Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 13

„Olympiakos“ strategas – apie sustiprėjusį „Žalgirį“ ir K.Maksvyčio bandymą užliūliuoti

Kazys Maksvytis prieš išvyką į Graikiją atidavė pagarbą būsimam varžovui Pirėjo „Olympiakos“ ir teigė, kad ši komanda sezono starte demonstruoja geriausią žaidimą. Vis dėlto tokie Kauno „Žalgirio“ trenerio žodžiai Eurolygos čempiono Georgios Bartzoko neužliūliavo.

„Nekantraujame pradėti Eurolygos sezoną namuose. Minusas tas, kad tribūnos bus tuščios, nors norėtume matyti jas sausakimšas. Mums reikia sirgalių palaikymo“, – dvikovos su Kauno „Žalgiriu“ išvakarėse kalbėjo Pirėjo „Olympiakos“ strategas Georgios Bartzokas.

Graikijos čempionai pirmąsias Eurolygos rungtynes Taikos ir draugystės arenoje žais be žiūrovų, kadangi šie pernelyg stipriai siautėjo po penktųjų praėjusio sezono ketvirtfinalio serijos rungtynių su „Monaco“.

2013-ųjų metų Senojo žemyno čempionas Georgios Bartzokas prašo auklėtinių nenuvertinti naujojo Kauno „Žalgirio“, kuris pasak 57-erių stratego, šį sezoną už ūsų tampys daugelį Eurolygos ekipų.

„Tai komanda, kuri gali pridaryti problemų. „Žalgiris“ atsinaujino, įsigijo talentingų lietuvių ir užsieniečių. Tai – kovotojų komanda, kuri niekada nepasiduoda. Gynyboje jie stipriai spaudžia kamuolį, trepina žaidėją su kamuoliu po kiekvienos užtvaros bei žaidžia su aukštu intensyvumu. Mums reikės sužaisti geras rungtynes. Nenuvertinkime šio varžovo. Jei nebūsime susikoncentravę, „Žalgiris“ tuo pasinaudos. Manau, kad jie pridarys problemų daugybei Eurolygos komandų“, – sakė „Olympiakos“ treneris.

„Manau, kad „Olympiakos“ šiuo metu žaidžia geriausią krepšinį. Dar tik sezono pradžia, bet komandoje likęs tas pats treneris, tas pats žaidėjų branduolys, žaidžiami tie patys deriniai ir tos pačios gynybos sistemos, kurios buvo ir pernai. Viskas pas juos vyksta sklandžiai, tad laukia sunki kova. Kitos komandos dar ieško savo kelio, žaidimo stiliaus ar pastiprinimo rinkoje, o „Olympiakos“ žaidžia užtikrintai ir kiekvienoje atakoje matosi stabilumas. Reikės žaisti labai kokybiškai, jei norime iškovoti pergalę“, – prieš išvyką į Pirėjų varžovą gyrė Kazys Maksvytis, o tai pro ausis nepraėjo ir „Olympiakos“ treneriui.

Pasak Georgios Bartzoko, taip sakydamas „Žalgirio“ treneris turi savo motyvų.

„Pergalės yra svarbus dalykas. Trenerio kūrybiškumas atsispindi procese, kokiu būdu pergalė yra pasiekta. Tai teikia malonumo. Bet supraskime ir motyvą, kodėl treneriai taip kalba. Kartais jie nori primigdyti varžovą, o kartais turėti pasiteisinimą dėl pralaimėjimo. Jie sako, kad mes esame labiausiai pasiruošusi komanda turnyre. Aš nesuprantu, ką tai reiškia. Juk mes atlikome tiek pat pokyčių sudėtyje, kiek ir „Barcelona“, su kuria žaidėme praėjusią savaitę, – sakė G.Bartzokas. – Mūsų komandoje treneriai ir didžioji dalis žaidėjų kartu dirba trečius metus, bet taip turėtų būti kiekvienoje Eurolygos komandoje. Pokyčių šiuolaikiniame krepšinyje yra per daug, o stabilumo – per mažai. Stabilumas yra mūsų valdžios pasiekimas. Esu tikras, kad turime gerą komandą, sakiau tai dar prieš rungtynes Barselonoje. Esu įsitikinęs, kad šį sezoną iškovosime daugybę gražių pergalių. To nepasiektume be stabilumo ir nuoseklumo žaidime, atsakingo požiūrio kiekvienoje dvikovoje Graikijoje ir Eurolygoje. Nežinau, ką pasieksime šį sezoną, bet solidūs ir nuoseklūs turime išlikti kiekviename mače.

Žmones pradžiugino patekimas į finalo ketvertą, bet tai jau yra pamiršta. Rytoj žaisime prieš „Žalgirį“, laukia daugybė iššūkių, bet mes esame optimistiški, kad turime gerą komandą ir sezono metu tobulėsime.“

Treneris pasidalino informacija ir apie tris „Olympiakos“ žaidėjus, kurie šiuo metu gydosi traumas. Du iš jų prieš „Žalgirį“ turėtų žaisti.

„Kostas Papanikolaou žaisti negalės, bet esu pozityviai nusiteikęs dėl Joelio Bolomboy ir Isaiah Canaano dalyvavimo rytojaus rungtynėse“, – teigė G.Bartzokas.

Rungtynių tarp „Olympiakos“ ir „Žalgirio“ pradžia – penktadienį 21 val. Lietuvos laiku Graikijoje.

VIDEO: „Eurolygos diena“: įspūdis apie „Žalgirį“ ir M.Gecevičiaus santykiai su „Olympiakos“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas