žalgiriui“ nepavyko su trenksmu pradėti Eurolygos atkrintamųjų varžybų. Nė sekundės nepirmavę kauniečiai išvykoje anksti sudėjo ginklus prieš „Barcelona“ ir ketvirtfinalio serijoje iki trijų pergalių atsilieka 0-1. 15min portale – sporto komentatoriaus Ryčio Vyšniausko pažymiai „Žalgirio“ žaidėjams ir treneriui Kaziui Maksvyčiui.

Antras kartas šį sezoną „Palau Blaugrana“ arenoje – su truputį kitokiomis idėjomis ir taktika, bet rezultatas panašus.

Matėsi nuo pirmų atakų, kaip „Barca“ turi savo idėjas ir susikuria geras progas puolime, o „Žalgiris“ stipriai kentėjo. Pirmo rezultatyvaus perdavimo reikėjo laukti iki antro kėlinio antros pusės. Puolimas buvo labai statiškas.

Tik kelios atkarpėlės, kai iš driblingo, žaidžiant vienas prieš vieną atsitiktiniais metimais pavyko blykstelėti, bet per 40 minučių nebuvo net minties, kad „Žalgiris“ gali pasivyti „Barcelona“, sužaisti iki paskutinių minučių. Gal triuškinančio pranašumo varžovai iki ketvirto kėlinio neturėjo, bet visą laiką matėsi dideli kokybės kontrastai.

„Žalgiriui“ labai smogė tai, kad Isaiah Tayloras atrodė ne visai pasiruošęs žaisti. Kai kauniečiai taip stipriai varžovams nusileidžia talentu, vieno iš pajėgesnių žaidėjų praradimas lemia daug.

Man šios rungtynės primena, su kokiu mažu bagažu Kazys Maksvytis sugebėjo išvažiuoti į atkrintamąsias varžybas. Žiūri, kas vyksta „Palau Blaugrana“, ir galvoji, kad žaidžia ne skirtingų pozicijų Eurolygos komandos, o skirtingų pajėgumų turnyrų ekipos.

zalgiris.lt nuotr./Karštas atkrintamųjų startas: „Barcelona“ – „Žalgiris“
zalgiris.lt nuotr./Karštas atkrintamųjų startas: „Barcelona“ – „Žalgiris“

Bet turime, ką turime. Tai tik pirmos rungtynės, galbūt antrose bus visai kita istorija. Praeityje yra buvę visko, kai komanda labai stipriai laimi pirmas serijos rungtynes, o antrose išeina kažkiek atsipalaidavusi.

Prisiminkime, kokią seriją turėjo tas pats „Žalgiris“, kai pastarąjį kartą žaidė atkrintamosiose su Stambulo „Fenerbahče“.

VIDEO: Šaras po pergalės prieš „Žalgirį: „Laimėjome tik vieną raundą, daugiau nieko“

Bet dabar po pralaimėjimo žvelgiant labiau negatyviomis nuotaikomis nežinau, iš kur gali ateiti „Žalgirio“ puolimas ir taškai prieš tokią „Barcelona“. Matau labai mažai situacijų, kuriose „Žalgiris“ gali surasti pranašumų.

Galiausiai, viskas susiveda į tai, kad turbūt vienintelis „Žalgirio“ pranašumas yra Laurynas Birutis. Jis yra vienas iš tų, kuria, bent kiek pavyko sužaisti.

#1 Isaiah Tayloras – be įvertinimo

zalgiris.lt nuotr./Isaiah Tayloras
zalgiris.lt nuotr./Isaiah Tayloras
2 tšk. (2/2 baud.), 2 kld., 0 naud. bal., 6 min.

Nenoriu vertinti pažymiu, nes žaidėjas turbūt turi problemų. Po traumos Miunchene jis dar nėra visai atsigavęs.

Treneriai rizikavo, metė jį į rungtynes starto penkete, po to jis dar išėjo antrajame kėlinyje, bet antroje pusėje apsispręsta, kad nebeverta.

Žinome I.Tayloro galimybes, ką jis duoda. Tai yra vienas greičiausių žaidėjų Eurolygoje, bet šiose rungtynėse turėjo tik vieną epizodą, kai prasiveržė pro gynybą ir išprovokavo pražangą. Ne tiek svarbu, kaip jis sužaidė per tas 6 minutes, kiek svarbu, ar per 48 valandas galima jį atgaivinti ir ar jis galės žaisti penktadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas