Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 12 09

„Olimpia“ triumfą Pamaskvėje papuošė keli rekordai

Milano „Olimpia“ vyriausiasis treneris Ettore Messina rungtynėse Pamaskvėje neturėjo pagrindinio savo įžaidėjo Sergio Rodriguezo, tačiau tai ne tik nesutrukdė 102:93 patiesti Rimo Kurtinaičio diriguojamą „Chimki“, bet ir užfiksuoti keletą rekordų.

Iki mačo Rusijoje „dizaineriai“ vidutiniškai dalijo vos po 14,3 rezultatyvaus perdavimo per susitikimą, o tai buvo trečias blogiausias rezultatas Eurolygoje. Verta paminėti, kad po 4,7 taškais pasibaigusio perdavimo pridėdavo ispanas S.Rodriguezas.

„Olimpia“ pergalingame mūšyje atliko 28 rezultatyvius perdavimus. Tai didžiausias Milano ekipos rodiklis šį sezoną. Ankstesnis rekordas – vos 18 rungtynėse prieš Berlyno ALBA.

„Manau, kad gerai puolime žaidėme visas rungtynes“, – sakė Ettore Messina.

Svečiai iš Italijos antradienio pavakarę realizavo 58,7 proc. dvitaškių bei 68,4 proc. tritaškių, o 102 pelnyti taškai išvykoje – visų laikų „Olimpia“ rekordas Eurolygoje, jei neskaičiuotume mačų su pratęsimais.

„Šiandien žaidėm išvien, kaip tikra komanda, – po rungtynių sakė buvęs žalgirietis Zachas LeDay, susitikime pelnęs 18 taškų. – Žinojome, kad jie spurtuos, laukėme to, nes rungtyniavo namuose. Bet mes išlikome vieningi, reikiamu metu apsigynėme bei dalijomės kamuoliu.“

Šis amerikietis atliko 2 rezultatyvius perdavimus. Malcolmas Delaney užfiksavo 7, Vladimiras Micovas ir Kyle'as Hinesas – po 5. Tai buvo ketvirtoji „Olimpia“ pergalė per pastarąsias penkerias rungtynes.

Daugybė šių rezultatyvių perdavimų buvo skirti iš Vitorijos „Baskonia“ klubo vasarą atvykusiam Shavonui Shieldsui, kuris įmetė pirmuosius dešimt metimų.

Puolėjas jau iki ilgosios pertraukos surinko 18 taškų, o susitikimą baigė savo sąskaitoje turėdamas 28 taškus (6/6 dvit., 4/5 trit., 2/2 baud.), atkovojo ir perėmė po 3 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir surinko 34 efektyvumo balus.

Tai rezultatyviausios ir naudingiausios Sh.Shieldso karjeros rungtynės Eurolygoje.

Penktadienį „Olimpia“ keliaus į Ispaniją, kur jų lauks Šarūno Jasikevičiaus treniruojama „Barcelona“.

VIDEO: „urBONUSas“: vidinis „Žalgirio“ susirinkimas, nemeilė D.Sirvydžiui ir avarinis „Rytas“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas