Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 18

Dramatiška pirmoji pergalė: I.Brazdeikio taškai palaužė „Virtus“

Visas rungtynes puolime strigęs Kauno „Žalgiris“ (1-2) pabaigoje išplėšė dramatišką pirmąją pergalę. Ignas Brazdeikis metimu nuo lentos persvėrė rezultatą likus žaisti 13 sekundžių, vėliau sumetė baudas, o „Žalgiris“ gynybinėse rungtynėse įveikė Bolonijos „Virtus“ (1-2) – 68:65 (16:24, 15:14, 21:15, 16:12).
Jordanas Mickey ir Ignas Brazdeikis
Ignas Brazdeikis / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Didžiąją rungtynių dalį vytis varžovus turėjęs „Žalgiris“ parodė tvirtą charakterį ir nesugadino istorinio vakaro Pauliui Jankūnui, kurio marškinėliai antradienio vakarą amžiams pakilo į Nemuno salos arenos palubes.

Didvyriu tapęs I.Brazdeikis pirmuosius savo taškus pelnė tik 16-ąją dvikovos minutę, tačiau galiausiai mačą baigė kaip naudingiausias (18) ir rezultatyviausias nugalėtojų žaidėjas.

Tragiškai iš toli atakavusį (3/21 – vos 14,3 proc.) ir dažniausiai net laisvų tritaškių nepataikiusį „Žalgirį“ gelbėjo pagirtina kova dėl atšokusių kamuolių (13 atkovotų puolime).

„Žalgiris“: Ignas Brazdeikis 14 (6 atk. kam., 5 rez. perd., 0/4 trit.), Rolandas Šmitas 13 (5 atk. kam.), Keenanas Evansas 9 (6 klaid., 4 per. kam.), Kevarrius Hayesas (6 atk. kam.) ir Edgaras Ulanovas – po 6.

„Virtus“: Kyle‘as Weemsas 15, Jordanas Mickey ir Mamas Jaiteh – po 9, Semi Ojeleye 8 (5 atk. kam.).

Kitas rungtynes Eurolygoje „Žalgiris“ žais jau šį ketvirtadienį. Į Kauną atvyks „Barcelona“ žvaigždynas su Šarūnu Jasikevičiumi ir Roku Jokubaičiu. Bilietų į šias rungtynes nebėra.

Ketvirtas kėlinys

40 min. „Virtus“ dar sykį pameta kamuolį. Ginčas ir laiko varžovams nebelieka. „Žalgiris“ triumfuoja.

40 min. Taiklios I.Brazdeikio baudos (68:65). Lieka 7 sek.

40 min. M.Teodosičius pameta kamuolį. Viskas „Žalgirio“ rankose.

40 min. I.Brazdeikis pataiko likus 13 sekundžių. „Žalgiris“ priekyje (66:65).

40 min. M.Teodosičius nepataiko į lanką. Lieka 22 sek. Kamuolys „Žalgirio“ rankose, K.Maksvytis prašo minutės pertraukėlės.

40 min. K.Evansas pataiko svarbų dvitaškį (64:65). Lieka 42 sek.

39 min. „Žalgiriui“ rinkti taškus leidžia tik individualūs I.Brazdeikio sugebėjimai (62:65). Žaisti lieka 63 sekundės.

37 min. Šeimininkai laisvi niekaip nepataiko į krepšį, bet pagirtinai kovoja dėl kamuolių puolime. Tik tai išsaugo viltį (58:63).

35 min. „Žalgiris“ skuodžia į greitą ataką, bet K.Evansas daro jau šeštą klaidą... Maža to, gynyboje R.Šmitas užsidirba ketvirtąją pražangą ir teigiamu galėjęs tapti rezultatas – jau minus keturi (58:62).

33 min. „Virtus“ smeigia tritaškį, bet „Žalgirį“ kovoje laiko R.Šmito kovingumas. Du taškus prideda ir K.Evansas (56:57).

Trečias kėlinys

30 min. I.Brazdeikis persveria rezultatą, bet M.Teodosičius įskraidina tritaškį per K.Lukošiūną. Kėlinys baigiasi „Virtus“ pirmaujant minimalia persvara (52:53).

28 min. K.Maksvytis nuo suolo kelia K.Lukošiūną, tačiau aikštėje dominuoja gynyba ir kovingumas.

25 min. Latvis prideda ir dėjimą, o „Žalgiris“ pirmą sykį priekyje (42:41).

24 min. R.Šmitas po labai ilgos pertraukos lygina rezultatą (40:40).

23 min. „Žalgiris“ gerai pradeda antrąją rungtynių pusę. Kauniečiai patys pelno 4 taškus, o „Virtus“ lieka tušti. Skirtumas tarp komandų – jau tik vienas taiklus metimas (35:38).

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Paulius Jankūnas kartu su šeima
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Paulius Jankūnas kartu su šeima

Ypatinga ir istorinė akimirka per didžiąją rungtynių pertrauką – P.Jankūno marškinėliai kyla į „Žalgirio“ arenos palubes.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Sirgalių plakatas Pauliui Jankūnui
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Sirgalių plakatas Pauliui Jankūnui

Antras kėlinys

20 min. Kėlinio pabaigoje J.Mickey nugriebia dar vieną kamuolį po „Žalgirio“ krepšiu ir leidžia „Virtus“ išeiti ilsėtis su 7 taškų persvara (31:38). Svečių aukštaūgis, išrašęs 3 blokus, yra naudingiausias žaidėjas aikštėje su 16 balų. „Žalgirio“ gretose nė viena žaidėjas nėra surinkęs dviženklio naudingumo balų skaičiaus.

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje

„Žalgirį“ puolime šiandien gelbsti tik prasiveržimai ir baudų metimai. 25 iš 31 taško kauniečiai pelnė arba po varžovų pražangų, arba po individualių reidų ir metimų baudos aikštelėje, tačiau trūksta šeimininkams sklandesnio derinių išpildymo (7 klaidos) ir tritaškių (2/8).

19 min. Pirmuosius taškus pelno ir E.Ulanovas. Netrukus naujasis „Žalgirio“ kapitonas prideda dar du, o šeimininkai vejasi (31:36).

16 min. Pagaliau atsidarantis I.Brazdeikis imasi iniciatyvos ir sėkmingai užbaigia dvi atakas iš eilės (27:34).

15 min. Koooooks pasiaukojimas. A.Butkevičius neįtikėtinai ištraukia kamuolį iš užribio!

14 min. Galingai sudėtas varžovų aukštaūgis M.Jaiteh sukelia ovacijų audrą „Žalgirio“ arenoje – nepataiko net į lanką, mesdamas baudą. Tiesa, antrasis bandymas – kiauras, o „Virtus“ ir toliau pirmauja (22:34).

12 min. L.Lekavičius įmeta tritaškį, bet S.Scariolo išsitraukia netikėtą kozirį. Nuo suolo pakilęs K.Weemsas pelno 10 taškų iš eilės (19:29).

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje

Triukšmingas sprogimas nugriaudėjo „Žalgirio“ arenoje – tai marškinėlių šaudymo įrenginys pokštelėjo taip, jog, atrodė, akimirkai sutrikdė net rungtynių dalyvius.

Pirmas kėlinys

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje

„Virtus“ į Kauną atvyko būdama viena blogiausių puolimo komandų Eurolygoje, bet per pirmąsias 10 minučių į „Žalgirio“ krepšį sumetė 24 taškus bei pakartojo savo sezono kėlinio rezultatyvumo rekordą.

10 min. Kėlinio pabaigoje T.Dimša iškiša kamuolį L.Biručiui, šis kimba ant lanko, o kitoje pusėje 35-erių M.Teodosičius iš toli nepataiko net į lanką. Vis dėlto pirmąsias 10 minučių „Virtus“ laimėjo 16:24.

9 min. Starto penketo žaidėjus aikštėje pakeitus atsarginiams „Žalgiris“ ima vytis varžovus (14:19).

7 min. R.Šmitas įskraidina tritaškį. Kitoje pusėje tuo pačiu atsako J.Mickey (9:19).

6 min. Pirmuosius taškus „iš žaidimo“ šeimininkai pelno tik šeštąją rungtynių minutę. Tai daro anksti nuo suolo pakeltas L.Birutis, bet gynyba ir toliau braška (6:15).

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje

Rungtynių pradžioje žalgiriečiai atrodo perdegę. Trys žioplos klaidos, vėlyvos rotacijos gynyboje ir kol kas tik baudų metimais renkami taškai. Tuo tarpu „Virtus“ naudojasi beveik visais savo šansais.

3 min. „Žalgirio“ taškų sąskaitą atidaro baudos metimus pataikantis K.Evansas, bet apsiginti ir toliau nepavyksta (2:11).

1 min. Nesėkminga rungtynių pradžia... J.Mickey pelno du su K.Hayeso pražanga, nors K.Maksvytis reikalauja užfiksuoti žingsnius (0:3). „Žalgiriui“ užpulti nepavyksta, o D.Hackettas prideda tritaškį (0:6).

Marius Milašius

Marius MILAŠIUS, 15min žurnalistas „Žalgirio“ arenoje

Sveikinimai su į Kauną sugrįžusia Eurolyga! „Žalgirio“ sirgaliai pamažu pildo arenos vietas, kurių šiandien turėtų būti užsėsta apie 12 tūkst., o palei aikštę puošniu žalsvu kostiumu pasidabinęs vaikštinėja ir su kone kiekvienu sutiktu žmogumi sveikinasi Paulius Jankūnas. Būtent jam bus skirtas šis vakaras – per ilgąją pertrauką ilgamečio „Žalgirio“ kapitono marškinėliai atsidurs palubėse, kur jiems jau paruošta vieta tarp Modesto Paulausko ir Vlado Garasto aprangų.

Prieš rungtynes

Dviem kovingais pralaimėjimais Eurolygą pradėjęs „Žalgiris“ (0-2) pirmąsias rungtynes namie žais su praėjusio sezono Europos taurės čempionu, legendiniu Italijos klubu Bolonijos „Virtus“ (1-1).

Šis, priešingai nei „Žalgiris“, sezoną pradėjo dvejomis rungtynėmis namuose ir pasiekė vieną pergalę – 66:63 palaužė Miuncheno „Bayern“, bet 66:83 neprilygo „Monaco“ su Donatu Motiejūnu.

VIDEO: „Eurolygos diena“: „Žalgirio“ pliusai/minusai ir „Virtus“ žvaigždynas

Įdomu, kad „Žalgirį“ treniruojantis Kazys Maksvytis prieš save vėl išvys Sergio Scariolo, „Virtus“ ir Ispanijos rinktinės vairininką, kuriam pralaimėjo Europos čempionato aštuntfinalyje su Lietuvos komanda.

„Žalgirio“ arenos palubėse P.Jankūno marškinėliai, pažymėti 13-uoju numeriu, amžiams prisijungs prie kitų Kauno klubo legendų – Arvydo Sabonio, Modesto Paulausko, Vlado Garasto ir Jono Kazlausko.

Po praėjusio sezono sportbačius ant vinies pakabinęs P.Jankūnas, net 18 sezonų žaidęs Eurolygoje, nuo šiol dirba „Žalgirio“ klubo vadovybėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas